Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος "Ιερού ξεπουλήματος"! Ο παραλιακός δήμαρχος, ο πασίγνωστος εφοπλιστής, ο νταραβερτζής ανιψιός και η... εξόφληση σε 100 χρόνια!


Του Άρη Σπίνου

Επανερχόμαστε στο ζήτημα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει πολλούς στην φυλακή. Επειδή στο θέμα πώλησης της εκκλησιαστικής περιουσίας έχουμε σταθεί κατ’ επανάληψη, ειδικά όσον αφορά τα «ατακτοποίητα» ακίνητα φιλέτα στην Βουλιαγμένη, εκείνα δηλαδή που βγαίνουν στο σφυρί χωρίς πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, χωρίς εγκρίσεις από το δασαρχείο, συντελεστές δόμησης και χρήσεις γης, ρωτάμε: τι συζήτησαν στις μεταξύ τους -μυστικές- συναντήσεις ο Δήμαρχος της περιοχής, ο ανιψιός κορυφαίου εκκλησιαστικού παράγοντα, καθώς και επώνυμος εφοπλιστής;


Και στην προκειμένη συγκυρία κατά την οποία έχουν υποβληθεί οικονομικές προσφορές – μαϊμού, με ιλιγγιώδη πόσα που θα πληρωθούν σε …100 χρόνια χωρίς τη διασφάλιση από μακροχρόνιες εγγυητικές επιστολές, όλα έχουν τη σημασία και την …ερμηνεία τους! Γνωρίζουμε λεπτομέρειες ως να είμασταν... στην συνάντηση!

Σχετικά ρεπορτάζ 

Που είναι ο εισαγγελέας; Η εκκλησία "ξεπουλάει" γη και ύδωρ! 38 ακίνητα αμύθητης αξίας σε τιμή ευκαιρίας με την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής έχει "'άκρες" για να τα ξεμπερδέψει από νομικές εκκρεμότητες! Ένας διαγωνισμός παρωδία που μυρίζει από μακριά!

Το "Ιερό σκάνδαλο" του Αιώνα! Παρέλαση απατεώνων για την "αξιοποίηση" της εκκλησιαστικής περιουσίας! Νταραβερτζήδες και λαμόγια έχουν στήσει "ριχτάδικα" στην Κύπρο για να... αγοράσουν, χωρίς να πληρώσουν (!) τα παραλιακά στρέμματα και να τα μεταπουλήσουν σε 10πλάσια τιμή.