Ο Πασίγνωστος υπουργός και ο Βασίλης Μηλιώνης στον Αστέρα Βουλιαγμένης έπιναν και έτρωγαν σαν "αδέρφια"! Την ίδια ώρα ο π. συνέταιρος του στην Energa Άρης Φλώρος περιμένει στην γωνία... για τα κακουργήματα που τον βαραίνουν.


Του Άρη Σπίνου

Έχουμε πει ότι ο Αστέρας Βουλιαγμένης δεν είναι για όλους! Ευτυχώς που έχουμε κανέναν φίλο σερβιτόρο και μας δίνει πληροφορίες. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν οι κεραίες του edolio5 έπιασαν να συντρώγουν δυο πολύ αγαπημένα φιλαράκια.

Ένας πασίγνωστος υπουργός μαζί με τον επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη συνέτρωγε σε εξαιρετικό κλίμα με τον …προβεβλημένο μεγαλοεπιχειρηματία γνωστό στην κοινή γνώμη από την υπόθεση Energa για την οποία είχε προφυλακιστεί αλλά και για την αγάπη του στην χλιδή, τις σπατάλες, τα Lear jet, τα πάρτι στο Μαϊάμι, τα γνωστά μοντέλα κλπ!

Το τελευταίο διάστημα πάντως μαθαίνω ότι ο Β. Μηλιώνης έχει ενεργοποιηθεί επιχειρηματικά σε δουλειές real estate – και όχι μόνο- με εβραϊκά συμφέροντα, που χτυπάνε όλες τις δουλειές!

Πάντως όπως με πληροφορεί αυτόπτης μάρτυς οι δυο άνδρες έδειχναν ότι είναι κολλητοί! Αδέρφια! Μπράβο και πάλι μπράβο! Η αλήθεια είναι ότι ο Μηλιώνης έχει καθαρίσει με τις ποινικές του περιπέτειες και άρα ένας υπουργός όταν τρώει μαζί του δεν κάνει κάτι το μεμπτό. Η αλήθεια επίσης όμως είναι ο ίδιος ο υπουργός συναντιέται, πίνει και τρώει και με υπόδικους που εκκρεμεί το εφετείο της και είναι κατηγορούμενοι για βαριά κακουργήματα. Την ίδια ώρα πάντως που ο Μηλιώνης απολαμβάνει το παγωμένο κρασί Romanee-Conti στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, κάθε πρωί το τηλέφωνο του Άρη Φλώρου κουδουνίζει ασταμάτητα από τους έμπειρους δικηγόρους του για να του γνωστοποιούν για μια νέα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που τον αφορά. Μπορεί σήμερα να βρίσκετε εκτός φυλακής για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της Energa Hellas Powner αλλά μετά την αναίρεση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το φλέρτ με την φυλακή είναι έντονο. Όπως είναι ήδη γνωστό η εισαγγελία άσκησε αναίρεση στο σκέλος της αθωωτικής απόφασης του επιχειρηματία για την υπεξαίρεση 151 εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες ΔΕΣΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ και ζητά να δικαστεί ξανά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ο νεαρός επιχειρηματίας, ο πατέρας του και ακόμα δύο συγκατηγορούμενοι τους είχαν ομόφωνα αθωωθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος των δύο εταιρειών. Τότε, ο Άρης Φλώρος πίστεψε ότι έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο της υπόθεσης που τον έστειλε στη φυλακή για 3 χρόνια και 11 μήνες.

Όμως τώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την «εξαφάνιση» της αθωωτικής απόφασης, με ένα σκεπτικό καταπέλτη. Κατά την κρίση του «το δικαστήριο δεν αιτιολογεί επαρκώς στην απόφαση του γιατί δεν πείσθηκε για την ενοχή των κατηγορουμένων και δεν αξιολόγησε ή εκτίμησε εσφαλμένα το αποδεικτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις».



Στις 28 Νοεμβρίου του 2019 το Α’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών ανακοίνωσε την ετυμηγορία του στους 11 κατηγορουμένους για την υπεξαίρεση 72 εκατομμυρίων ευρώ από Δήμους και Δημόσιο.

Ο επικεφαλής της Energa Άρης Φλώρος αθωώθηκε για την υπεξαίρεση από ΔΕΣΜΗΕ- ΛΑΓΗΕ, ωστόσο καταδικάστηκε, μαζί με 5 συγκατηγορουμένους του, για τις υπόλοιπες πράξεις. Τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 1 έως 5 έτη, καθώς τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και οι ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για όσους επιστρέφουν τα «κλεμμένα».

Κατά το δικαστήριο, τα 72 εκατομμύρια ευρώ που υπεξαίρεσαν οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειες Energa-Hellas Power έχουν επιστραφεί σε Δήμους και Δημόσιο, εδώ και χρόνια.

Ο Άρης Φλώρος έχει καταδικαστεί για την υπεξαίρεση 72 εκατομμυρίων ευρώ από Δήμους και Δημόσιο, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για λαθρεμπορία. Του αναγνωρίστηκαν τρία ελαφρυντικά: του προτέρου εντίμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.


Αντίθετα, ο επικεφαλής της Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης, ο πατέρας Φλώρος και ακόμα 3 συγκατηγορούμενοι τους αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες. Να σημειώσουμε όμως ότι πριν λίγες μέρες έγινε γνωστή η πρόταση της αντεισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνας Κοπαλάκη προς το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με τη δράση του κυκλώματος των παράνομων αποφυλακίσεων. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω έρευνα είχε ξεκινήσει από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μετά τη σκανδαλώδη αποφυλάκιση Φλώρου τον Αύγουστο του 2018, που είχε αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε 17 πρόσωπα σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη διαρρεύσει στην πρότασή της η εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 16 άτομα. Μεταξύ αυτών είναι ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, που έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια φυλακή για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, η μητέρα του Αλίκη, ο βαρυποινίτης Δημήτρης Ναστούλης, γιατροί, καθώς επίσης υπάλληλοι και μέλη των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ αλλά και ιδιώτες, με κατηγορίες κατά περίπτωση και σε βαθμό κακουργήματος. Πέρα όμως των 2 αυτών υποθέσεων υπάρχει και η ποινή φυλάκισης 13 ετών σε βάρος του, εκκρεμεί το εφετείο, αφού ένοχος για ηθική αυτουργία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου ενώ το δικαστήριο καταδίκασε σε πολυετείς καθείρξεις τους δυο Αλβανούς βαρυποινίτες Dulce Olti και Bako Arber για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου αλλά και για ληστεία. Συγκεκριμένα στον πρώτο κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 23 ετών και στον δεύτερο κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών. Είναι προφανές ότι οι δικαστικές περιπέτειες του Άρη Φλώρου αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο!