Η κοινή δικογραφία και η καταδίκη του «Mr Novartis» με τον Βαγγέλη Ζαμπούνη! Το 1 εκατ. ευρώ που «χάθηκε» και η δίκη που έγινε πριν λίγες μέρες και πέρασε κάτω από τις «κεραίες» των ΜΜΕ. Το κατάστημα Yoleni's στο Κολωνάκι, οι 3 μαύρες σακούλες με τις δεσμίδες που δόθηκαν για φύλαξη, οι άγνωστοι δράστες της ληστείας που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και το ταξίδι στην Κύπρο με την σύζυγο.


Του ειδικού συνεργάτη 

Για την υπόθεση του «χαμένου» 1 εκατ. ευρώ του πρώην Mr Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή σας έχουμε ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ

Στην υπόθεση αυτή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μηνυτών  είχε εμπλακεί ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής δολοφονήθηκε με 97 σφαίρες έξω από βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο, από ομάδα άγνωστων δραστών. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες το Τριμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε καταδικάσει το Φρουζή, και το δολοφονηθέντα Ζαμπούνη, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια σε βάρος Φρουζή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2017, όταν η τότε σύντροφος του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas Αννα Χατζηιωάννου παρέδωσε μαζί με τον Δημήτρη Φρουζή (γιο του Κων/νου) στον ξάδερφό της Αλέξανδρο Χατζηιωάννου στο γραφείο του στο κατάστημά του (το γνωστό Yoleni’s στην οδό Σόλωνος) τρία σακίδια προς φύλαξη για τέσσερις ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2017. Τότε, υποστηρίζει το ζευγάρι, επρόκειτο να επιστρέψουν από προγραμματισμένο επαγγελματικό τους ταξίδι στην Κύπρο.

Οι σάκοι αυτοί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Φρουζή και Αννα Χατζηιωάννου, περιείχαν έναν ολόκληρο θησαυρό και συγκεκριμένα το ποσό του 1.005.000 ευρώ.

Έπειτα από λίγες μέρες επέστρεψαν από την Κύπρο. Τα λεφτά ωστόσο δεν υπήρχαν. Όπως ισχυρίστηκαν όταν γύρισαν, οι συγγενείς της συντρόφου του, άγνωστοι εισέβαλαν ξημερώματα στο Yoleni’s και τους λήστεψαν.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια Χατζηιωάννου

Το γεγονός ότι παρέλαβαν τα σακίδια του Κων. Φρουζή και της συντρόφου έχουν επιβεβαιώσει τα μέλη της οικογένειας Χατζηιωάννου σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis και της συντρόφου του, αλλά όχι ως προς το ύψος του ποσού . Μάλιστα ο κ. Φρουζής και η τότε σύντροφός του κατέθεσαν αγωγή σε βάρος τους ζητώντας 600.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, με τη μηνυτήρια αναφορά τα μέλη της οικογένειας Χατζηιωάννου ζητούσαν την ποινική δίωξη του Φρουζή και της ξαδέρφης τους αναφορικά με τα αδικήματα της εκβίασης επιχείρησης, της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ληστείας.
Η εμπλοκή του δολφονηθέντα Ζαμπούνη

Στην υπόθεση του «χαμένου εκατομμυρίου» είχε εμπλακεί και ο δολοφονηθέντας Βαγγέλης Ζαμπούνης. Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει η πλευρά Χατζηιωάννου, κάποια στιγμή ο  Κάποια στιγμή ο Βαγγέλης Ζαμπούνης πήγε στο κατάστημα. Όπως κατήγγειλαν τους ζήτησε να τους παραδώσει το 1 εκατομμύριο, το οποίο όπως είπε «είχαν χρεωθεί».

Για το περιστατικό είχε κατατεθεί μήνυση σε βάρος του Φρουζή, για ηθική αυτουργία σε εκβίαση. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis ωστόσο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πριν από λίγες μέρες η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάστηκε. Ο Φρουζής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για απόπειρα παράνομης βίας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ καταδικαστική ήταν η απόφαση και για τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος δεν παρέστη στο ακροατήριο και τιμωρήθηκε με την ίδια ποινή. Ο ίδιος πάντως είχε αρνηθεί ότι πήγε στο κατάστημα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !