Η μεγάλη μπίζνα που έρχεται με τα ενεργειακά κτήρια και ο βαθύπλουτος «άγνωστος» Τζώρτζ Σακελάρης που συνάντησε τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου για να κλείσει το deal! Η εταιρεία «Ameresco», τα συνεταιριλίκια με την Intrakat των «κυρίαρχων του παιχνιδιού» σε ότι «πετάει και κολυμπάει» Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου και την εταιρεία Resinvest του Δημήτρη Καραγκουλέ.



Του ειδικού συνεργάτη

Αφού σας έχουμε συνηθίσει σε ότι δεν διαβάζεται αλλού και για να δικαιολογούμε και εμείς τον μισθό μας σας αποκαλύπτουμε σήμερα μια άγνωστη συνάντηση που έκανε ο Μητσοτάκης πριν λίγες ώρες στο γραφείο του με ένα βαθύπλουτο επιχειρηματία.Πρόκειται για τον Τζορτζ Σακελλάρη`. Δεν είναι ευρέως γνωστός, στην χώρα μας, αλλά πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες της διασποράς. Ο Σακελλάρης, κάνει δουλειές στη μητέρα-πατρίδα και πρόσφατα η εταιρεία του, Ameresco, μαζί με τις Intrakat των Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου και τη Resinvest, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Καραγκουλέ, ανακηρύχθηκε ανάδοχος σε διαγωνισμό της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 171 MW στην Κοζάνη, έργο ύψους 52 εκατ. ευρώ. 

Σήμερα, η εταιρεία του Ameresco -που αποτελεί πάροχο λύσεων καθαρής ενέργειας- αποτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια στη Wall Street, ενώ η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Γιώργος Σακελλάρης και ο στενός του συνεργάτης Παναγιώτης Κόντης όπως μάθαμε πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου όπου και συνάντησαν τον Πρωθυπουργό. Το κύριο μενού της συζήτησης ήταν τα έργα ενεργειακής εξοικονόμησης, τομέας που διαπρέπει η Ameresco στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα, μολονότι υπάρχουν χιλιάδες γηρασμένα κτίρια, ο τομέας αυτός τώρα αρχίζει να ωριμάζει και η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία θέλει να βρεθεί ένα βήμα μπροστά για να αξιοποιήσει και στην Ελλάδα την πολύ μεγάλη τεχνογνωσία της. Η Ameresco διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στον τομέα των νοσοκομείων, των σχολείων αλλά και σε εγκαταστάσεις του τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων. Να σας πούμε πάντως πως η αμερικανική εταιρεία επιχείρησε στο παρελθόν να μπει και στα έργα οδοφωτισμού, όμως εγκατέλειψε τη μάχη με όσα μεσολάβησαν με τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τα κυκλώματα που έριξαν πολλά έργα κυριολεκτικά στο… μαύρο σκοτάδι. Βέβαια τίποτα δεν εγγυάται ότι και τώρα δεν θα συναντήσει τα ίδια εμπόδια. Μια συνάντηση όμως ποτέ δεν είναι κακή.