Τα 3 + 2 ερωτήματα για την "κυρία" της Γ διεύθυνσης της ΕΥΠ που θα αναζητήσει ο εισαγγελέας! Που είναι οι κασέτες με τις συνομιλίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ; Θα κυκλοφορήσουν διάλογοι προεκλογικά στις εφημερίδες που θα τον "καίνε" ; Με ποιους άλλους πολιτικούς μίλαγε; Τα ξενύχτια του Μητσοτάκη... με την φωνή Ανδρουλάκη!

  

Του Άρη Σπίνου

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός η ομολογία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει καμία σύλληψη, η τηλεφωνική παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προς το παρόν κρύβεται από τις ευθύνες μπορεί να απαντήσει. Πόσο καιρό η Γ διεύθυνση που είναι αρμόδια για τις επισυνδέσεις έκανε παρακολουθήσεις; Η συγκεκριμένη κυρία είχε διοριστεί ως ρουσφέτι της Θείας της, συνδικαλίστριας της ΔΑΚΕ, την εποχή που έλυνε και έδενε το ΠΑΣΟΚ, ως μια παραχώρηση στο όνομα της εργασιακής ειρήνης που επιδίωκαν την εποχή εκείνη να υπάρχει στην ΕΥΠ συνδικαλιστές. Σε ποιον έδινε αναφορά, για το περιεχόμενο των συνομιλιών Ανδρουλάκη, η διευθύντρια της υπηρεσίας, η οποία με πράσινο μεταξωτό φόρεμα, ήταν πρώτη και καλύτερη στην δεξίωση του Αμερικάνου Πρέσβη στην Αθήνα πριν λίγες μέρες και φωτογραφήθηκε σαν να μην τρέχει τίποτα και ως να εργάζεται στο πρωτόκολλο ενός δήμου ; Γιατί έφυγε από υποδιευθύντρια της ίδιας υπηρεσίας η αστυνομική διευθύντρια, που έδινε αναφορά προσωπικά στον Γ. Δημητριάδη ; Πως παρέμεινε μια επιλογή Ρουμπάτη στην Θέση αυτή, που ακούει τους πάντες και τα πάντα και επί ημερών Μητσοτάκη ; Για να γίνει κατανοητό πρέπει να εξηγήσουμε ότι την εντολή παρακολούθησης την υπογράφουν 3 πρόσωπα. Η διευθύντρια στην προκειμένη περίπτωση, ο εκάστοτε υποδιευθυντής και ο τμηματάρχης. Χθες... και τα 3 αυτά πρόσωπα θα πρέπει να κληθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις.

1ον) Ποιος ζήτησε και με ποιο έγγραφο την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

2ον) Εάν ενημέρωσαν και με ποιο έγγραφο την επόπτη εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου για ποιο πρόσωπο πρόκειται που θα τεθεί υπό - παρακολούθηση