3 χρόνια δημοσιογραφικής έρευνας του edolio5 για το τεράστιο σκάνδαλο! 800.000.000 ευρώ στην Space Hellas του Μανωλόπουλου και ο ρόλος Μηταράκη να τελειώσει γρήγορα την δουλειά που του ανέθεσε το Μαξίμου. Οι νέες ταυτότητες, ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζούνης και στο «βάθος» ο «εθνικός ανιψιός» και ο Γιάννης Λαβράνος του Predator.


Του ειδικού συνεργάτη

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ματαίωση του διαγωνισμού που αφορά στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων, πριν από τις εκλογές, ήταν εκτός σχεδιασμού και οφειλόταν στο θόρυβο που είχε δημιουργηθεί με τις υποκλοπές και την εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη που συντόνιζε αυτή την "δουλειά" .

Το edolio5 είναι από τα ελάχιστα ΜΜΕ που έχει ασχοληθεί με αυτόν τον διαγωνισμό σκάνδαλο. Όπως μαθαίνουμε η εταιρεία που θεωρούσε βέβαιο ότι θα πάρει την δουλειά είχε ρίξει πλερέζες! Πρόκειται για την Space Hellas της οικογένειας Μανωλόπουλου που έχει και την εταιρεία Sigular. 

Φαίνεται όμως ότι όλα πλέον λειτουργούν από την αρχή του τέλους και τα 800.000.000 ευρώ που θα στοιχήσουν συνολικά οι νέες ταυτότητες μαζί με την 10ετη συνεχή έκδοση από πολίτες έχουν δρομολογηθεί σε ποιες τσέπες θα καταλήξουν. Η πιάτσα βοά ότι ο ρόλος του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μηταράκη αρχίζει και τελειώνει στο να φέρει εις πέρας την δουλειά αυτή και θα κριθεί για την «αποτελεσματικότητα» του από το Μέγαρο Μαξίμου. Τα πάντα είναι κανονισμένα από το Γρηγόρη Δημητριάδη που συντονίζει με email (!) και φυσικά τον αόρατο εγκέφαλο των υποκλοπών Γιάννη Λαβράνο που βρίσκεται σε άριστη επαφή με την Αμερικανική Πρεσβεία που έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον εκλεκτό της που είναι η εταιρεία Space Hellas.

Όλος ο φάκελος με τα ρεπορτάζ του edolio5 

Μια εθιμοτυπική επίσκεψη... αξίας 800.000.000 ευρώ! Ο πρέσβης Παϊατ "εξήγησε" στον Θεωδορικάκο την δυσαρέσκεια του "Θείου Σαμ" αν δεν πάρουν την δουλειά με τις ταυτότητες οι Αμερικανοί... άσχετα που έχουν ήδη απορριφθεί οι 2 εταιρείες τους!

Η Αμερικάνικη εταιρεία Idemia (συμφερόντων ΟΠΑΠ) καταγγέλλει ότι ο διαγωνισμός - μαμούθ 880.000.000 ευρώ για τις ταυτότητες είναι στημένος! Οι αποκαλύψεις του edolio5, οι προσφυγές του ΣτΕ και ο πόλεμος των υπουργών υπέρ του ενός ή του άλλου! Βοά η πιάτσα ότι την δουλειά την έχει ήδη πάρει η Space Hellas του Μανωλόπουλου!


Οι αθόρυβες κονόμες ! Ο διαγωνισμός των 800.000.000 για τις νέες ταυτότητες και η Space Hellas που πήρε την δουλειά... χωρίς να έχουν ανοίξει οι προσφορές!

Στο ΣτΕ θα κριθεί ο διαγωνισμός των 550.000.000 για τις νέες ταυτότητες! Η Αμερικανό - Γαλλική κοινοπραξία που κόπηκε μπλοκάρει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Όλη η πιάτσα μιλά ότι την δουλεία θα την πάρει η Space Hellas του Μανωλόπουλου.


550.000.000 ευρώ αναζητούν "φιλική τσέπη"... εκτός Ελλάδος! Νέα καθυστέρηση στον διαγωνισμό μαμούθ από το Μαξίμου γιατί δεν τους βγάνει... όπως τον θέλουν!


Οι πρεσβείες έχουν πάρει φωτιά! Ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες 500.000.000 ευρώ και ο "μειοδότης" που όλοι ξέρουν από τώρα και φυσικά... και το Μαξίμου.

Ο "αόρατος" Λαβράνος! Ο επιχειρηματίας όλων των κυβερνήσεων που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα σαν το σπίτι του. Η δουλειά με τις νέες ταυτότητες και τα 500.000.000 ευρώ είναι το βραδινό του όνειρο μόλις ξαπλώνει.