Αυτή είναι η πρώην διευθύντρια της ΕΥΠ! Η μήνυση της που αναφέρει ονόματα και διευθύνσεις, τα 7 SMS, το καυτό μήνυμα - προειδοποίηση ότι: «το βίντεο από το δωματιάκι με την κρυφή κάμερα που έχει και ο Σπίνος», οι παρακολουθήσεις 2 ανθρώπων - «κλειδιά» από το Predator και η δυσμενής μετάθεση στην Πάτρα. Όταν το παρακράτος του Predator και η παρέα του Γιάννη Λαβράνου παγίδευε στελέχη της ΕΥΠ με το ψεύτικο edolio5.

 


Του ειδικού συνεργάτη

Το έχουμε ξανά πει ότι δεν μας ενοχλεί καθόλου να αντιγράφουν όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα (τώρα το κάνουν και διεθνή) τα ρεπορτάζ του edolio5. Πολλές φορές όμως τα γράφουμε «μισά» για λόγους έρευνας και αποκάλυψης στοιχειών που δεν πρέπει να καούν. Αφού λοιπόν ένα τέτοιο ζήτημα πήρε έκταση ας δώσουμε το πραγματικό ρεπορτάζ. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε πρώην στέλεχος της ΕΥΠ που υπηρετούσε σε επιτελική θέση σχετικά με την παρακολούθηση του από το παράνομο κατασκοπευτικό λογαριασμό predator.

Πρόκειται για γυναίκα υπάλληλο που υπηρετούσε σε διευθυντική θέση στην ΕΥΠ, τις εμπλοκές της οποίας ως μηνύτρια με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη (παραγράφηκαν τα αδικήματα) έχει αποκαλύψει το edolio5 εδώ και πάνω από ένα χρόνο ως ένα από τα πρόσωπα που είχαν τεθεί σε παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, η καταγγέλλουσα κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά από την αποστολή επιστολής που είχε στείλει σε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου και την δικαιοσύνη, (επίσης έχει αποκαλύψει το edolio5) για το γεγονός ότι είχε τεθεί παρανόμως σε παρακολούθηση από το predator. Το γεγονός αυτό άλλωστε – της παρακολούθησης μέσω predator – γνωστοποίησε στην καταγγέλλουσα , η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε.

Η καταγγέλλουσα προσκόμισε στη Δικαιοσύνη τα SMS «παγίδα» (που αναδημοσιεύουμε) σήμερα που εστάλησαν στο κινητό της τηλέφωνο με το παραπλανητικό κείμενο και τα link. Επρόκειτο για SMS που εστάλησαν μέσω υποτιθέμενων αριθμών κινητής τηλεφωνίας που στόχο είχαν να κάνουν τον παραλήπτη να πατήσει το link και έτσι να εγκατασταθεί στο κινητό του τηλέφωνο το κατασκοπευτικό λογισμικό.

Τα μηνύματα φέρονται να έχουν αποσταλεί το 2021. Μάλιστα η καταγγέλλουσα συνδέει την αποστολή αυτών των μηνυμάτων με δικαστική ενέργεια που πραγματοποίησε σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ.
Τα «μολυσμένα» με predator SMS

Το edolio5 δημοσιεύει αναλυτικά τα «μολυσμένα» με predator SMS που παρέδωσε η καταγγέλλουσα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά στις 11 Μαρτίου του 2021 και ώρα 15:29 η καταγγέλλουσα δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο μήνυμα από υποτιθέμενο αποστολέα με αριθμό κινητό τηλεφώνου 6970496177. Το SMS περιείχε το εξής κείμενο: «Το ξέρεις ότι το δωματιάκι έχει κρυφή κάμερα και το βίντεο το έχει και ο Σπίνος», ενώ περιείχε ένα link το οποίο παρέπεμπε στο blogspot. edolio5. com (πρόκειται για το edolio5.blogspot.com)


Μετά από 17 λεπτά ο ίδιος αποστολέας (6970496177) απέστειλε και δεύτερο SMS στο κινητό της τηλέφωνο. Σε αυτό αναφέρονταν τα εξής: «Το άρθρο προς το τέλος το αφήνει ως υπονοούμενο. Θα ξαναβγάλει αυτές τις μέρες». Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΠ, το SMS αυτό ήταν συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος και στόχο είχε να «κινήσει την περιέργειά» της προκειμένου να πατήσει το link που παρέπεμπε στο blogspot. edolio5. com, ώστε να παγιδεύσουν με predator το κινητό της τηλέφωνο. Το edolio5 επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο που όπως μας είπε δεν είχε απολύτως καμία γνώση για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν το όνομα του προκειμένου να το παρακράτος να εκβιάσει στελέχη της ΕΥΠ. Όπως μας είπε επίσης «Είναι αυτονόητο ότι δεν έχω στην διάθεση μου κανένα σχετικό βίντεο».

Ο «βομβαρδισμός» με παγιδευμένα SMS συνεχίστηκε. Στις 16 Μαρτίου του 2021 και ώρα 16:47 έλαβε SMS, αυτή τη φορά από άλλο τηλεφωνικό αριθμό. Το SMS ανέφερε τα εξής: «Η φωτιά που ανάψατε στο τέλος θα σας κάψει», ενώ συνοδευόταν από link το οποίο, όπως ισχυρίζεται εάν το πατούσε θα της παγίδευε το κινητό τηλέφωνο.

Μία μέρα μετά στις 17 Μαρτίου 2021 ακολούθησε ακόμη ένα SMS από τον ίδιο αποστολέα. Επρόκειτο για ένα SMS το οποίο περιείχε απλά μια τελεία (.) και στόχο είχε να υπενθυμίσει στο στέλεχος της ΕΥΠ το προηγούμενο μήνυμα και να την κάνει να πατήσει το link.

Στις 19 Μαρτίου 2021 η καταγγέλλουσα δέχτηκε νέο SMS, αυτή τη φορά με υποτιθέμενο αποστολέα το όνομα «METOOGREECE». Επρόκειτο για παραπλανητικό αποστολέα που παρέπεμπε στο κίνημα των κακοποιημένων γυναικών που εκείνη την περίοδο απασχολούσε τη δημοσιότητα με διάφορες περιπτώσεις.


«Σε ευχαριστούμε που το ανέδειξες. Είσαι μία από εμάς» αναφερόταν χαρακτηριστικά στο SMS ενώ περιείχε και ένα συνοδευτικό link.

Λίγους μήνες μετά ακολούθησε ένα ακόμη SMS, το οποίο όμως ουδέποτε της παραδόθηκε στο κινητό της τηλέφωνο, καθώς στο μεταξύ η ίδια άλλαξε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου. Μάλιστα η καταγγέλλουσα αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ότι ενημερώθηκε για αυτό από την έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το SMS περιείχε και πάλι ένα link το οποίο παρέπεμπε στο blogspot. edolio5. com και κείμενο που έλεγα τα εξής: «Κοίτα πως εκθέτουν την Υπηρεσία».

Στις 19 Νοεμβρίου του 2021 ακολούθησε ένα ακόμη SMS, αυτή τη φορά στο νέο της τηλεφωνικό αριθμό. Το SMS αναφερόταν στην υπάλληλο της ΕΥΠ με το προσωπικό της όνομα σε μια προσπάθεια να την οδηγήσουν στο να πατήσει το link που συνοδευόταν, το οποίο παρέπεμπε σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Έγραφε συγκεκριμένα το SMS:

«Α….. ξεκίνησε να παίρνει διεθνείς διαστάσεις το θέμα». Λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί ακόμη μία δικαστική ενέργεια σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ με έντονα πολιτική προέκταση.




Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των όσων είχαν τεθεί σε παρακολούθηση με predator ήταν ο πρώην Α΄ υποδιοικητής της ΕΥΠ, Βασίλης Γκρίζης, ο οποίος είχε διαφωνήσει µε διάφορες επιλογές της Υπηρεσίας και είχε πέσει σε δυσµένεια.

Ακόμη ένα στέλεχος της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το predator ήταν και ο αναπληρωτής προϊστάμενος κλιμακίου της ΕΥΠ στην Πάτρα, Γιάννης Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες επιχειρησιακές ικανότητες και το οποίο θεωρούνταν άνθρωπος της εύνοιας του διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ Τάσου Παπαγεωργίου, που είχε εκδηλώσει έντονες διαφωνίες για τις παρακολουθήσεις που έχουν γίνει γνωστές και ο οποίος επίσης είχε τεθεί σε παρακολούθηση από το predator και σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 πριν λίγες μέρες μετατέθηκε ως διευθυντής Κλιμακίου της ΕΥΠ στην Πάτρα , από την θέση - κλειδί που κατείχε στην κεντρική διοίκηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν υπό παρακολούθηση γιατί σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΥΠ ήθελε να ξέρει το δίκτυο πληροφοριοδοτών που είχε (!) αφού ο ίδιος παρακολουθούσε, με εντολή από την υπηρεσία του επιχειρηματίες στη Ζάκυνθο, στην Πάτρα, αλλά και ποινικούς. Άρα αφού η υπηρεσία του γνώριζε με σχετικά δελτία πληροφοριών που συνέτασσε ο ίδιος για τις ενέργειες του ποιοι άλλοι ήθελαν να ξέρουν τι ξέρει ; Αυτές όμως οι επαφές και οι συνομιλίες του συγκεκριμένου στελέχους της ΕΥΠ, φαίνεται όπως όλα δείχνουν πως τον κατέστησαν αντικείμενο ενδιαφέροντος του predator.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !