Όταν ο γιος του εκβιαστή - εκδότη Γρ. Μιχαλόπουλου και μια φυλλάδα «βγάζουν γλώσσα» για το edolio5! Η «πατριωτική» εφημερίδα - μακρύ χέρι του Μητσοτάκη, ο «γκάνγκστερ», τα δημοσιεύματα - μηνύματα, τα 18 χρόνια κάθειρξη για τους εκβιασμούς των οικογενειών Λάτση και Αγγελόπουλου και η χρηματοδότηση της «Ελεύθερης Ώρας» από το Μαξίμου.


edolio5 team

Μερικά πράγματα δεν είναι μόνο για γέλια αλλά δείχνουν και την γελοιότητα κάποιων. Μαθαίνουμε από συναδέλφους που εργάζονται στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» ότι πήραν εντολή από τον Γιωργάκη που είναι ο συνεχιστής, της έκδοσης του εκβιαστή πατέρα του (Γρηγόρη Μιχαλόπουλου)  που πέθανε ταπεινωμένος στις φυλακές αφού καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για την απόπειρα εκβίασης των οικογενειών Λάτση και Αγγελόπουλου, να ψάξουν να βρουν στοιχεία (!) για τους συνεργάτες του edolio5 επειδή κάναμε ρεπορτάζ και καταδείξαμε τον ρόλο ως δούρειος ίππο του πατριωτικού χώρου της εφημερίδας του, γεγονός που αποτελεί η τρανή απόδειξη της υπέρμετρης χρηματοδότησης με 120.000 ευρώ, την ώρα που άλλες εφημερίδες με πραγματικές κυκλοφορίες και όχι ανύπαρκτες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού όπως η φυλλάδα του Γιωργάκη, πήραν τα μισά λεφτά ή και τίποτα.

Είναι προφανές ότι επειδή ο Γιωργάκης μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που άκουγε πάντα τον πατέρα του να εκβιάζει δεξιά και αριστερά, όπως είπαν στο δικαστήριο που τον καταδίκασε αμετάκλητα, σε πρώτο βαθμό 18 χρόνια κάθειρξη και στο Εφετείο 9 ότι όλοι είναι ίδιοι. Αντιλαμβανόμεθα ότι ο Γιωργάκης ντρέπεται για τον βιο και την πολιτεία του πατέρα του αφού όπου πάει τον δείχνουν με το δάχτυλο λέγοντας «Αυτός είναι ο γιος του εκβιαστή Μιχαλόπουλου» αλλά δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε για να ξεπεράσει τους νυχτερινούς εφιάλτες που έχει. Κάποιος πρέπει να του πει όμως πως όταν οι συνεργάτες του edolio5 έκαναν ρεπορτάζ παλεύοντας με τον υπόκοσμο, αυτός έπαιζε με τις κούκλες που ξέχναγαν οι μητροπολίτες στο σπίτι του στην Αίγινα όταν πήγαιναν να συναντήσουν τον εκβιαστή πατέρα του. Ας γράψουμε όμως μερικά πράγματα για τον εφιάλτη που ζει μέρα νύχτα ο Γιωργάκης προκειμένου να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι.

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, πέθανε σε ηλικία 75 ετών, είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί το 2005 σε ποινή κάθειρξης 18 ετών χωρίς αναστολή για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου και για εκβίαση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιάννη Λάτση.

Είχε κριθεί, επίσης, ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ απαλλάχθηκε για αντίστοιχες καταγγελίες που αφορούσαν στο δήμαρχο Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

Σε δεύτερο βαθμό η ποινή του μειώθηκε σε εννέα χρόνια χωρίς αναστολή, ενώ έπειτα από αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, επικαλούμενος χρόνια καρδιολογικά προβλήματα υγείας, αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ.

Ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε τα παραπάνω πρόσωπα χρησιμοποιώντας ως απειλή δήθεν σχέσεις του και πληροφορίες για τις κινήσεις της 17Ν υποσχόμενος ότι θα τους βγάλει από τη «λίστα» της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ζητούσε χρήματα ώστε να διαμεσολαβήσει για τη διαγραφή ονομάτων από τη λίστα της 17Ν! 

Ενδεικτική ήταν και η κατάθεση της κυρίας Ειρήνης Μομφεράτου, συζύγου του δολοφονημένου από τη 17N εκδότη της «Απογευματινής» Νίκου Μομφεράτου, στο Κολωνάκι, στις 21.2.1985. Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας είπε ενώπιον των δικαστών: «Θεωρώ ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του συζύγου μου από τη «17 Νοέμβρη» τον Μιχαλόπουλο».

Μια τέτοια εκτίμηση, ότι δηλαδή ο Μιχαλόπουλος καθιστούσε κάποια πρόσωπα μέσω των δημοσιευμάτων του υποψήφιους στόχους για τη 17N, δεν είναι παρακινδυνευμένη, εξήγησαν πολλοί από τους μάρτυρες. «Πρόκειται για πραγματικότητα» υποστήριξαν «που άλλωστε αποδείχθηκε στη δίκη της 17N καθώς τα μέλη που ομολόγησαν την ενοχή τους κατά την απολογία τους ανέφεραν ότι συνέλεγαν στοιχεία για τη δράση κάποιων εκ των υποψηφίων θυμάτων τους από τις εφημερίδες».

Κατηγορηματική και σε αυτό το σημείο ήταν η κυρία Ειρήνη Μομφεράτου η οποία είχε καταθέσει:

«Αυτά που έγραφε για τον σύζυγό μου μπορούσαν σαφέστατα να τον καταστήσουν στόχο της 17N. Λασπολογώντας σε βάρος του τράβηξε πάνω του μάτια που δεν το περίμενα. Τα διάβαζε η 17N, ήθελαν τέτοιους στόχους, τους αναζητούσαν».

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε την πρώτη ημέρα της δίκης και η επιχειρηματίας κυρία Μαριάννα Λάτση η οποία εξεταζόμενη από το δικαστήριο είπε ότι όσο ο πατέρας της Γιάννης Λάτσης δεν υπέκυπτε στους εκβιασμούς του Μιχαλόπουλου τόσο τα δημοσιεύματα από τις σελίδες της εφημερίδας του πλήθαιναν και σκλήραιναν σε βάρος του.



Προς ενίσχυση μάλιστα της θέσεώς της αυτής ο συνήγορός της κ. Βασίλης Δημακόπουλος επικαλέστηκε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων της εφημερίδας του Μιχαλόπουλου.



«Εχω στοιχεία ότι σε 24 ώρες θα σε πνίξει το μπουρίνι» έγραφε στον Γιάννη Λάτση από τις σελίδες της «Ελεύθερης Ωρας» ο κατηγορούμενος. «Με αυτόν τον τρόπο», εξήγησε η κόρη του, «επιδίωκε να επιτύχει αυτό που εκείνος σταθερά αρνιόταν. Να συναντηθούν».



Σε άλλο δημοσίευμα τον κατήγγειλε ως «κλέφτη» και «απατεώνα» και στα επόμενα φύλλα της εφημερίδας έγραφε: «H 17N οφείλει να καταδικάσει τους κλέφτες και απατεώνες. Πρέπει να είναι συνεπής σε αυτά που πρεσβεύει».

Σε ένα τρίτο δημοσίευμα που αναφερόταν στην κόρη του Γιάννη Λάτση, Μαριάννα, έλεγε: «Αυτό που θα οπλίσει το χέρι της 17N είναι η αλαζονεία της προσωπικής σου ζωής και τα εγκλήματα του πατέρα σου».

Ιδιαίτερη μνεία από όλους τους εκπροσώπους της πολιτικής αγωγής έγινε για το «προτρεπτικό», όπως το χαρακτήρισαν, απόσπασμα δημοσιεύματος που έλεγε: «Τρομοκράτες, εμπρός. Δεν μπορεί να τα συγχωρήσει αυτά η 17N».

Το σύνολο των μαρτύρων που κατέθεσαν στην δίκη μίλησαν για έναν στυγνό εκβιαστή. Αναφερόμενοι στα κίνητρά του είπαν πως δεν σχετίζονταν με τη δημοσιογραφική έρευνα καθώς εκεί όπου έβαλλε κατά κάποιων, εντελώς ξαφνικά ή έπαυε να ασχολείται μαζί τους ή τους αποκαθιστούσε. Και συνέδεσαν την αλλαγή πλεύσης με το αν οι εκβιαζόμενοι υπέκυπταν ή όχι.

 H Μαριάννα Λάτση αναφέρθηκε σε σειρά γεγονότων προκειμένου να στηρίξει την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του πατέρα της αλλά και της ιδίας. Αναφέρθηκε σε γεγονότα αλλά πολύ περισσότερο στάθηκε στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» σε βάρος της ιδίας και του πατέρα της αλλά και στο περιβόητο βιβλίο που εξέδωσε ο κ. Μιχαλόπουλος στην προσπάθειά του να καταφύγει σε ένα επιπλέον μέσο πίεσης προκειμένου εκβιαστικά να αποσπάσει χρήματα.

«Τα εργαλεία του ήταν η εφημερίδα του και ένα βιβλίο που απειλούσε ότι θα εκδώσει. Ο πατέρας μου δεν ενέδωσε ποτέ στους εκβιασμούς του κατηγορουμένου, γι’ αυτό και τελικά εξέδωσε το βιβλίο του το 1990, με τον τίτλο «Γιάννης Λάτσης ο γκάνγκστερ»».

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Μιχαλόπουλος κατά καιρούς εισέπραττε από τον ίδιο κάποια βοηθήματα ώστε να μη βρίσκεται υπό το καθεστώς του φόβου της δυσφήμησης από τις σελίδες της εφημερίδας του κατηγορουμένου. Το 2002 όμως ο Μιχαλόπουλος προχώρησε σε καθαρό εκβιασμό καθώς ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο ότι ο ίδιος και η οικογένειά του διατρέχουν κίνδυνο από τη 17N. Ο επιχειρηματίας δεν ενέδωσε και ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη και στη συνέχεια τη Δικαιοσύνη. «H σχέση του με την οικογένειά μου άλλοτε ήταν εχθρική και άλλοτε φιλική, ανάλογα με τα ανταλλάγματα. Το είδος της σχέσης δεν άλλαξε και μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Τα σημειώματα του Δημήτρη Αγγελόπουλου τα βρήκαμε μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου είχε δώσει πολλά χρήματα για να μην εκδοθεί το βιβλίο που ετοίμαζε για τη Χαλυβουργική».

Σε κάθε άλλη χώρα μια τέτοια εφημερίδα δεν θα υπήρχε ξανά στα περίπτερα αφού είναι στιγματισμένη με δημοσιεύματα εκβιασμών που αποδείχθηκαν με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση. Αντί αυτού σήμερα η εφημερίδα αυτή παρουσιάζεται ως μέντορας της ηθικής. Φυσικά η οικογενειακή ευθύνη δεν είναι μέρος του ποινικού μας κώδικα, αλλά πάει πολύ κάποιος να ασκεί κριτική σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα  όπως το edolio5, επειδή έκανε το καθήκον της, αφού πρώτα οφείλει να κοιτάξει το σπίτι της και να ζητήσει ένα πρωτοσέλιδο συγνώμη για τα έργα και της ημέρες που διετέλεσε στην χώρα μας η έκδοση αυτή. Σήμερα φυσικά είναι παντελώς απαξιομένη εξαιτίας αυτού του παρελθόντος και ζει με τις γενναίες χρηματοδοτήσεις που παίρνει από την κυβέρνηση, αφού κυλοφοριακά είναι ανύπαρκτη γεγονός που ανάγκασε τον Γιωργάκη να ζητήσει από το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ που διανέμει την εφημερίδα να μην δίνει στην δημοσιότητα τον αριθμό των φύλων που πουλάει που σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι 60 ημερησίως.

Υ.Γ.

Γιωργάκη μην ψάχνεις για συνεργάτες του edolio5 μελανά σημεία γιατί είναι πιο καθαροί από το μπλε διαμάντι! Αν όμως βρεις κάτι να το δημοσιεύσεις με μεγάλα γράμματα και να το στείλεις και σε εμάς για να κάνουμε και εμείς σχετικό ρεπορτάζ. Γιωργάκη βάλε λίγο μυαλό στο κεφάλι σου, κοίτα να παίρνεις κανένα φράγκο από την κυβέρνηση και από όποιον άλλον μπορείς και άσε εμάς να κάνουμε  πραγματικό ρεπορτάζ όπως ξέρουμε χωρίς να χρειάζεται να παίρνουμε ψυχοφάρμακα όπως κάνουν άλλοι και χωρίς να ντρεπόμαστε για τους πατεράδες μας όπως επίσης κάνουν άλλοι. 


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !