Όλο το παρασκήνιο! Ο Προκοπίου αγόρασε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με 62 εκατομμύρια ευρώ και είχε κλείσει συμφωνία με τους Αμερικανούς έναντι 310.000.000 ευρώ για την ναυπήγηση των φρεγατών που θα μας πουλήσουν. Το ραντεβού με τον Πάιατ, το "άδειασμα" στον Γεραπετρίτη και το "σπρώξιμο" από τον Γρηγόρη Δημητριάδη.


Του Άρη Σπίνου

Εμφανίστηκε από το πουθενά, κυριολεκτικά στο παραπέντε, και πήρε τη δουλειά.

Είναι προφανές πως η παρουσία Προκοπίου σε κάποιους θα ήταν γνωστή! 

Η κυβέρνηση, όμως, ήξερε; Είχε πλήρη γνώση του θέματος Προκοπίου;

Είχε εκτενή και διεξοδική ενημέρωση για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που εκτός των άλλων συνδέεται και με την εθνική ασφάλεια και με την επικείμενη υπογραφή της σύμβασης με τους Αμερικανούς για την προμήθεια 4 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού;

Καλά πληροφορημένες πηγές του edolio5 που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Επικράτειας κ. Γεραπετρίτης φέρεται να ενημέρωσε αρμοδίως τα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας ότι δεν υπήρχε άλλη πρόταση πλην εκείνης του εφοπλιστή Πριοβόλου για τα Ναυπηγεία! Αληθεύει;

Δεν ήξερε ο Γεραπετρίτης την πρόθεση Προκοπίου να κατέβει για τα ναυπηγεία; Είναι δυνατόν; Και όμως είναι. Απόλυτος γνώστης της συμμετοχής Προκοπίου ήταν  ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Με τον Αμερικανό πρέσβη, μάλιστα, ο Έλληνας εφοπλιστής φέρεται να συναντήθηκε προ μηνός στο σκάφος του  όπως είχε αποκαλύψει το edolio5 και η συζήτηση που διημήφθη περιεστράφη, κατά πληροφορίες, γύρω από την προμήθεια για τις 4 φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού στις οποίες η κυβέρνηση έχει καταλήξει!

Προφανώς, έχοντας αποσπάσει τη βεβαιότητα της υπογραφής της σύμβασης, ο Προκοπίου έκλεισε προφορικά τη δουλειά με τη συγκατάθεση του Αμερικάνου πρέσβη, ο οποίος ούτως ή άλλως εδώ και καιρό είχε ταχθεί υπέρ της συμπαραγωγής των φρεγατών και την ναυπήγηση μέρους αυτών στα ελληνικά Ναυπηγεία με κόστος 310.000.000 ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα ο Προκοπίου, αφού εξασφάλισε την απόλυτη σιωπή της παρουσίας του στον διαγωνισμό και αφού μέσω Πάιατ διασφάλισε το συμβόλαιο με τους Αμερικανούς για τις φρεγάτες, μπήκε στο παραπέντε, πήρε τα ναυπηγεία και προωθεί το χωρίς υψηλό ρίσκο επενδυτικό του πλάνο αλλά και με τεράστια κέρδη!