Τους «κάρφωσαν» οι ωτακουστές του Predator στον Βαρδινογιάννη! Το σχέδιο Μαξίμου για αποστασίες βουλευτών και τα μαξιλαράκια με «πατριώτες γιαλαντζί». Τα SMS της αλήθειας και αυτά που «έρχονται» με ονόματα και διευθύνσεις. Το «λεπίδι» του Αρείου Πάγου που «αποκεφαλίζει» τους εχθρούς του καθεστώτος Μητσοτάκη.


edolio5 team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καθεστωτικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για τον πολιτικό αφανισμό των εκλογικών κινδύνων που εγκυμονούν στα δεξιά της ΝΔ. Με την αγαστή συνεργασία συγκεκριμένων αρμών της δικαστικής εξουσίας, οι οποίοι έχουν το κακό συνήθειο να δειπνούν για να παρέχουν νομοθετικές διεξόδους σε κυβερνητικά αδιέξοδα, επιδιώκεται η διοχέτευση των δυσαρεστημένων από τη «γαλάζια» παράταξη ψηφοφόρων σε ένα βολικό ακροδεξιό δεκανίκι. Ετσι, με αυτές τις πρωτοφανείς για τα μεταπολιτευτικά χρονικά μηχανορραφίες, οι οποίες αποτυπώνονται και στην απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο του Χρήστου Τζανερίκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει στο ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα… μαξιλάρι στα δεξιά του το οποίο θα μπορούσε να του προσδώσει το απαιτούμενο κοινοβουλευτικό συμπλήρωμα για τον σχηματισμό πλειοψηφίας, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο υποψήφιος με τη ΝΔ Μπάμπης Καούκης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τόσο η πρόσφατη κυβίστηση του Ακη Σκέρτσου για την αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής από τη ΝΔ μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου όσο και τα δημοσίευμα της «Kontra News» για τον καφέ που ήπιε στο Μαξίμου «η ηγεσία κόμματος της ακροδεξιάς πολυκατοικίας με προξενητές τον Γιώργο Γεραπετρίτη και γνωστό δημοσιογράφο» αλλά και τους αποστάτες που πιάστηκαν στα πράσα από την «Ελληνική Λύση».

Έχουν περιέλθει, σε αυτούς που πρέπει ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και –κυρίως– πώς δομήθηκε ο συνωμοτικός σχεδιασμός λιθαράκι λιθαράκι. Ήδη από τα τέλη του 2019 ηγετικό στέλεχος ενός εκ των λίγων ακροδεξιών κομμάτων που γλίτωσαν το «λεπίδι» του Αρειου Πάγου είχε αποκτήσει διαύλους με πρόθυμους διεκπεραιωτές του Κυρ. Μητσοτάκη, οι οποίοι δεν νιώθουν καμία ντροπή να εκτίθενται δημόσια με την ιδιότητα του αδέσμευτου παρατηρητή των πολιτικών εξελίξεων. Ο λόγος που η εφημερίδα Documento όπως γράφει επιλέγει να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πρωταγωνιστών είναι ότι το διακύβευμα δεν άπτεται των προσώπων, αλλά των επικίνδυνων διαστάσεων που ενέχουν αυτές οι υπόγειες μεθοδεύσεις για τις επικείμενες εκλογές και τη δημοκρατία εν γένει. Εξ' άλλου άπαντες έχουν καταλάβει για ποιους πρόκειται. Πολλώ δε μάλλον όταν οι ηθικοί φραγμοί του εθνικού ωτακουστή έχουν αποδειχτεί ανύπαρκτοι. 

Σύμφωνα με συνταγματολόγους και εκλογολόγους, πρώτη φορά παρατηρείται από τον Αρειο Πάγο τόσο εκτεταμένο «κόψιμο» συνδυασμών με διακριτή δυναμική ενόψει εθνικών εκλογών. Ολως τυχαίως, η συντριπτική πλειονότητα των… κομμένων προέρχεται από τον χώρο της ακροδεξιάς, η οποία παραδοσιακά αντλούσε ποσοστά από τη ΝΔ. Εχουμε και λέμε: το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης έπειτα από καταγγελία για ονοματοκλοπή και σφετερισμό εθνικού συμβόλου. Ως προς το τελευταίο, πρόκειται για τον ήλιο της Βεργίνας, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί από το κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, στις ευρωεκλογές του 2009.

Προτού ακόμη διαλυθεί η Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε μιλήσει για σχέδιο αποστασίας βουλευτών του οι οποίοι συνομιλούσαν εν κρυπτώ με πρωτοκλασάτα «γαλάζια» στελέχη προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά ο σχεδιασμός για μετεκλογική προσχώρηση στη ΝΔ. Μετά την απόφαση της Ελληνικής Λύσης - Κυριάκου Βελόπουλου στους αποστάτες οι Αντώνης Μυλωνάκης και Κατερίνα Αλεξοπούλου αποχώρησαν και ένα μαγικό χεράκι τους περιέφερε σε όλα τα κανάλια για να καταγγέλλουν τον Κυριάκο Βελόπουλο. Μόνο στην εκπομπή της Αννίτα Πάνια «Κουφέτο» δεν πήγαν. Ίσως επειδή έχει σταματήσει.  

Η «καταγγελία» Μυλωνάκη περί πεντακοσάρικων οδήγησε σε έλεγχο του κόμματος Βελόπουλου για μαύρο χρήμα από την αρμόδια αρχή, ο επικεφαλής της οποίας δεν εντόπισε τίποτε μεμπτό. Τώρα ο αυτοπαρουσιαζόμενος ως δημοσιογράφος θα πρέπει στα δικαστήρια να αποδείξει τα όσα έλεγε.

Πριν απ’ όλα αυτά την επικαιρότητα είχε απασχολήσει έντονα η κραυγαλέα παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αφού –όπως αποδείχτηκε– οι δύο νομοθετικές παρεμβάσεις για το εκλογικό μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη δεν αρκούσαν για να φέρουν εις πέρας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ετσι, ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης –όπως αποκάλυψε το Documento– ανέλαβε να κάνει… μασάζ στον πρώην πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρειου Πάγου, ενώ στη συνέχεια χρέη μεσάζοντα εκτέλεσε μεγαλοεπιχειρηματίας προκειμένου να ευθυγραμμίσει τον Χρ. Τζανερίκο με τη βούληση του Μεγάρου Μαξίμου, προσφέροντας και τα ανάλογα ανταλλάγματα. Εντέλει ο πρώην αρεοπαγίτης εξωθήθηκε σε παραίτηση, με τον Μάκη Βορίδη να καταθέτει και τρίτη τροπολογία, η οποία όριζε πως η ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου θα έπαιρνε την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με το «κόμμα» του ναζί καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.



Ο συνωμότης-στέλεχος που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία του ακροδεξιού κόμματος φέρεται να ξεκίνησε από τα τέλη του 2019 το πολιτικό «κορτάρισμα» στη ΝΔ, με στόχο να αποκτήσουν –σύμφωνα με τις πληροφορίες– απευθείας επαφή με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Για να γίνει αυτό έπρεπε να βρεθεί αγγελιοφόρος. Ετσι επέλεξε ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό εδώ και χρόνια και παριστάνει τον δημοσιογράφο. Φτάνοντας στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, οπότε ο «δημοσιογράφος» με την απευθείας πρόσβαση στον πρωθυπουργό έθεσε το εξής ερώτημα στο στέλεχος: «Για να είναι ακριβής η μεταφορά, εκτός από την ευρύτερη διάθεση “συμπόρευσης”, τι άλλο είναι το ζητούμενο;». Πλην της ξεκάθαρης διαμεσολάβησης για να μετατραπεί το πολιτικό φλερτ σε εκλογικό γάμο, η ερώτηση περί άλλου ζητουμένου παραπέμπει σε τυχόν ανταλλάγματα και «δώρα». Πάντως ο συνωμότης φρόντισε να αποσαφηνίσει ότι «αν συμπίπτουμε, να οριστεί ένας χειριστής-επαφή γι’ αυτή τη σχέση. Κατά προτίμηση εσύ. Οπου να απευθυνόμαστε για κάθε θέμα».


Η ιδεολογική εγγύτητα ανάμεσα στα δύο μέρη αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθεί σχέση εμπιστοσύνης, η οποία εκφραζόταν πότε με όρους αποκρουστικής συνωμοσιολογίας με φόντο κυβερνητικές κρίσεις και πότε με επικοινωνιακές συμβουλές των στελεχών προς τον απρόσεκτο πρωθυπουργό. Λόγου χάρη, ο συνωμότης δεν είχε ενθουσιαστεί όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων έχοντας το χέρι του στην τσέπη, γεγονός που εκλήφθηκε ως μεγάλη ασέβεια στο στράτευμα. «Πες του όταν μιλάει σε στρατιωτικούς που είναι μπροστά του σε στάση προσοχής να μην έχει τα χέρια στην τσέπη» είπε ο συνωμότης στον «δημοσιογράφο», συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρει πόσο άσχημα χτυπάει αυτό σε όλο το προσωπικό. Καλόπιστα στο λέω. Προσοχή στους συμβολισμούς, δεν είμαστε ζαίοι».
«Ο Βαρδινογιάννης θέλει να ελέγχει το ΠΝ»

Ο χρόνος περνούσε και η σχέση αυτή χαλυβδωνόταν και διευρυνόταν. Ενδεικτικό είναι ότι στην Ηρώδου Αττικού φέρονται να έφτασαν πληροφορίες που μόνο κολακευτικές δεν ήταν για τον Β. Βαρδινογιάννη, στον οποίο προσάπτονται παρεμβάσεις στις κρίσεις του Πολεμικού Ναυτικού. «Μην εκτίθεσαι με τον Λυμπέρη. Δεν είναι καθαρός» είπε ο «δημοσιογράφος», με τον συνωμότη να αντιτείνει: «Ο Λυμπέρης είναι αρχιδάτος. Είναι παιχνίδι του Βαρδινογιάννη που 100 χρονών ακόμη θέλει να ελέγχει το Πολεμικό Ναυτικό και προσπαθεί να τον φάει για να μη γίνει ΑΓΕΝ. Κάποιος πρέπει να του πει να πάει να γαμηθεί επιτέλους. Το σύστημα που τον χτυπάει είναι σύστημα Αποστολάκη/Βαρδινογιάννη». Τελικά στις αρχές του 2023 κατέστη γνωστό ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός του ΠΝ αποστρατεύτηκε.

Παρ’ όλα αυτά, η πολυπόθητη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αργούσε. Εδώ λοιπόν εφάπτεται το πρωτοσέλιδο της «Kontra News». Παρά την προσχηματική διάψευση Σκέρτσου, το ραντεβού φέρεται να έγινε, ενώ δεν μοιάζει τυχαίο πως στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «συνάντηση που είχαν δύο ηγέτες ενός ακροδεξιού κόμματος». Πάντως στο μεσοδιάστημα το ακροδεξιό στέλεχος δεν εγκατέλειπε το εγχείρημα προσέγγισης, προσπαθώντας να προωθήσει στον πρωθυπουργό θέσεις της Εθνικής Δημιουργίας, οι οποίες προφανώς συνέπιπταν με αυτές της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 λέει ο συνωμότης στον «δημοσιογράφο» πως «έστειλα στον πρωθυπουργό αυτό: Πρόεδρε, εύγε για τη συμφωνία με τη Γαλλία και την εκμετάλλευση της συγκυρίας λόγω AUKUS…».

ΥΓ

Τα καλύτερα έρχονται σε λίγες μέρες.