Η διαδρομή από την Βουλγαρία μέχρι τον Ασπρόπυργο με το «μαύρο χρυσό»! Τα νοθευμένα καύσιμα από «μπροστινούς» διακινητές με φόντο συγγενείς του δολοφονημένου αρχινονού Σκαφτούρου και οι συλλήψεις. «Ξέρουμε ποιοι μας κάρφωσαν και θα τα πούμε σύντομα». Το βίντεο της εφόδου από την ΕΛΑΣ.



Του ειδικού συνεργάτη

Δυο στενά συγγενικά πρόσωπα του Γιάννη Σκαφτούρου, του αποκαλούμενου «Θείου Τζο», που δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2022 στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και αφορά εμπόριο νοθευμένων καυσίμων σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνονται βυτιοφόρα σε αποθήκη στην περιοχή του Ασπροπύργου να είναι φορτωμένα με μεγάλες ποσότητες διαλυτών τους οποίους το κύκλωμα έφερνε από την Βουλγαρία. Στη συνέχεια γινόταν μετάγγιση στα βυτιοφόρα τα οποία μετέφεραν τους διαλύτες σε δυο πρατήρια στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, οι αποθήκες στη Δυτική Αττική και τα φορτηγά ανήκουν στα συγγενικά πρόσωπα του Γιάννη Σκαφτούρου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, επ αυτοφώρω, τρία μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 60, 32 και 19 ετών. «Μάλιστα, για το μη εντοπισμό των παράνομων χημικών διαλυτών διαπιστώθηκε ότι είχε κατασκευαστεί ειδική ηλεκτρονική πλακέτα, η οποία εμπόδιζε την καταγραφή τους στο σύστημα εισροών – εκροών το οποίο παρακολουθείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), ενώ κατά την πώληση των νοθευμένων-λαθραίων καυσίμων δεν εκδίδονταν τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά». Σύμφωνα με τις αρχές δεν είναι η πρώτη φορά που συγγενής του δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου εμπλέκονται σε τέτοιες δουλειές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος πλήρωσε με την ζωή του την ενασχόληση που είχε με αυτό το κύκλωμα που αποτελούσε την κυρία πηγή εισόδων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 το περιβάλλον των συλληφθέντων μιλάει για το «καρφί» που έδωσε την «δουλειά» στην οικονομική αστυνομία και ορκίζεται εκδίκηση.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ !