Όλη η δικογραφία! Ο εμπρησμός του «Athenaeum», η δίκη που αναβλήθηκε για λόγους υγείας και οι «υψηλές γνωριμίες» της Παναγιώτας Κελέση. Στο εδώλιο του Α Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι 4 κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του ξενοδοχείου με πρωτόδικη ποινή 9 χρόνια κάθειρξη. Οι καταθέσεις των αλλοδαπών που έβαλαν την φωτιά και «καίνε» τους 2 ενοικιαστές.


edolio5 team

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας, το 4στερο «Athenaeum Palace & luxury suites» στη λεωφόρο Συγγρού, απασχόλησε σήμερα - 6/3 - το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε λόγο ξαφνικής εισαγωγής σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Νοτίων Προαστίων της βασικής κατηγορουμένης Παναγιώτας Κελέση.

Εκεί ήταν κάποτε τα γραφεία της Attica Group και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Έλληνα επιχειρηματία από τη Γερμανία Γιώργου Καλαθάκη ο οποίος το είχε μισθώσει για να γίνει ξενοδοχείο Athenaeum αφού κάποια χρήματα , περίπου 800.000 ευρώ για τη μετατροπή του.

Στην αρχή το ξενοδοχείο πήγαινε πολύ καλά, ωστόσο, υπήρξαν έντονες προστριβές του ιδιοκτήτη με τον μισθωτή. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας ήθελε να το πουλήσει με ένα ποσό περί τα 25 εκατ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2019 στο ξενοδοχείο ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να καούν τρεις όροφοι ενώ είχαν τραυματιστεί και τρία άτομα. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα αποτελεί θαύμα.

Έντρομοι πελάτες έβγαιναν από τις φλόγες και γλίτωσαν την τελευταία στιγμή ενώ υπήρξαν φήμες ότι μεταξύ αυτών ήταν και αρκετά γνωστά ονόματα από τον αθλητικό κυρίως χώρο.

Έπειτα από έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αποδείχθηκε ότι δύο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής είχαν βάλει τη φωτιά κατ’ εντολήν των συνδιαχειριστών του ξενοδοχείου και με αφορμή την κόντρα με τον ιδιοκτήτη.

Πριν από 2,5 χρόνια οι εμπρηστές καταδικάστηκαν σε εννέα χρόνια φυλακή ενώ ανάλογη ποινή επιβλήθηκε και στους ηθικούς αυτουργούς. Την Τετάρτη 6/3 στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών ήταν προγραμματισμένο να καθίσουν οι επιχειρηματίες Παναγιώτα Κελέση και Ανδρικόπουλος Ιωάννης μαζί με τους 2 αλλοδαπούς που έβαλαν την φωτιά και ομολόγησαν ότι 2 προηγούμενοι ήταν οι εντολείς τους. Ο συνήγορος υπεράσπισης όμως των 2 βασικών κατηγορουμένων, έγκριτος και γνωστός ποινικολόγος Θ. Παναγόπουλος ζήτησε αναβολή εξαιτίας ξαφνικής εισαγωγής σε νοσοκομείο για εγχείρηση της Παναγιώτας Κελέση προσκομίζοντας και την ανάλογη βεβαίωση από ιδιωτικό θεραπευτήριο των Νοτίων Προαστίων. Η αναβολή δόθηκε και η νέα εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 2/12 στο Α' Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Το ξενοδοχείο δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ξανά και είναι άγνωστο το ποσό που θα απαιτηθεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Να θυμίσουμε ότι σχεδόν 2 χρόνια μετά τη μεγάλη φωτιά στο γνωστό ξενοδοχείο η δικαιοσύνη εξέδωσε την ετυμηγορία της για τους δράστες όπως έχει γράψει ήδη σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5. Δικαστές και ένορκοι του Μικτού Ορκωτού της Αθήνας κατέληξαν με ομόφωνη απόφασή τους στην καταδίκη των 2 διαχειριστών του ξενοδοχείου οι οποίοι, βάση της απόφασης, για να αποφύγουν την έξωση λόγω οφειλών από ενοίκια που είχαν φτάσει στο ποσό των 900.000€ έθεσαν σε κίνδυνο δεκάδες πελάτες και προσωπικό, με τρεις ανθρώπους να τραυματίζονται σοβαρά.

Το δικαστήριο επέβαλλε στους διαχειριστές ποινή κάθειρξης 9 ετών στον κάθε ένα, χορηγώντας ανασταλτικό στην έφεση με εγγυοδοσία 35.000 ευρώ έκαστος, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα. Σε ποινή 9 ετών καταδικάστηκαν και οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του ξενοδοχείου που πήραν την εντολή από τους εργοδότες τους να βάλουν τη φωτιά.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου του 2020. Από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία έδειχναν εμπρησμό με τους επιχειρηματίες που διαχειρίζονταν το ξενοδοχείο να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των αρχών καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξώσεως που είχε ενεργοποιήσει ο ιδιοκτήτης λόγω των οφειλών τους. Από τις καταθέσεις, την ανάλυση των διαθεσίμων βίντεο, το ότι οι ξενοδόχοι είχαν απενεργοποιήσει από την προηγούμενη ημέρα της φωτιάς τις κάμερες ενώ είχαν απομακρύνει και τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, οι αρχές έφτασαν τελικώς σε αυτούς. Όπως απεδείχθη, είχαν δώσει εντολή στους δύο αλλοδαπούς να βάλουν φωτιά σε δωμάτια του πρώτου και δεύτερου ορόφου με σκοπό να διακοπεί η διαδικασία έξωσης, η οποία ολοκληρωνόταν εκείνη τη μέρα.

Σε αυτή τη διαπίστωση οδήγησαν οι περισσότερες από τις καταθέσεις των υπαλλήλων αλλά και των ίδιων των Πακιστανών οι οποίοι ομολόγησαν ότι λίγες ώρες πριν το συμβάν οι διαχειριστές τους έδωσαν χρήματα με σκοπό να αγοράσουν βενζίνη για να βάλουν τη φωτιά. «Προδόθηκαν» όμως και από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Όπως προέκυψε, η συν διαχειρίστρια του ξενοδοχείο Παναγιώτα Κελέση είχε μεγάλη συχνότητα τηλεφωνικών επαφών με τους δύο αλλοδαπούς λίγο πριν τον εμπρησμό. Οι καταθέσεις των 2 αλλοδαπών ομολογούν με απόλυτο τρόπο τον εμπρησμό και από ποιους πήραν εντολές. Να σημειώσουμε στο πρωτόδικο δικαστήριο συνήγορος υπεράσπισης των Κελέση και Ανδρικόπουλου ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες η Παναγιώτα Κελέση διατηρεί μονάδα φιλοξενίας στην Περιοχή των Αχαρνών.











ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !