Ο πόλεμος των λαθρεμπόρων του «μαύρου χρυσού» και οι αντίπαλες δολοφονίες φέρνουν συλλήψεις που θα συνταράξουν την Ελλάδα! Στο έλεος της "Greek Mafia" το λαθρεμπόριο, η νοθεία καυσίμων και η προστασία από πολιτικούς. 100.000 ευρώ το εβδομαδιαίο μεροκάματο που δίνουν οι λαθρέμποροι στους ελεγκτές τους. Το «βαθύ λαρύγγι» που μίλησε για τις συλλήψεις που θα γίνονταν και η ακύρωση των «επιχειρήσεων» της ΕΛΑΣ 2 φορές. Τα βυτιοφόρα που έρχονται από την Βουλγαρία και ο έλεγχος του κυκλώματος που άλλαξε χέρια και αφεντικά.


Του ειδικού συνεργάτη

Ο ανελέητος πόλεμος που έχει ξεκινήσει με ένταση είτε φαίνεται είτε όχι στον κόσμο του μαύρου χρυσού σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 αναμένεται να φέρει στο φως την αποκάλυψη ενός τεράστιου κυκλώματος που θα ξεπερνά τα 100 άτομα (πρατηριούχοι, ελεγκτές, ιδιοκτήτες εταιρειών, νονοί της νύχτας). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 2 φορές μέχρι σήμερα έχει αναβληθεί από την ΕΛΑΣ η επιχείρηση σύλληψης των αναφερομένων εξαιτίας διαρροής που έγινε πριν ξεκινήσουν οι ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα αφού κάποιος γνώστης των εφόδων που θα γινόντουσαν έγινε βαθύ λαρύγγι για τα αφεντικά των λαθραίων καυσίμων. 

Μέλη της Greek Mafia, όπως ο "Θείος Τζο", Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης γνωστός ως "Σαμπρέλας" ή "Νταίζι", και αρκετά ακόμη πρωταγωνιστικά μέλη της ελληνικής μαφίας, ενέταξαν στο παράνομο "ρεπερτόριό" τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για τις υπογραφές και εκτελέσεις "συμβολαίων θανάτου" με κορυφαία του Γιώργου Μήτσου γιου του ιδιοκτήτη της SILK OIL Αναστάσιου Μήτσου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα βυτιοφόρα με χημικούς διαλύτες από Βουλγαρία έχουν αυξήσει τα δρομολόγιά τους, ενώ μεγαλώνει και ο αριθμός των πληροφοριών για κυκλώματα λαθρεμπορίας τα οποία εμφανίζονται σαν "λερναία ύδρα". Ο έλεγχος του κυκλώματος έχει αλλάξει χέρια σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης που μίλησαν στο edolio5.

Το ίδιο αυξημένες είναι οι καταγγελίες και πληροφορίες για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων στις αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία είτε βάζουν "αέρα" αντί για καύσιμα, είτε βάζουν παράλληλα γνήσιο και νοθευμένο καύσιμο από την νόμιμη και την παράνομη δεξαμενή. 

Είναι γνωστές ήδη οι 2 κυρίαρχες εταιρείες και τα συνεργεία που «πειράζουν» τις αντλίες.

Κυκλώματα λαθρεμπόρων και Greek Mafia, φέρνουν τόνους χημικών διαλυτών με βυτιοφόρα, κυρίως από τη Βουλγαρία, με παραλήπτες εταιρείες "μαϊμού", με χρώματα και βερνίκια, οι οποίες δεν έχουν ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Οι χημικοί διαλύτες αναμιγνύονται με αμόλυβδη βενζίνη και μετατρέπονται σε ένα νοθευμένο καύσιμο. Μάλιστα αν η πρόσμιξη του διαλύτη είναι σε ποσοστό 30%, της συνολικής ποσότητας του νοθευμένου καυσίμου, αυτή δεν εντοπίζεται σε έναν επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών παρά μόνο αν υπάρχει σχετική πληροφορία και δείγμα του καυσίμου αναλυθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ενδεικτικά, ένα λίτρο χημικού διαλύτη κοστίζει για τον λαθρέμπορο περίπου 10 λεπτά, και πωλούνται ως νοθευμένη βενζίνη για περισσότερα από 2 ευρώ! Οι αρχές υπολογίζουν ότι το κύκλωμα που είναι υπό παρακολούθηση εισάγει τον μήνα περισσότερο από 500 τόνους χημικούς διαλύτες. Κυρίαρχο ρόλο για μεγάλο διάστημα είχε ένας Κύπριος.

Ο Κύπριος που είχε κατηγορηθεί από  τις κυπριακές Αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονιών, βομβιστικές επιθέσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.ά., ήταν ο "κυρίαρχος" δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων με τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της Greek Mafia, 3 εκ των οποίων σήμερα είναι δολοφονημένα. 

Ο Κύπριος διατηρούσε δύο μεταφορικές εταιρείες με έδρα την πόλη Πάζαρτζικ, σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Συνελήφθη, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας δυνάμει του εντάλματος των κυπριακών αρχών.

Σε αυτή την υπόθεση κατηγορήθηκαν 70 άτομα, μέλη των τεσσάρων ομάδων, που δραστηριοποιούνταν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Κορωπί, ενώ 25 ήταν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που φαίνεται να ανήκαν ή να ελέγχονταν από τα μέλη της ελληνικής μαφίας. Η αρχή της έρευνας έγινε όταν βυτιοφόρο του Κύπριου μετέφερε χημικούς διαλύτες προς εταιρεία, στο ΑΦΜ της οποίας φαινόταν ότι δεν υποβάλλονταν φορολογικές δηλώσεις.

Ο "τομέας" του Ασπροπύργου, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 ήταν υπό τον έλεγχο του "Θείου Τζο", Γιάννη Σκαφτούρου, ενώ στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλεκόταν στενό συγγενικό του πρόσωπο, και αρκετά ακόμη, που εμπλέκονταν ή είχαν κατηγορηθεί για δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Πριν αρκετές εβδομάδες το κύκλωμα αυτό δέχτηκε «μεγάλο χτύπημα» όπως έχει γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το edolio5.

Βυτιοφόρα καταχωρισμένα σε εταιρεία του στενού συγγενικού προσώπου του "Θείου Τζο", βρέθηκαν να φορτώνουν διαλύτες από κρυφές αποθήκες του Ασπροπύργου προκειμένου να τους μεταφέρουν σε πρατήρια ιδιοκτησίας τους. Ο "τομέας" του Μενιδίου, φαίνεται να ήταν υπό τον έλεγχο του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου, που φαίνεται πως πέρα από την τροφοδοσία "μιλημένων" βενζινάδικων, είχε επεκταθεί στην απευθείας μεταφορά χημικών διαλυτών, με βυτιοφόρα ιδιοκτησίας του.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τα ονόματα συγγενών του δολοφονηθέντος το 2018 στο Χαϊδάρι Βασίλη Στεφανάκου, καθώς και ακόμα ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων που κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο καυσίμου στην αρχή της περασμένης δεκαετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκα ημέρες πριν την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο σε πρατήριο υγρών καυσίμων του "ανταγωνιστή", όπου εντοπίστηκαν δύο κρυφές δεξαμενές, περίπου 15.000 λίτρα νοθευμένο καύσιμο και ηλεκτρονικό σύστημα με τηλεχειριστήριο, το οποίο έκανε την εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου καθώς και υπολογιστής, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος και παρακολουθούσε τη διακίνηση καυσίμων από τις δυο παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές.

Παραλήπτες των χημικών διαλυτών στην Ελλάδα, εμφανίζονται εταιρείες-"φαντάσματα" με έδρα την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. 

Όταν τα βυτιοφόρα πέφτουν σε έλεγχο των τελωνειακών αρχών, οι οδηγοί δείχνουν πλαστά παραστατικά έγγραφα και τιμολόγια που έχουν κοπεί στο όνομα των εταιρειών-Μαΐου. Τον Νοέμβριο του 2019, μπήκε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα βυτιοφόρο μεταφέροντας χημικούς διαλύτες με παραλήπτη εταιρεία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία ήταν ανύπαρκτη και το βυτιοφόρο κατέληξε σε αποθήκη κοντά στη Λεωφόρο Κορωπίου-Μαρκοπούλου. Μερικές ώρες αργότερα από τον ίδιο χώρο μικρότερα βυτιοφόρα φόρτωσαν από την αποθήκη χημικούς διαλύτες προκειμένου να διανείμουν τις ποσότητες στα 25 συνεργαζόμενα πρατήρια υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης οι εμπλεκόμενοι στις επικείμενες συλλήψεις των 100 είναι σεσημασμένοι για παρόμοια εμπλοκή αλλά υπάρχουν και τουλάχιστον 50 άτομα που δεν είχαν δώσει μέχρι σήμερα κανένα δείγμα ότι εμπλέκονται στην διακίνηση και νόθευση του μαύρου χρυσού. Οι πληροφορίες στο edolio5 αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 6.000 συνομιλίες που αφορούν το χρονικό διάστημα των τελευταίων 7 μηνών που αποδεικνύουν με κάθε λεπτομέρεια την λειτουργία του κυκλώματος. Σε αυτές υπάρχουν και καταγραφές πολιτικών στελεχών που δείχνουν την αγαστή σχέση που έχουν με μέλη του κυκλώματος.


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !