Ένα ρεπορτάζ με έγγραφα! Η εταιρία "Μαριολάτα" (που ιδρύθηκε 7 μέρες πριν την αγορά) του εφοπλιστή Λασκαρίδη πήρε το κτήριο του Πάνου Καμμένου στην Πλάκα και με το τίμημα (μέρος αυτού) πληρώθηκαν... κληρονομικά χρέη με 2 επιταγές. Η αντικειμενική αξία του 1.282.558 ευρώ και η καταβολή των 3.350.000 ευρώ.


Του Άρη Σπίνου

Πριν λίγες μέρες με σχετικό ρεπορτάζ αναφερθήκαμε στην αγορά ενός νεοκλασικού κτηρίου από τον μεγαλοεφοπλιστή Λασκαρίδη στην περιοχή της πλάκας όπου θα στεγάσει το ίδρυμα του, που θα μετακομίσει από τον Πειραιά. Σήμερα έχουμε συνέχεια επί του ρεπορτάζ αφού το κτήριο αυτό άνηκε στον Πάνο Καμμένο και την αδερφή του! 

Εν μέσω πανδημίας, κατάφερε να πουλήσει ακίνητο στην περιοχή της Ακρόπολης και συγκεκριμένα επί των οδών Χατζηχρήστου και Μακρυγιάννη, αντικειμενικής εκτίμησης (ΔΟΥ) 1.282.558 ευρώ στην τιμή των 3.350.000 ευρώ και αυτό προκύπτει από τη συμβολαιογραφική πράξη 27292, που συντάχθηκε από τη συμβολαιογράφο Ελένη Κωνσταντινίδου στις 19 Μαρτίου 2020.

Το εν λόγω ακίνητο περιήλθε στην κατοχή των αδελφών Καμμένου μετά τον θάνατο του πατέρα τους, το 2016, και ήταν ιδιοκτησία του διά της εταιρείας AUTOPOL. Στην εταιρεία είχαν καταλογιστεί χρέη εκατομμυρίων ευρώ, συνεπώς μαζί με το κτίριο τα αδέρφια Καμμένου κληρονόμησαν και τις οφειλές.

Αγοραστής των «οριζόντιων ιδιοκτησιών και εξ αδιαιρέτου ποσοστού οικοπέδου», όπως περιγράφεται στο συμβόλαιο, είναι η ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία είναι καταχωρημένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του ΕΒΕΑ στις 12/3/2020 που ανήκει στον εφοπλιστή Λασκαρίδη Με απλά λόγια, η εταιρεία που κατέβαλε 3.350.000 ευρώ στις 19 Μαρτίου στον Πάνο και την Αλεξία Καμμένου είχε συσταθεί επτά ημέρες νωρίτερα με σκοπό την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου!

Ιδού το καταστατικό της εταιρίας "Μαριολάτα" και η πράξη σύστασης της. 

Και μια λεπτομέρεια για την αποπληρωμή της αγοράς...

Συγκεκριμένα στη συμβολαιογραφική πράξη αναφέρεται ότι η αγοράστρια εταιρεία καταβάλλει δύο τραπεζικές επιταγές, συνολικού τιμήματος 282.678 ευρώ, με τις οποίες αποπληρώνονται οφειλές του Πάνου και της Αλεξίας Καμμένου προς το ελληνικό Δημόσιο.

Το υπόλοιπο ποσόν που συμφωνείται μεταξύ των δύο μερών θα καταβληθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς που θα υποδείξουν οι πωλητές.