Από τις 10 Ιουνίου είχαμε... προφητέψει την εξέλιξη! Τίναξαν στον αέρα οι 5 "άγιοι" εφοπλιστές το διαγωνισμό - παρωδία για τα "ατακτοποίητα" φιλέτα της εκκλησίας. Δεν είχαν υπολογίσει τα κάθε λογής απένταρα λαμόγια που ζητούσαν μεροκάματα.


Του Άρη Σπίνου

"Μάλλιασαν" τα πληκτρολόγια στην αίθουσα σύνταξης του edolio5 να γράφουν και να ξαναγράφουν για τον στημένο "διαγωνισμό"  - παρωδία - εκποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.  για τα «ατακτοποίητα» ακίνητα-φιλέτα της Εκκλησίας. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Σε μια υπόθεση δήθεν διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία ενεπλάκησαν νταραβεριτζήδες, εφοπλιστές, υψηλόβαθμοι εκκλησιαστικοί παράγοντες, τοπικοί άρχοντες, πρώην υπουργός, επιχειρηματίες-αρπακτικά που αποτελούν συνώνυμο της διαπλοκής και της διαφθοράς "έπεσε πολύ ξύλο" με αποτέλεσμα η διαπλοκή να σηκώσει τα χέρια ψηλά. Από τις 10 Ιουνίου το edolio5 με σχετικό ρεπορτάζ είχε προαναγγείλει ότι δεν θα γίνει διαγωνισμός αφού οι 5 εφοπλιστικές οικογένειες που έχουν σχεδόν το σύνολο της εκκλησιαστικής περιουσίας που εκποιείται κάθε φορά... δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους.


Είναι προφανές ότι η ακύρωση του διαγωνισμού αφήνει βαρύτατες αιχμές στον τρόπο που ο Νικόδημος, διευθυντής εκκλησιαστικής περιουσίας, διαχειρίστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μια ευαίσθητη πτυχή της εκκλησίας, δημιουργώντας υποψίες και υπόνοιες μέσω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε ότι υπήρξε αδιαφάνεια, διαπλοκή, παρεμβάσεις τρίτων, κρυφά ραντεβού, ίντριγκες και συνωμοσίες, εμπλοκή συγγενικών προσώπων παραγόντων της εκκλησίας!

Καθώς και εφοπλιστές, δήμαρχοι, πρώην προβεβλημένοι υπουργοί, αλλά και πολλοί νταραβεριτζήδες, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους διά μέσου ιλιγγιωδών προσφορών-μαϊμού χωρίς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις και με αποπληρωμή του τιμήματος σε 100 χρόνια!!!

Μια διάτρητη διαδικασία, μέσω της οποίας τα φιλέτα της Βουλιαγμένης θα κατέληγαν σε ύποπτα συστήματα περίεργων και ιδιότυπων εφοπλιστών-επιχειρηματιών, που θα τα άρπαζαν χωρίς εγγυήσεις με σκοπό την μεταπώλησή τους σε funds, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη!

Θα δημοπρατηθούν μόνο τα τακτοποιημένα χωροταξικά, πολεοδομικά και δασικά ακίνητα της Εκκλησίας!







Σχετικά ρεπορτάζ 

Ο διαγωνισμός παρωδία της εκκλησίας... που δουλεύει για τον μεγαλοεφοπλιστή! 300 φουκαράδες και μπατίρηδες πήραν τον φάκελο με τα φιλέτα της εκκλησίας πληρώνοντας από 2.500 ευρώ έκαστος μπας και κάνουν την τύχη τους. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

Ο νταραβερτζής π. υπουργός που dealάρει την περιουσία της εκκλησίας με "διαγωνισμούς"... που γελάνε και οι πέτρες. 1000 στρέμματα στον παραλιακό μέτωπο θα δοθούν για μερικά ευρώ.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος "Ιερού ξεπουλήματος"! Ο παραλιακός δήμαρχος, ο πασίγνωστος εφοπλιστής, ο νταραβερτζής ανιψιός και η... εξόφληση σε 100 χρόνια!

Το "Ιερό σκάνδαλο" του Αιώνα! Παρέλαση απατεώνων για την "αξιοποίηση" της εκκλησιαστικής περιουσίας! Νταραβερτζήδες και λαμόγια έχουν στήσει "ριχτάδικα" στην Κύπρο για να... αγοράσουν, χωρίς να πληρώσουν (!) τα παραλιακά στρέμματα και να τα μεταπουλήσουν σε 10πλάσια τιμή.