Ο διαγωνισμός παρωδία της εκκλησίας... που δουλεύει για τον μεγαλοεφοπλιστή! 300 φουκαράδες και μπατίρηδες πήραν τον φάκελο με τα φιλέτα της εκκλησίας πληρώνοντας από 2.500 ευρώ έκαστος μπας και κάνουν την τύχη τους. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;


edolio5 team 

Χωρίς πλάκα, τα χρήματα που μάζεψε η εκκλησία από τους ενδιαφερόμενους για την πώληση των 38 ακινήτων που βγάζει στην αγορά η επιτροπή για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, πάνε να ρεφάρουν τα άδεια παγκάρια από την πολύμηνη αποχή των πιστών από τους Ναούς λόγω κορωνοιού!

Περίπου 300 νοματαίοι εμφανίστηκαν και πήραν τους φακέλους με τα ακίνητα, εκδήλωσαν δηλαδή έμπρακτο ενδιαφέρον για τα ατακτοποίητα φιλέτα καταβάλλοντας το παράβολο που φέρεται να αγγίζει τις 2.500 ευρώ!

Κάντε τον πολλαπλασιασμό και θα καταλάβετε!

Από τους 300 «πιστούς» των φθηνών «ατακτοποίητων» ακινήτων, χωρίς δηλαδή τα ακίνητα αυτά να έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικά, χωροταξικά και δασικά, όλοι έχουν και από κάποιο βύσμα που τους υποσχέθηκε βοήθεια και τους έπεισε να δοκιμάσουν την τύχη τους!

Κανένα οδηγό Μητροπολίτη οι αφελέστεροι, κανένα υψηλόβαθμο κοσμικό και διαπλεκόμενο ράσο οι …πονηροί!

Υπάρχουν βέβαια και οι νταραβεριτζήδες των παπάδων, για να μην ξεχνιόμαστε, οι τεχνοκράτες με τα λευκά κολάρα που «όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν»!

Την ίδια ώρα ωστόσο ακούω ότι η επιτροπή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, μετά την επιτυχία με την έλευση των 300 ενδιαφερομένων, σκέφτεται να προσλάβει διεθνή σύμβουλο που θα τη βοηθήσει στην διαγωνιστική διαδικασία και την αξιοποίηση των ακινήτων, όπως για παράδειγμα τα «διαμάντια» της παραλιακής, δηλαδή το ορφανοτροφείο πάνω από την πλαζ του Αστέρα και τα 1000 στρέμματα μεταξύ Βουλιαγμένης- Βάρκιζας πάνω στο νερό!

Εμείς το μόνο που έχουμε να συστήσουμε είναι προσοχή: γιατί στην πιάτσα κυκλοφορούν κάποιοι Κελεμπίες που κάνανε δουλειές με την εκκλησία στη Μύκονο, μπίζνες ύποπτες όπου θα έπρεπε να είχε μπουκάρει η αρχή για τη διαφθορά και το ξέπλυμα!

Και οι Κελεμπίες κουβαλάνε μαζί τους και προμοτάρουν με το αζημίωτο κάτι διεθνείς συμβούλους!

Οι οποίοι όπου ενεπλάκησαν άφησαν συντρίμμια πίσω τους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, συμπτωματικά, ο βίος και η πολιτεία τους στα Νότια Προάστεια, πολύ κοντά, σε απιστίας αναπνοής να τα ιερά κτήματα, του Ορφανοτροφείου αλλά και ακριβά δίπλα στο κοσμικό Island!