Το γαϊτανάκι των εκβιασμών και του δώσε - πάρε! Η «θαμμένη» επιστολή 12 σελίδων στην Οικονομική Εισαγγελία που «τινάζει στον αέρα» το δίδυμο των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη! Το «μαύρο χρήμα» με τσουβάλια που μοιράζουν με εντολή Μητσοτάκη για να αγοράσουν ΜΜΕ και να τα πάνε στην αυλή του. Το αδιάκοπο λαθρεμπόριο, οι σχέσεις με υπουργούς και το «βαθύ λαρύγγι» που ξέρει πολλά. «Σταματήστε τον έλεγχο πάση θυσία».

Του ειδικού συνεργάτη

Όλα έχουν την εξήγηση τους που αργά η γρήγορα βλέπει το φως της δημοσιότητας!

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως εδώ και 4 μήνες έχει φτάσει στην οικονομική Εισαγγελία που στεγάζεται το κτήριο του ΣΔΟΕ στην Οδό Πειραιώς μια 12σελιδη επιστολή που περιγράφει λεπτομέρειες για τον «βίο και την πολιτεία» των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες να αγοράζουν ΜΜΕ, κατασκευαστικές εταιρείες, και να γίνονται χορηγοί δεξιά και αριστερά μοιράζοντας τσουβάλια με λεφτά. Είναι προφανές ότι όλα αυτά έγιναν με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου και κυρίως του Σταύρου Παπασταύρου με τον οποίον διατηρούν άριστες σχέσεις. Καλύτερες σχέσεις όμως που περιέχουν και ειδικές συμφωνίες οι 2 εφοπλιστές έχουν με την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η 12σελιδη επιστολή περιγράφει με λεπτομέρειες την δράση του «δίδυμου» στον «αμαρτωλό κόσμο» του πετρελαίου και όχι μόνο επισημαίνοντας  και σημαντικά κενά και στο πόθεν έσχες των χρημάτων που δαπανούν προκειμένου να πουλήσουν εκδούλευση στο Μαξίμου και να μην ελεγχθεί το περιεχόμενο της καταγγελίας αυτής.

Εάν η διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων εκ μέρους τους αποτελεί αντικείμενο εκβιασμού σε βάρος τους από την κυβέρνηση για να μην γίνει ο έλεγχος σε βάθος δεν το γνωρίζουμε. 

Οπότε, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι 2 εφοπλιστές είναι εκβιαζόμενοι και συνεπώς υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού και γιατί δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος ως προς το περιεχόμενο της καταγγελίας εδώ και 4 μήνες.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στο edolio5 αναγνώστες της καταγγελίας σε αυτήν περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανταλλάγματα, οι σχέσεις τους με υπηρεσιακούς παράγοντες στο ΣΔΟΕ και άλλες κρατικές αρχές που απολαμβάνουν «ωφελήματα» από τους 2 εφοπλιστές προκειμένου να μην δημιουργούν εμπόδια στις δουλειές που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα.

Όλα με ονόματα και διευθύνσεις. Είναι προφανές ότι αυτός που έχει συντάξει την επιστολή θα είναι «ριγμένος» από την μοιρασιά και αποφάσισε να τους στείλει «αδιάβαστους».

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...