Τα ψεύτικα μεγάλα λόγια της ΕΛΑΣ! Η εξιχνίαση (;) - φούσκα της δολοφονίας Καραϊβαζ και ο ανακριτής που πήρε «μετάθεση» από την υπόθεση επειδή αρνιόταν να κάνει συλλήψεις - παρωδία. Μια δίκη χωρίς στοιχεία που θα διασύρει τους «διαφημιστές» της στο δικαστήριο. Τα 2 τρανταχτά ονόματα του υποκόσμου στο διαβιβαστικό της ασφάλειας για να γίνει η δικογραφία πιο «φανταχτερή».


Του ειδικού συνεργάτη

Η υπόθεση με τις 2 συλλήψεις σχετικά με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε διαφημιστεί ως μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ. Το edolio5 είχε παρουσιάσει με ρεπορτάζ τις ενστάσεις για αυτήν την διαφημιζόμενη δήθεν μεγάλη επιτυχία και είχε επισημάνει το φιάσκο που έρχεται. Αίσθηση έχει προκαλέσει στους νομικούς κύκλους η αιφνίδια αντικατάσταση του ανακριτή, που χειριζόταν τη δικογραφία για τη δολοφονία με 10 σφαίρες του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Για την υπόθεση αυτή, ο ανακριτής είχε προφυλακίσει, τον Μάιο του 2023, δύο αδέλφια που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εντοπίσει από την έρευνα τον άνθρωπο, που είχε δώσει την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου, που όμως με τα στοιχεία που υπήρχαν στην δικογραφία δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει κάτι τέτοιο. Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ούτε η μηχανή που έγινε η εκτέλεση.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας εκτός από τα ονόματα των δύο αδελφών, που μετά την απολογία τους οδηγήθηκαν στη φυλακή, αναφέρονται ακόμη δύο ονόματα πολύ γνωστά στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, χωρίς όμως κανέναν στοιχείο να μπορεί να τους συνδέσει με την δολοφονία. Όσοι γνωρίζουν λένε ότι τα ονόματα αυτά μπήκαν στην δικογραφία για να την κάνουν πιο «φανταχτερή» αφού τους 2 φερόμενους δολοφόνους δεν τους ήξερε κανένας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 54χρονος, ο ένας εκ των 2, που την εποχή της δολοφονίας του Καραϊβάζ ήταν κρατούμενος, φέρεται να εμπλέκεται μέσω άλλου προσώπου (!) στην προμήθεια από τους φερόμενους ως δολοφόνους καρτών SIM των κινητών τηλεφώνων, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και τα οποία είχαν αγοραστεί από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου.

Ο 55χρονος φέρεται να ήταν ο οδηγός του βαν, που χρησιμοποίησαν οι δράστες μαζί με ένα σκούτερ την παραμονή αλλά και την ημέρα της δολοφονίας.

Ωστόσο, για τα δύο αυτά άτομα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία δεν ήταν επιβαρυντικά για να εκδοθούν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης και ο ανακριτής αρνήθηκε παρά την επιμονή της ΕΛΑΣ να πράξει κάτι τέτοιο. Γιατί άραγε μπήκαν τα ονόματα αυτά στην δικογραφία αφού δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος τους; Με αυτά τα δεδομένα νομικοί που γνωρίζουν τους ισχυρισμούς της προανάκρισης ισχυρίζονται στο edolio5 ότι η υπόθεση αυτή όταν θα τεθεί μπροστά στην ακροαματική διαδικασία θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος ως προς την εμπλοκή των 2 αδερφών στην δολοφονία Καραϊβάζ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !