Η μυστική εξαγορά του OPEN από τον ελεγχόμενο για εγκληματική οργάνωση Νίκο Κοκλώνη και το κουκούλωμα του πορίσματος των κακουργημάτων με εντολή Μαξίμου! Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μισθούς, πανάκριβες παραγωγές, το καρουζέλ των εταιρειών που ξεπλένει «μαύρο χρήμα» και η εντολή για ασυλία από τον Μητσοτάκη στον παραγωγό που σε άλλη χώρα θα είχε άλλη τύχη.


Του ειδικού συνεργάτη

Αυτά που συμβαίνουν με τον ελεγχόμενο από την αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος Νίκο Κοκλώνη δεν έχουν προηγούμενο και εκθέτουν τόσο την δικαιοσύνη αλλά και τον ίδιο τον προϊστάμενο της αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη που έχει εκδώσει το πόρισμα - φωτιά για τον τηλεοπτικό παραγωγό όπως έχει γράψει το edolio5.

Αν κάποιος διαβάσει με προσοχή το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έχει συντάξει η αρμόδια υπηρεσία και περιγράφει σημεία και τέρατα για τον Νίκο Κοκλώνη εύλογα θα δημιουργήσει την απορία πως είναι δυνατόν να μην έχει συλληφθεί ακόμα ή τουλάχιστον να μην έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Είναι εμφανές ότι υπάρχει κάλυψη με άνωθεν εντολή.

Η διαβίβαση του πολυσέλιδου πόρισματος 75 σελίδων της Aρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορούσε στα έργα και τις ημέρες του όπου φυσικά έχει παρουσιάσει το edolio5 έχει σταλεί στην εισαγγελία αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση Κοκλώνη παρουσιάζει μεγάλο μιντιακό αλλά και κυβερνητικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, διάφοροι υπουργοί ήθελαν η δικογραφία Κοκλώνη να μπει στο ψυγείο. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται σε συνεργάτες του ότι δεν τον αγγίζει κανείς.

Στο πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στην οποία προΐσταται ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρειου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, γίνεται λόγος για λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης υπό τη διεύθυνση του Κοκλώνη, ενώ έχουν ερευνηθεί συνολικά επτά πρόσωπα και 13 εταιρείες.

Στην υπόθεση εμπλέκονται, εκτός του τηλεαστέρα, μία δικηγόρος, δύο διαχειριστές εταιρειών και ένας λογιστής. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να ίδρυαν επιχειρήσεις με σκοπό αφενός να καταχραστούν χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της ΕΕ, αφετέρου να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Κοκλώνη και άλλων προσώπων στο εξωτερικό.

Ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να χρησιμοποίησε ανύπαρκτο διαχειριστή στις εταιρείες προκειμένου να αναλάβει την ποινική και ατομική ευθύνη των χρεών που θα συσσώρευαν οι εταιρείες του. Τα χρέη δημιουργούνταν είτε από παράνομη ιδιοποίηση ΦΠΑ είτε από ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος ή φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

Μεταξύ των εταιρειών που ίδρυσε ο τηλεαστέρας είναι και τέσσερις εικονικές, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε η έρευνα της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Επίσης, δύο από τις συνολικά 13 εταιρείες χαρακτηρίζονται εταιρείες-κέλυφος, με τη μητρική τους εταιρεία να βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ ακόμη δύο εταιρείες φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί ως όχημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Μέσω των συναλλαγών από τις εικονικές εταιρείες ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να έλαβε πάνω από 2 εκατ. ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ, εξαπατώντας στην ουσία το δημόσιο, και ακόμη 615.000 ευρώ μέσω της επιστροφής φόρου εισοδήματος. Επίσης φέρεται να δημιούργησε χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο καθώς δεν κατέβαλλε φόρους, με τη συνολική ζημία να ανέρχεται σε 12,6 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας βέβαια σε δηλώσεις του αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα Βουρλιώτη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα όπως και οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η έρευνα κατά περίεργο τρόπο έχει παγώσει και ο Κοκλώνης συνεχίζει να κάνει επίδειξη πλούτου με πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές. Τα ΜΜΕ δεν έχουν ούτε μονόστηλο για την υπόθεση αυτή και οι φήμες στους διαδρόμους του Άρειου Πάγου δίνουν και παίρνουν για τους βαθμούς του ψυγείου που βρίσκεται η υπόθεση. Ο Κοκλώνης ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού από καναλάρχη προκειμένου να ενδώσει στην απαίτηση να του καταβάλει 4.000.000 ευρώ.

Όπως και να έχει η υπόθεση όμως το γεγονός ότι ο χρόνος τρέχει με ότι σημαίνει αυτό για την απώλεια σημαντικών εγγράφων και αλλαγής καταθέσεων από πρόσωπα που γνωρίζουν και έναντι δέλεαρ μπορεί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους δημιουργεί πλήγμα στην αξιοπιστία της δικαιοσύνης. Η παρέμβαση της κ. Αδειλίνης είναι μονόδρομος πλέον προκειμένου να γίνει αναζήτηση της δικογραφίας και το συρτάρι που είναι αραχνιασμένη αυτή.

Ο Νίκος Κοκλώνης συμμετείχε στο παρελθόν και συνεχίζει να συμμετέχει ως διαχειριστής, μέλος, πραγματικός δικαιούχος και εκκαθαριστής σε πλήθος εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το πόρισμα Βουρλιώτη είναι αποκαλυπτικό.

Σε κάποιες από τις ελληνικές εταιρίες, που είναι ο ίδιος πραγματικός δικαιούχος, παραμένει διαχειριστής για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια προβαίνει σε διακοπή της διαχείρισης με την εταιρία, τοποθετώντας ως νέο διαχειριστή τον αλβανικής καταγωγής ΜΕΤΑ ARMANDO του Kiersto.

Από τη στιγμή που αναλαμβάνει τη διαχείριση το νέο πρόσωπο, παρατηρείται ενεργή συμμετοχή των εταιριών σε εικονικές συναλλαγές, με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση του επιστρεφόμενου Φ.Π.Α και ξαφνική απασχόληση πλήθους εργαζομένων, των οποίων ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών δεν καταβάλλεται και δημιουργούνται με ραγδαίους ρυθμούς ληξιπρόθεσμες οφειλές των εταιριών προς το Δημόσιο.

Ίδια πρακτική και με τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο παρατηρείται και σε εταιρία του με διαχειριστή τον Κ.Ι. υπάλληλο της εταιρίας Κ.Θ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που έχει αναλάβει τις λογιστικές εργασίες των εταιριών του.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το εξωτερικό. Ο κος Κοκλώνης φαίνεται να συμμετέχει με πάρα πολλές ιδιότητες (γραμματέας, δ/νων σύμβουλος, μέλος διοίκησης, πρόεδρος αλλά και treasurer) σε εταιρίες και υποκαταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μην νομίζετε όμως ότι δραστηριοποιείται σε μία Πολιτεία αλλά σε έξι (Ντελαγουέαρ, Τέξας, Φλόριντα, Χαβάη, Νεβάδα και Νέα Υόρκη).

Το σύνολο των εταιρειών και υποκαταστημάτων σε αυτές τις Πολιτείες ανέρχονται σε 15, πολλά από τα όποια φαίνεται να έχουν παύσει την δραστηριότητά τους.

Οι επωνυμίες των εταιριών στις ΗΠΑ είναι η AIRFAST TICKETS INC, YOTRIP INC, DEALBER INC και PLATINUM DEVELOPMENTS LLC.

Επειδή η αμερικάνικη ήπειρος ήταν προφανώς αγαπητή για τον κο Κοκλώνη παρέμεινε στην ήπειρο και μεταφέρθηκε λίγο πιο δίπλα.

Στον Παναμά με την εταιρία NK ADVISORY SERVICES INC με πάμπολλες ιδιότητες (προέδρου, γραμματέα, δ/νοντος συμβούλου και του ταμία).

Το παρελθόν του βέβαια φαίνεται να ξεκινάει από την Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο με τις εταιρίες DEALBER LIMITED, AIR FAST MEDIA LTD, AIR FAST TICKETS LTD και GLOBAL PROPERTIES & INVESTMENTS LTD που σε όλες είχε την ιδιότητα του δ/ντα συμβούλου.

Τρίτη στάση η ήπειρος της Ασίας και συγκεκριμένα η Ινδία.

Εκεί έχει συστήσει την εταιρία DREGO CONSULTANTS PRIVATE LIMITED στην οποία εμφανίζεται να την διευθύνει μαζί με την Κ.Κ. και τον/την DEVENDRA SINGH CHHOTELAL SINGH KUSHWAHA.




Οι εταιρίες του στην Ελλάδα

Και φυσικά φθάνουμε στην Ελλάδα όπου ο αριθμός των εταιριών προκαλεί ίλιγγο.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρίες είναι οι ακόλουθες:«EASY STARTER ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»
«DEALBER ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
«Barkingwell Media Α.Ε.»
«MONEYROCK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.»
«ΓΡΥΜΠΛΑΣ ΟΡΦΕΑΣ – ΚΟΚΛΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε.Ε.»
«ΒΑRKINGWELL PROGRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
«NKG MEDIA GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»
«ΕΠΙΠΛΟΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»
«FAST CAPITAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
Και η εκκαθαρισθείσα εταιρεία «ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

Όλες οι παραπάνω εταιρίες ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στον κο Κοκλώνη.

Από το πόρισμα του κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκύπτει, ωστόσο, ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, στον Παναμά, στην Ινδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κος Κοκλώνης διαθέτει ένα πυραμιδικό σχήμα που απλώνεται σε όλο τον πλανήτη σε τρεις ηπείρους και δέκα θάλασσες.

Ωστόσο, από πολλές άλλες πληροφορίες, εταιρίες συνεργατών του δεν έχουν αποκαλυφθεί καθώς απαιτείται επίπονη διαδικασία αναζήτησης σε όλον τον κόσμο.

Για παράδειγμα ο λεγόμενος «μπροστινός» κος ARMANDO META όπως αποκαλύπτεται από το πόρισμα Βουρλιώτη εμφανίζεται να είναι μεταξύ άλλων δ/νων και στην εταιρεία «GIG CAPITAL LTD» στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον Λιθουανό Jurijs Nikulcovs.

Γνωστή δικηγόρος εκτός από την εταιρία στην Ινδία ήταν δ/νουσα μαζί με τον κο Κοκλώνη στην «GLOBAL PROPERTIES & INVESTMENTS LIMITED» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τέλει η ανάγκη να σκορπίσεις εταιρίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου γίνεται κυρίως όταν έχεις να κρύψεις κάτι μακριά από τους άλλους. Ο κος Κοκλώνης μάλλον έχει να κρύψει πολλά.





Ας έρθουμε στο σήμερα! Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να «εξαφανίσει» το OPEN του Ιβαν Σαββίδη με εκβιασμούς σε βάρος του, που κατά καιρούς ασκούσε και πλέον συνεχίζει ελάχιστα να ασκεί αντιπολίτευση έστειλε τον εκλεκτό του Μαξίμου Νίκο Κοκλώνη που ελέγχεται για κακουργήματα από την πίσω πόρτα να αγοράσει το κανάλι και να το πάει στην αυλή του Μητσοτάκη.Για όσους γνωρίζουν ο τηλεοπτικός παραγωγός Νίκος Κοκλώνης έχει στήσει εκπομπές με χορηγό τον Φίλιππο Βρυώνη που δια των προϊόντων που πουλάει από το «Extra Mall», αμφίβολης ποιότητας βάζει τις διαφημίσεις στηρίζοντας τις εκπομπές αυτές που έχουν το επικάλυμμά ενημέρωσης αλλά στην ουσία πρόκειται για τηλεμάρκετινγκ και για αυτό άλλωστε οι εκπομπές αυτές διατηρούν ελάχιστα ποσοστά τηλεθέασης. Την ώρα που ο Κοκλώνης όπως έχει αποκαλύψει το edolio5 έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη σύμφωνα με το πόρισμα της αρχής για την έρευνα μαύρου χρήματος και θα έπρεπε να έχουν παγώσει όλοι οι λογαριασμοί που διαθέτει όπως γίνεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση, σκανδαλωδώς αυτός με την ανοχή της κυβέρνησης και επίορκων διαύλων της δικαιοσύνης όχι μόνο διακινεί εκατομμύρια αλλά παραμένει ανέγγιχτος παρά τα εκατομμύρια ευρώ κανόνι που έχει ρίξει όχι μόνο στην Ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό με την περιβόητη υπόθεση Air Fast Tickets. Όπως έχει γράψει το edolio5 ο Φίλιππος Βρυώνης με μπροστινή την δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη κατήγγειλε τον Κοκλώνη στον ΣΔΟΕ και σε πάσα άλλα αρχή (!) προκειμένου να ελεγχθεί φορολογικά. Σήμερα καθώς φαίνεται τα ξανά βρήκαν αφού όπως μαθαίνουμε ο Βρύωνης υπόσχεται ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση που θα βοηθήσουν τον Κοκλώνη! Η αλλαγή ιδιοκτησίας στο OPEN, είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί με αγοραστή τον Νίκο Κοκλώνη. Αυτό τώρα δεν μπορεί να συμβεί εξαιτίας των νομικών εκκρεμοτήτων που έχει και μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμα και στην φυλακή.

Προς το παρόν έχοντας την ευθύνη του Ψυχαγωγικού Προγράμματος και την προμήθεια προγράμματος, μια θέση στο Δ.Σ. για τον Τζώνη Καλημέρη η θητεία του οποίου ως διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας λήγει το μακρινό 2028, και μια ιδιωτική σύμβαση που αναφέρει εν πολλοίς ότι τον επόμενο χρόνο ο ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης θα μπορεί να αποφασίσει τη διάθεση τουλάχιστον του 50% συν μια μετοχή στον ιδιοκτήτη της Barking Well Media. Η συμφωνία Κοκλώνη και Μαξίμου είναι πως ο ελεγχόμενος για κακουργήματα τηλεοπτικός παραγωγός να έχει ασυλία και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που μπορεί να τον οδηγήσει στην φυλακή. Τα εκατομμύρια που δαπανά είναι αμφιβόλου «προελεύσεως» και ενώ θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί για το πόθεν έσχες από τις αρμόδιες αρχές αυτές κοφέυουν με εντολή της κυβέρνησης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν τον πειράζει κανείς γιατί έχει φροντίσει (!) το παρελθόν της Τζούλιας Αλεξανδράτου να έχει ισχυρά όπλα απέναντι σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο του. Επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό το edolio5 θα επανέλθει με ντοκουμέντα πέρα πάσης αμφισβητήσεως. Την ίδια ώρα ο υπόδικος Φίλιππος Βρυώνης ετοιμάζεται να καθίσει στο εδώλιο του εφετείου κακουργημάτων στις 25/3 μετά την αναβολή που πήρε για την υπόθεση της απάτης που κατηγορείται σε βάρος της γαλλικής εταιρείας Affichage όπως έχει αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το edolio5. Για μεγάλη του ατυχία παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη έδρα που θα εκδίκαζε την υπόθεση ήταν αρκετά «βολική» για αυτόν με επιμονή των συνηγόρων της Γαλλικής εταιρείας δόθηκε αναβολή αφού κατάλαβαν τι είχε παιχτεί.

Η διοίκηση του OPEN ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη στο προσωπικό του Προγράμματος (αρχικά 13 άτομα) ότι θα πρέπει να τα …μαζέψουν μέσα σε ένα 24ωρο μέχρι την Παρασκευή 2/2 να βρίσκονταν τοποθετημένοι στα νέα τους πόστα στην έδρα της εταιρείας Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη στον 40,2 χλμ της Αττικής οδού, στην Κάντζα.

Είναι προφανές ότι ο Νίκος Κοκλώνης θέλει αφενός να ελέγχει το προσωπικό που ανήκει στο Πρόγραμμα που είναι δική του ευθύνη την ίδια στιγμή που η πλειονότητα θεωρεί ότι ξεκίνησε η αρχή του τέλους της κυριαρχίας Σαββίδη δεδομένης και της συμφωνίας για ενδεχόμενη διάθεση του 50% συν μια μετοχή μετά το 2025 προς το διαχειριστή του Ψυχαγωγικού που είναι ο Κοκλώνης γεγονός που σημαίνει ότι το κανάλι σίγα - σιγά περνάει στα χέρια ενός ελεγχόμενου για εγκληματική οργάνωση.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !