Για «ελίτ παραθερισμό» έστειλαν στην Μύκονο «ομαδάρχη» αστυνομικό της ΕΥΠ που επόπτευε τις υποκλοπές από το Predator! Η Βαγγελίτσα και οι Χρήστος Χ., Ηλίας Κ., Παναγιώτης Τ., Ιωάννης Γρ., Κώστας Π. που έκαναν την «ίδια δουλειά» θα «ψήνονται» το καλοκαίρι στην Αθήνα.


edolio5 team

Γελάνε και οι γραφικοί ανεμόμυλοι που αποτελούν το σημείο κατατεθέν στο νησί των ανέμων!

«Δυσμενή» μετάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μυκόνου έλαβε αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που ανήκε στην ομάδα αστυνομικών που φέρεται να ασχολούνταν με τη διαχείριση του παράνομου λογισμικού «Predator» στην ΕΥΠ και είχε προχωρήσει σε σχετική κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών που φυσικά όπως είπε όλες οι παρακολουθήσεις έγιναν νόμιμα χωρίς ο ίδιος να ξέρει ποια πρόσωπα ήταν στόχος αλλά μόνο τα κινητά τηλέφωνα. 

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που έχουν παρατεθεί στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών, η διαχείριση του παράνομου λογισμικού «Predator» μέσω του οποίου γινόταν υφαρπαγή δεδομένων από περισσότερα από 100 τηλέφωνα ισάριθμων πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων με την αποστολή του παράνομου λογισμικού μέσω του αναγραμματισμού του edolio5.blogospot.com ως blogspot.edolio5.com  (μεταξύ των οποίων όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί και ο Άρης Σπίνος) κ.λπ. υπήρχε από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή. Στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Η ομάδα αυτή φέρεται να είχε προϊσταμένη μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. (την γνωστή Βαγγελίτσα)  που έχουμε αναφέρει με σχετικό ρεπορτάζ που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός φέρεται να συνυπέγραφε το αίτημα παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Τα ονόματα όλων των αστυνομικών, όπως οι Χρήστος Χ., Ηλίας Κ., Παναγιώτης Τ., Ιωάννης Γρ., Κώστας Π. (ορισμένοι με τον βαθμό του αρχιφύλακα, αστυνόμου κ.λπ.), φέρεται να έχουν κατατεθεί στις δικαστικές αρχές και πολλοί από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν για την εν λόγω υπόθεση. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε ύποπτες ενέργειες. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών μέσω «Predator» και της αναφερόμενης εμπλοκής των εν λόγω αστυνομικών υπήρξε εντολή άμεσης αποχώρησής τους από την ΕΥΠ και «διασκόρπισής» τους σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της Αττικής (κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα δυτικά προάστια κ.λπ.). Ωστόσο ακολούθως αρκετοί από αυτούς μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ανάμεσά τους ο προαναφερόμενος αρχιφύλακας, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. (παρά τις αιχμές για συμμετοχή του στην υπόθεση των υποκλοπών) μετακινήθηκε περαιτέρω στο όμορφο νησί του Αιγαίου παίρνοντας μαζί του ενδεχομένως και μερικά ηχητικά ενθύμια για τις δροσερές βραδιές του καλοκαιριού.