Ο "αόρατος" Λαβράνος! Ο επιχειρηματίας όλων των κυβερνήσεων που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα σαν το σπίτι του. Η δουλειά με τις νέες ταυτότητες και τα 500.000.000 ευρώ είναι το βραδινό του όνειρο μόλις ξαπλώνει.


Του Άρη Σπίνου 

Το επίθετο Λαβράνος σας λέει κάτι;Αν δεν σας λέει κάτι τότε κρατήστε το, διότι είναι πολλά τα όσα ακούγονται, ειδικά μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου και την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για έναν υπερδραστήριο – όχι με μία κυβέρνηση – επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, των βιομηχανικών εφαρμογών και της ασφάλειας.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, ένας τέτοιος επιχειρηματίας θα έκανε ή θα αναζητούσε καλές και μεγάλες δουλειές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Λαβράνος (Η εταιρεία του ή οι εταιρείες του) κάνει τέτοιες δουλειές και ψάχνει για νέες δουλειές και φυσικά δεν είναι ο μόνος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω πρόσωπο, από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, μπαινοβγαίνει συχνά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Άλλες πληροφορίες τον συνδέουν με τον «υπερήφανο για το Μάτι» πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και νυν γενικό γραμματέα, Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Οι κακές γλώσσες συνδέουν την παραμονή του Κωνσταντίνου Τσουβάλα - παρά τις αντιδράσεις και τον σάλο που είχε ξεσπάσει - στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον εν λόγω επιχειρηματία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο μεγάλος στόχος, η μεγάλη δουλειά που κυνηγά ο Λαβράνος είναι οι νέες ταυτότητες προϋπολογισμού 500.000.000 ευρώ.

Το να διεκδικεί ένας επιχειρηματίας ή μία εταιρεία κάποια μεγάλη δουλειά, δεν είναι κακό.

Όμως, οι επισκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και η επιδίωξη σύναψης στενών σχέσεων με συγκεκριμένους υπουργούς μπορεί να παρεξηγηθούν και υπάρχουν πάντοτε οι... κακές γλώσσες.
Υπενθυμίζετε ότι ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και  ματαιώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία με την νέα κυβέρνηση  για τις νέες ταυτότητες και ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχτεί.
Και μέσα σε όλα αυτά πληροφορούμαστε ότι για τις ταυτότητες μεγάλο είναι το ενδιαφέρον πασίγνωστου εκδότη που δραστηριοποιείται με τις πλάτες πανίσχυρου και πασίγνωστου επιχειρηματία.

Οι πληροφορίες συνδέουν το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου εκδότη για το πρότζεκτ "νέες ταυτότητες" (ενδιαφέρον που είναι επιχειρηματικό και όχι… δημοσιογραφικό) με όσα διαβάσατε παραπάνω, αλλά και με την γενικότερη στάση του συγκροτήματός του έναντι του Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Όπως μαθαίνει το edolio5 ο Λαβράνος συναντά ή μιλά τηλεφωνικά σχεδόν καθημερινά με τον άνθρωπο κλειδί του Μεγάρου Μαξίμου.