Μια υπόθεση που έχει ενδιαφέρον «εξαφανίστηκε»! Η παραπομπή σε δίκη για υπεξαίρεση 54.000.000 ευρώ και 915 κιλά χρυσό του Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του. Η πόρτα της 11ης ανακρίτριας που πέρασε ο π. ιδιοκτήτης του μπασκετικού ΑΡΗ, το δικαστικό βούλευμα και τα λεφτά που «χάθηκαν» σε αγορά ελικοπτέρου, δεξίωση γάμου και αλλοδαπούς λογαριασμούς. «Καταθέσαμε μήνυση για εκβιασμό σε βάρος του μηνυτή μας» ισχυρίζονται οι ίδιοι.


Του ειδικού συνεργάτη

Είπαμε σήμερα να θυμηθούμε μια υπόθεση, ξεφυλλίζοντας το αρχείο, που ομολογουμένως έχει χαθεί από τα ραντάρ του δικαστικού ρεπορτάζ. Είναι κρίμα να έχει αθωωθεί ο άνθρωπος και η σύζυγος του που είναι συγκατηγορούμενη και να μην έχει πάρει δημοσιότητα μια τέτοια απόφαση. Είναι αυτονόητο ότι θα την δημοσιεύσουμε. Το Συμβούλιο Εφετών, υπό την προεδρία του Βασίλη Κωστόπουλο πριν 3 χρόνια, αποφάσισε να γίνει κατηγορία για υπεξαίρεση 54 εκ. ευρώ τόσο εναντίον του επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη που είχε αγοράσει την ΚΑΕ ΑΡΗΣ με τυμπανοκρουσίες όσο και κατά της συζύγου του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που προήλθε ύστερα από μήνυση συναιτέρου του, το ζεύγος απέστειλε 112 εμβάσματα σε προσωπικούς του λογαριασμούς στην Ζυρίχη, ενώ έπρεπε με τα χρήματα αυτά να αγοράσει χρυσό για λογαριασμό Λετονού επιχειρηματία. Με την υπόθεση έχει ασχοληθεί η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα η οποία είχε καταλήξει και σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς εκδόθηκε το βούλευμα ότι τα 54 εκ είχαν «ταξιδέψει» ως εξής.


800.000 ευρώ στην ΚΑΕ Άρης

2.400.000 ευρώ για την διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης των κατηγορουμένων στην Κέα

1.650.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στη Μύκονο.


1.400.000 ευρώ για αγορά ελικοπτέρου

2.100.000 ευρώ για αγορά διαμερίσματος στο Μόντε Κάρλο

1 εκ. ελβετικά φράγκα για χορηγία στην ΚΑΕ Άρης

10.800.000 ευρώ σε αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων των κατηγορουμένων

7 εκ. δολάρια ΗΠΑ σε αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων των κατηγορουμένων.

Το ζευγάρι (Νίκος και Τζώρτζια) είχαν απολογηθεί στην 11η ανακρίτρια ο και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

Η υπόθεση αφορά μήνυση Λετονού επιχειρηματία Τους κατηγορεί για υπεξαίρεση 915 κιλών χρυσού και 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Και οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως τα χρήματα και ο χρυσός ήταν εταιρικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νικος Λάσκαρης και η σύζυγος του επισήμαναν ότι η συνεργασία τους με τον Λετονό επιχειρηματια περιοριζόταν στη χρήση της διαδικτυακής του πλατφόρμας για αγοραπωλησίες χρυσού και πως ουδέποτε πήραν χρήματα από τον ίδιο.

Το ζεύγος έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο στην Ελβετία και στη Μεγάλη Βρετανία κατηγορώντας τον για εκβίαση.

Αυτή είναι η μέχρι σήμερα γνωστή εξέλιξη ως την πόρτα της ανακρίτριας. Καλό θα ήταν να μάθουμε την συνέχεια της μην τυχόν και έχει αθωωθεί ο άνθρωπος και η δικαστική απόφαση δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η δικογραφία «χάθηκε» στα γραφεία της 11ης ανακρίτριας και από τότε δεν έχει γίνει τίποτα. Θα επανέλθουμε όταν μάθουμε λεπτομέρειες. Με τον κύριο Λάσκαρη προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε αλλά η κλήση μας ήταν σε συνεχή προώθηση.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !