Με «κουμπάρο» τον Σκέρτσο το «πάντρεμα» για το όραμα της μεγάλης κονόμας και η βόλτα χέρι - χέρι Μητσοτάκη και Ανδριόπουλου! Η μετεγκατάσταση των 9 υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ και τα εκατοντάδες διαμερίσματα αξίας 3δις που θα πλημμυρήσει το χρηματοκιβώτιο της Dimand. Το βέτο της Ντόρας που βλέπει ότι μένει απέξω και ο γιος δήμαρχος που πάει να χαλάσει την δουλειά.


Του ειδικού συνεργάτη

Η προχθεσινή βόλτα χέρι - χέρι του αφεντικού της Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλου μαζί με τον Μητσοτάκη στο  κέντρο της Αθήνας για να δουν το ανακαινισμένο Minion που βρίσκεται πλέον υπό την ιδιοκτησία του Ανδριόπουλου μόνο για αυτό δεν ήταν! Τέτοιες αγορές και ανακαινίσεις γίνονται κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης με το πλάι - πλάι έδωσε το μήνυμα για τον νέο εκλεκτό φίλο και την μεγάλη δουλειά των 3ων δις ευρώ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Μιλάμε για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια που πήρε χαμπάρι ο μικρός Κώστας και πάει να χαλάσει το πήγαινε - έλα των βαλιτσών. Το έργο θα στοιχίζει 3 δις.

Αναφέρομαι φυσικά στο πρόγραμμα της δήθεν φθηνής κατοικίας για νέους, το μεγαλεπήβολο σχέδιο βάσει του οποίου στο οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό θα μεταφερθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία και έτσι θα απελευθερωθούν χιλιάδες τετραγωνικά δημοσίων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή φθηνής στέγης σε νέα ζευγάρια και φοιτητές!

Όπως έχουμε αποκαλύψει στο edolio5, επρόκειτο επί της ουσίας, για το «όραμα της μεγάλης κονόμας» του Δ. Ανδριοπούλου της Dimand, με σύμμαχο τον Σκέρτσο και την παρέα του Μαξίμου.

Μας πουλάνε το «ντηλάρισμα» και το «κόλπο γκρόσο» ως δήθεν κυβερνητική παροχή προς την κοινωνία, δηλαδή ζεστό χρήμα στις τσέπες των αρπακτικών του real estate και των μεγαλοεργολάβων!

Πραγματικά τέτοια φούμαρα που υποκρύπτουν επιχειρηματικά συμφέροντα του real estate, των κατασκευών και της αστικής ανάπτυξης είχα χρόνια να ακούσω!

Για να είμαι ειλικρινής, από την εποχή του ιστορικού κτιρίου του Κεράνη, που ανακαινίσθηκε με του κόσμου τα εκατομμύρια από τις παραδοσιακές δυνάμεις των εργολάβων και του Μεγάρου Μουσικής υπό το πράσινο φως Λαλιώτη, για να μετεγκατασταθούν δήθεν οι υπηρεσίες του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ που ήταν διασκορπισμένες σε 11 κτίρια!!!

Βεβαίως, όσο είδατε εσείς ΥΠΕΧΩΔΕ στο κτήριο του Κεράνη, άλλο τόσο είδα κι εγώ!

Στις μέρες μας, ο σοφός Σκέρτσος δέχτηκε προφανώς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και οραματίστηκε τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι νέοι στο κέντρο της Αθήνας!
Η μετεγκατάσταση των 9 υπουργείων και τα 200 κτίρια 350.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας

Έτσι, σύμφωνα τον …οραματιστή Σκέρτσο, θα απελευθερωθούν 200 κτίρια, συνολικού εμβαδού 350.000 τμ, τα οποία θα αξιοποιηθούν, θα αναπλαστούν και θα αποτελέσουν φθηνή στέγη για…νεαρά ζευγάρια!!! Όλα τα υπουργεία θα πάνε στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ!

Αντιλαμβάνεστε τι πάρτι έχει να γίνει και πωλήσεις μετοχών! Ο Δήμαρχος Αθηναίων εκ μέρους της μαμάς του, Ντόρας πήρε χαμπάρι την δουλειά ότι είναι μιλημένη και τον έχουν απέξω και σήκωσε την σημαία για να τους κάνει άνω κάτω. Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τράπεζες και όπως λέει ο Ανδριόπουλος της Dimand τα έχει όλα κανονισμένα.