Ο έλεγχος των αρχών για Κοκλώνη και την «παρέα» Λαβράνου που «σέρνεται» ύποπτα ! Τα εικονικά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ της Krikel, το σκάνδαλο του Predator και το πόρισμα του Βουρλιώτη για «μαύρο χρήμα» με το τσουβάλι από τον τηλεοπτικό παραγωγό που ζει και βασιλεύει ως κροίσος.


Του ειδικού συνεργάτη

Δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις σέρνονται στους διαδρόμους των Ελεγκτικών αρχών και δημιουργούν ερωτήματα για τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν, προφανώς με την ενοχή ισχυρών της κυβέρνησης να τις συγκαλύψουν.  Επειδή αρκετοί «στην πιάτσα» αδημονούν να μάθουν τι επιτέλους γίνεται με τον φορολογικό έλεγχο του Γιάννη Λαβράνου, και το πόρισμα του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τον Νίκο Κοκλώνη αναγκάστηκα να κάνω μερικά τηλεφωνήματα προκειμένου να μάθω τι τελικά συμβαίνει.

Όντως, κοινή ήταν η διαπίστωση των συνομιλητών μου ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στον φορολογικό έλεγχο της εταιρείας Krikel, ο οποίος διενεργείται από το 3ο Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής (ΕΛΚΕ). Αυτό αφορά τον Λαβράνο.

Η υπόθεση των εικονικών τιμολογίων πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει η Krikel από τη χωματουργική εταιρεία Ιονία Τεχνική (με το διαχειριστή της οποίας ο Λαβράνος είναι κουμπάρος), βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες στο 3ο Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής, αλλά η υπόθεση κυριολεκτικά «σέρνεται».

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (ΥΕΔΔΕ Αττικής), έχει στείλει ήδη το πολυσέλιδο πόρισμα της με τη βεβαιωμένη φοροκλοπή στο 3ο ΕΛΚΕ, κατά συνέπεια εξέλιπαν οι δικαιολογίες.

Όπως μαθαίνω, δε, το πόρισμα αυτό, εμπεριέχει όλα τα εικονικά τιμολόγια που η Ιονία Τεχνική εξέδωσε προς την Krikel μέσα σε μια τετραετία και τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 5,3 εκατ. ευρώ!

Αυτά λέει το ρεπορτάζ. Η πιάτσα όμως λέει άλλα και αφορούν τις απειλές του Λαβράνου προς πάσα κατεύθυνση εάν τελικά τον εμπλέξουν σε ποινικές περιπέτειες και φορολογικά πρόστιμα. 

Το δεύτερο θα το ξεπεράσει με διάφορους «μπροστινούς» αλλά το πρώτο δεν ξεπερνιέται! Μαθαίνω ότι οι διαβεβαιώσεις που έχει πάρει δεν είναι ξεκάθαρες αφού του έχουν πει οι προστάτες του να φροντίσει οι μάρτυρες που επισκέπτονται τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση να μην μιλήσουν πολύ και κυρίως να μην εμπλέξουν τον ίδιο.  Με ποιον τρόπο θα το καταφέρει αυτό δεν ξέρω! 

Όσον αφορά τον τηλεοπτικό παραγωγό Νίκο Κοκλώνη και κρυφό αγοραστή του OPEN όπως έχει αποκαλύψει το edolio5, τα πράγματα αρχίζουν και βρομίζουν αρκετά αφού ακούγονται πολλά και διάφορα που εκθέτουν αρκετούς στην εισαγγελία Αθηνών. Πριν λίγες μέρες έγινε μια σύσκεψη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε ανώτατο επίπεδο, με αντικείμενο συζήτησης αυτή την υπόθεση και πάρθηκαν 2 αποφάσεις! Προς το παρόν τις κρατάμε κρυφές και αναμένουμε να γίνουν πράξη, επειδή μαθαίνουμε ότι στο επίπεδο της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης κάνει πολύ σοβαρή έρευνα.

Μαθαίνουμε πάντως ότι οι 2 υπουργοί που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την συγκάλυψη της υπόθεσης αρχίζουν να κρύβονται στα τηλεφωνήματα που τους κάνει ο Κοκλώνης, ο οποίος χρησιμοποιεί και τα ονόματα 2 κορυφαίων ολιγαρχών της χώρας προκειμένου να πείσει ότι έχει «πλάτες» και δεν θα τον ενοχλήσει κανείς. Απορία δημιουργείται όμως και για τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη ως προς το γεγονός της καθυστέρησης που βγάζει μάτια για την δέσμευση λογαριασμών του Κοκλώνη που θα έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έχουν γίνει. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !