Τα χρέη 20,4 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank και το ένα «σφυρί» μετά το άλλο για την «Ηλήλ Επενδυτική»! Ο Ευάγγελος Σαραντόπουλος, η εταιρεία αυτοκινήτων «Νέος Κηφισός», τα δάνεια που έπαιρναν βροχή με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 και το περίεργο ομολογιακό των 62 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχή της καταστροφής.


edolio5 team

Όπως δείχνουν τα πράγματα η εταιρεία δεν κατάφερε να σώσει τα ακίνητα που είχε! 

Τρία ακίνητα σε Μητροπόλεως, Κολωνάκι και Αθηνάς έχασε η Ηλήλ Επενδυτική – Εμπορική την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω πλειστηριασμών που έγιναν με επισπεύδουσα την Alpha Bank.

Η εταιρεία με διακριτικό τίτλο Ηλήλ Ακίνητα συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2008.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2022, ο κύκλος εργασιών της είναι μηδενικός κι εμφανίζει λοιπά συνήθη έσοδα ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 230.785 ευρώ.
Με κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ, η εταιρεία είχε δανειακές υποχρεώσεις 44,48 εκατομμυρίων.

Διαχειριστής της Ηλήλ Ακίνητα εμφανίζεται ο Ευάγγελος Σαραντόπουλος, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Νέος Κηφισός, μέλος του επίσημου δικτύου εξουσιοδοτημένων καταστημάτων Toyota στην Ελλάδα από το 1993. Οι δύο εταιρείες έχουν κοινή έδρα στη λεωφόρο Κηφισού αλλά ξεχωριστές δανειακές και ταμιακές υποχρεώσεις.

Η Νέος Κηφισός δραστηριοποιείται σε όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το χώρο του αυτοκινήτου όπως είναι οι πωλήσεις καινούργιων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τμήμα γνήσιων ανταλλακτικών, service και φανοβαφείο, ενώ παρέχει υπηρεσίες ασφαλειών και χρηματοδοτήσεων.

Προ ετών, η εταιρεία εξαγόρασε από την Κασιδόπουλος Α.Ε. το κατάστημα επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε σε 16,37 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,23% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ κατέγραψε ζημιές 281 χιλ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, το 2023 δεν έχει απωλέσει μερίδιο αγοράς, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της και διατηρώντας την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ.

Όπως αναφέρθηκε, την Παρασκευή άλλαξαν χέρια τρία ακίνητα, τα οποία υποθηκεύτηκαν όταν η Ηλήλ Ακίνητα προχώρησε στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 62,15 εκατ. ευρώ, το οποίο κάλυψε η Alpha Bank.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !