Στο ΣτΕ θα κριθεί ο διαγωνισμός των 550.000.000 για τις νέες ταυτότητες! Η Αμερικανό - Γαλλική κοινοπραξία που κόπηκε μπλοκάρει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Όλη η πιάτσα μιλά ότι την δουλεία θα την πάρει η Space Hellas του Μανωλόπουλου.


Του Άρη Σπίνου

Ίσως το edolio5 να αποτελεί την μοναδική εφημερίδα που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων. Όπως ακριβώς σας είχαμε ενημερώσει έτσι και έγινε στον διαγωνισμό μαμούθ των Υπ. Προστασίας του πολίτη για τις ταυτότητες, έργο που εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 550 εκατ. ευρώ!

Οι πληροφορίες που σε ανύποπτη στιγμή είχε αποκαλύψει στο edolio5 ότι η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών είχε καταλήξει στις 3 κοινοπραξίες που θα πέρναγαν στην επόμενη φάση και είχε κόψει τις 2, επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.

Είναι προφανές πως από το σημείο αυτό και μετά τον νικητή θα καθορίσει η οικονομική προσφορά.

Με φαβορί πλέον σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες την Space Hellas, κάτι που εξαρχής είχαμε αποκαλύψει και είχαμε προβλέψει  εκ των προτέρων τον τελικό νικητή αφού μιλούσε για αυτόν όλη η πιάτσα λες και το ήξερε.

Η κρίσιμη καμπή του διαγωνισμού είχε να κάνει με την τεχνική αξιολόγηση, διαδικασία δύσκολη καθώς τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες των ογκωδών φακέλων που υποβλήθηκαν, αν συνάδουν οι προτάσεις με την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι ο διαγωνισμός έχει ακόμη δρόμο καθώς η αμερικανό- γαλλική κοινοπραξία που κόπηκε από την τελική φάση θα προσφύγει στη ΣτΕ με ασφαλιστικά μέτρα μπλοκάροντας έστω προσωρινά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών!