Γνωρίζουν τα πάντα στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά δεν μπορούν να τα "δέσουν". Τα "χτυπήματα θανάτου" σε Μάλαμα - Παπαχρήστο - Καραϊβάζ - Καπετανάκη - Χίο και... το νέο "αφεντικό" που ανέλαβε τα ηνία της Μυκόνου. Η πληροφορία του ισοβίτη και το ξεκαθάρισμα στις φυλακές.


Του Άρη Σπίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 όσο περνούν οι μήνες, τόσο οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν "ανεπίσημα" τη σκοτεινή υπόθεση της εκτέλεσης, του επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, καταλήγουν σε ένα αρχικό, βασικό όμως, συμπέρασμα: Το χτύπημα ήταν τόσο καλά οργανωμένο και τόσο ριψοκίνδυνο αφενός και αφετέρου ο ρόλος του Μάλαμα ήταν τόσο κομβικός, αλλά αθόρυβος και παρασκηνιακός, που μόνο ένα «μεγάλο αφεντικό» της Ελληνικής Μαφίας θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτή τη δολοφονία. Ένα αφεντικό που γυαλίζουν οι ώμοι του! 

Οι πληροφορίες του edolio5 όπως έχουμε ξαναγράψει επιμένουν ότι ο Μάλαμας ήταν το πραγματικό alter ego του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ Σπύρου Παπαχρήστου, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από άγνωστο πρόσωπο, την περασμένη Πρωτομαγιά, στην ταβέρνα του «Κρητικού» στον Γέρακα, όπου και ο ιδιοκτήτης της αυτοκτόνησε πριν λίγους μήνες. 

Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι δύο άντρες (μακαρίτες πιά…) διαφύλασσαν με υπερβολικό τρόπο τη βαθιά αυτή σχέση τους, αποφεύγοντας να εμφανίζονται μαζί και αρνούμενοι να παρίστανται, ο ένας ακόμη και σε οικογενειακές εκδηλώσεις του άλλου! Κι όμως ο Δημήτρης Μάλαμας, ήταν η επιχειρηματική και προσωπική «σκιά» του Σπύρου Παπαχρήστου σε όλες τις δραστηριότητές του.

Τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει και οι δύο «οι απόλυτοι άρχοντες» της Μυκόνου, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα, σε απίστευτο βαθμό!

Αν υπολογίσει, λοιπόν κανείς, ότι τα μαγαζιά που «προστάτευαν» στη Μύκονο έκανε το καθένα εισπράξεις από 2 ως 5 εκατ. τη σεζόν, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί τα τεράστια κέρδη που αποκόμιζαν οι δύο συνεργάτες.

Το «κλειδί», λοιπόν, των διαδοχικών εκτελέσεων βρίσκεται, άραγε, στο νησί των Κυκλάδων και στην επιθυμία κάποιου άλλου «μεγάλου» να πάρει στα χέρια του τα απίστευτα ποσά, που λέγεται ότι συγκέντρωνε η ομάδα Παπαχρήστου-Μάλαμα?…

Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο Παπαχρήστος ήταν και αλλού ανακατεμένος. Είχε απίστευτο δίκτυο γνωριμιών, το οποίο περιελάμβανε μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και άλλους ισχυρότατους παράγοντες της κοινωνικής ζωής, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι και τάχιστα ανερχόμενοι Μητροπολίτες που διεκδικούν το χρυσό θρόνο του Αρχιεπισκόπου! Και πίσω από τον Παπαχρήστο, βρισκόταν πάντα ο Δημήτρης Μάλαμας! Σχεδόν αόρατος, αθόρυβος, αλλά πάντοτε εξαιρετικά αποτελεσματικός!

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσει κανείς πχ σε ποιόν πέρασε, το καλοκαίρι, ο έλεγχος των χρυσοφόρων μαγαζιών και beach bars της Μυκόνου, που ανήκε μέχρι πρότινος στην ομάδα Παπαχρήστου. Οι γνωρίζοντες ήδη ψιθυρίζουν το όνομα του. Μίλησαν μαζί του για να τακτοποιήσουν τις δουλειές του στο νησί. Στο edolio5 έχουμε ξαναγράψει ότι το ίδιο "αφεντικό" είναι και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Καπέ Καπετανάκη. Μια λεπτομέρεια. Ένας από τους εκτελεστές  σε μια από τις 5 δολοφονίες ήταν και αυτός που επιχείρησε να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο. Ο τελευταίος δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες των προηγουμένων. Το "κέντρο" όμως που διαθέτει εκτελεστές πάσης χρήσεως προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην απαίτηση μιας άλλης, εντελώς διαφορετικής εξυπηρέτησης. Εντελώς διαφορετική είναι και η περίπτωση Καραϊβάζ! Το επερχόμενο δικαστήριο με τους επίορκους αστυνομικούς ήταν το "λάθος" που πλήρωσε ο δημοσιογράφος ο οποίος διατηρούσε φιλικές και έμμισθες σχέσεις με τους δολοφονημένους. Το τι θα έλεγε στο δικαστήριο αυτό είτε ως κατηγορούμενος είτε ως μάρτυρας αποτελούσε τον φόβο του νέου μεγάλου αφεντικού. Στο ρεπορτάζ του edolio5 έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην υπόθεση αυτή. "Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Καραϊβάζ! Οι σχέσεις που είχε με τον σκληρό υπόκοσμο και τα "χειρουργεία" που έκανε σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.! Η δικογραφία που εμπλεκόταν και η δίκη του δολοφονημένου αρχινονού, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης."
Επιπλέον, το edolio5 με αναλυτικό ρεπορτάζ έχει αναφερθεί στις πληροφορίες που έδωσε γνωστός ισοβίτης για αυτές τις υποθέσεις. "Η απόλυτη επιβεβαίωση στο ρεπορτάζ του edolio5! Η πληροφορία στην ασφάλεια από ισοβίτη. Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός και στις 3 δολοφονίες των Καραϊβάζ - Μάλαμα και Καπετανάκη."
 Προς το παρόν αυτά.