Τα έγγραφα "φωνάζουν"! Οι μπίζνες του π. διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και της συζύγου του, Μαρίας Σάββα! Η εταιρία με 20.600.000 ευρώ (!) μετοχικό κεφάλαιο και η μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση!


Του Άρη Σπίνου

Είναι ήδη γνωστό ήδη γνωστό από δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί ότι ο π. διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης είναι εκπρόσωπος τεράστιων κεφαλαίων με αραβική προέλευση, σε μια εταιρία επενδυτική. Κάποιοι λένε ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρία αυτή και παραμένει μόνο η σύζυγος του, π. δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Πρόκειται για την Σάββα Μαρία, από 2ο γάμο, που είχε την ιδιότητα της διευθύνουσας συμβούλου, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, στην εταιρία αυτή ενώ ο ίδιος ήταν πρόεδρος στο ΔΣ. Αν παραμένουν ακόμη ή όχι λίγη σημασία έχει. Τα έγγραφα που παρουσιάζουμε και προέρχονται από το www.greekcorruption.dk αφορούν την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών κατά τος έτος 2020. Πάντως εμείς θα δημοσιεύσουμε την απάντηση της εταιρίας εάν παραμένουν και οι 2 ή όχι σε αυτήν. Παρά την προσπάθεια μας και τις συνεχείς επικοινωνίες δεν καταφέραμε, λόγο προφανώς αδειών καλοκαιριού, να το μάθουμε.

Πρόκειται για την εταιρία επενδύσεων με την επωνυμία DRUZY ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ η οποία και έχει μετοχικό κεφάλαιο 20.600.000 Ευρώ και εδρεύει στην οδό Μακεδονίας 25 στο Χαλάνδρι. Αν κάποιος αναζητήσει στοιχεία στο διαδίκτυο αλλά και στις επίσημες πλατφόρμες εταιριών που εκμεταλλεύονται ακίνητα με τέτοιο τεράστιο μετοχικό κεφάλαιο θα βρει ελάχιστα ως ανύπαρκτα στοιχεία σε σχέση με άλλες εταιρίες που διαθέτουν πολύ λιγότερα χρήματα και έχουν ιστοσελίδες με την δράση τους. Μέχρι εδώ ΄όμως όλα καλά για τον Γιάννη Ρουμπάτη κα τις νέες δραστηριότητες του  εάν και προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά που θέτουμε στο τέλος του ρεπορτάζ σε σχέση με την εταιρία αυτή. Τελευταία δημόσια εμφάνιση του π. διοικητή της ΕΥΠ έγινε στην δίκη για τους επίορκους αστυνομικούς, που είναι σε εξέλιξη, που ο ίδιος κατέθεσε ως μάρτυρας λέγοντας... ότι δεν μπορεί να καταθέσει λόγο του απορρήτου της θέσεως που είχε. 

Ο 75χρονος Γιάννης Ρουμπάτης, εάν τελικά αποδειχθούν αληθείς οι ισχυρισμοί της υψηλόβαθμης υπαλλήλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Α.Ρ. , που σήμερα έχει φύγει από την υπηρεσία με πρόσφατο νόμο και εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά (έχει μηνύσει τον π. διοικητή της ΕΥΠ   για σεξουαλική παρενόχληση) θα βρεθεί αυτή την φορά στην θέση του κατηγορουμένου και όχι του μάρτυρα ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης. Πληροφορούμαστε πως εάν τελικά η υπόθεση αυτή φτάσει στα δικαστήρια μάρτυρας υπεράσπισης του Ρουμπάτη θα είναι μεταξύ άλλων και η σύζυγος του. Η αλήθεια είναι ότι η πρόοδος αυτής της δικογραφίας, που έχει αναφερθεί εκτενώς το edolio5, δεν έχει και ιδιαίτερη ταχύτητα. 

Επειδή πάντως η θέση του επικεφαλής των Ελληνικών Μυστικών υπηρεσιών, που κατείχε ο Ρουμπάτης δεν είναι μια απλή υπόθεση καλό θα ήταν να μαθαίναμε από τον ίδιο ποιοι ακριβώς κρύβονται πίσω από την εταιρία της οποίας διατέλεσε ή είναι ακόμη πρόεδρος στο ΔΣ, ποιοι έβαλαν τα λεφτά, τι έχουν αγοράσει στην Ελλάδα και ποια συμφέροντα εκπροσωπούν.