Όλη η δικογραφία και η εμπλοκή στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη! Ελεύθερος ο 56χρονος δημοσιογράφος Κώστας Μιναρέτζης λόγο αποχής των δικηγόρων, που συνελήφθη για εκβίαση μετά από καταγγελία 2 ατόμων. «Οι κατηγορίες που με βαραίνουν ανήκουν σε άλλον. Εγώ θα αθωωθώ στην δίκη». Τα ραντεβού, ο τραγουδιστής και τα λεφτά.


edolio5 team

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 56χρονος παρουσιαστής που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται για υποθέσεις εκβίασης δύο ατόμων μετά από δημοσιεύματα σε εφημερίδα του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη.
Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με το δικαστήριο να αναβάλλεται για τον Ιανουάριο του 2025, λόγω αποχής των δικηγόρων. Μετά την αναβολή της υπόθεσης, το δικαστήριο ήρε την κράτηση του 56χρονου, ο οποίος βρισκόταν στο κρατητήριο από το Σάββατο που συνελήφθη.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την αναβολή της υπόθεση, ο 56χρονος ανέφερε ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν ανήκουν… σε κάποιον άλλον και όχι στον ίδιο.

«Με συνέλαβαν γιατί ακούστηκε το όνομά μου χωρίς λόγο. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά (τις καταγγελίες). Σας το είπα και το ξεκαθαρίζω. Το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών αφορούν άλλον και όχι εμένα και κατ’ επέκταση είδατε και ακούσατε κιόλας ότι στις 20 Ιανουαρίου θα απαλλαγώ των κατηγοριών, των ελαχίστων που υπάρχουν εναντίον μου, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το θέμα. Αφορούν άλλον όλες αυτές οι κατηγορίες. Σας το τονίζω», είπε, ενώ αρνήθηκε ότι έχει κάποια
εμπλοκή με την κατηγορία της εκβίασης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της δυσφήμισης.

Ο μεν 56χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης διέφυγε της σύλληψης.

Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι παραπάνω φέρεται να αξίωναν χρηματικά ποσά για να αποσύρουν δημοσιεύματα.

Για την υπόθεση υποβλήθηκαν δύο εγκλήσεις και από την διενεργηθείσα αστυνομική προανάκριση προέκυψαν τα εξής:

-Σύμφωνα με τη δικογραφία, 44χρονος τραγουδιστής, με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου, συναντήθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες στην περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης με τον Μένιο Φουρθιώτη

και συμφώνησαν προφορικά να τον βοηθήσει διαφημιζοντάς τον μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, λόγω της μη άμεσης καταβολής της πρώτης εκ των τριών ισόποσων προσυμφωνημένων δόσεων των 2.480 ευρώ β καθεμία, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, απείλησε τόσο τον τραγουδιστή όσο και το φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους καταστρέψει δυσφημώντας τους, απαιτώντος αρχικά την άμεση καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού, ενώ στη συνέχεια αύξησε την χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.


Μετά, για να ασκήσει πίεση προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα, απέστειλε από το κινητό του στις 16-04-2024 μήνυμα στον 44χρονο με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος, στο οποίο διαλαμβάνονταν η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό του χαρακτηρίζοντας τον ως παιδεραστή – βιαστή ενός 13χρονου και στις 20-04-2024 έτερο μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος που αναφερόταν σε επικείμενο δημοσίευμα στον έντυπο Τύπο, με ομοειδές περιεχόμενο σε βάρος του.

Στις 20 Απριλίου στο Τμήμα Εκβιαστών μετέβη και ένας 46χρονος άνδρας ο οποίος κατήγγειλε ότι του ζητούσε εκβιαστικά να του καταβάλει 200.000 ευρώ για να αποσύρει ανάλογα δημοσιεύματα περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δικογραφία ο 46χρονος, μέσω του δημοσιογράφου Κώστα Μιναρετζή, συναντήθηκε στις 06-04- 2024 στη Θεσσαλονίκη με τον Μένιο Φουρθιώτη, με σκοπό ο τελευταίος να τον βοηθήσει στη δικαστική διαμάχη που έχει με την πρώην σύζυγο του. Ωστόσο, όταν «αντιλήφθηκε ότι η παρεχόμενη «βοήθεια» διελάμβανε αποκλειστικά κατασκευή και δημοσίευση, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα τα οποία διαχειρίζεται, σκευωριών και ψευδών ειδήσεων σε βάρος της πρώην συζύγου του έναντι αμοιβής, υπαναχώρησε και δεν υπήρξε συμφωνία». Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, την ανεπιτυχή συμφωνία, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να αξίωσε μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών αρχικά το χρηματικό ποσό των 20.000 προκειμένου να μην εκδώσει δημοσίευμα στο διαδίκτυο, στο οποίο θα αποκάλυπτε ότι είναι παιδεραστής του ανήλικου γιου του, με σκοπό δε την κλιμάκωση της ασκηθείσας πίεσης για την καταβολή του χρηματικού ποσού, δημοσίευσε στις 14 04-2024 στην εφημερίδα του δημοσίευμα που περιείχε, τα αρχικά γράμματα του ονοματεπωνύμου του 46χρονου φωτογραφία του από μέσο κοινωνικής δικτύωσης με θόλωση του προσώπου και λοιπά περιγραφικά στοιχεία για τον ίδιο και την υπόθεση.

Ακολούθως, έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες (έως και 20-04-2024) του 46χρονου με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση η χρηματική απαίτηση ανήλθε στις 200.000 ευρώ. Τελικώς, στις 20-04-2024 ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται, σύμφωνα με την δικογραφία, να του απέστειλε μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος στο διαδίκτυο που αναφερόταν σε επικείμενο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του, το οποίο περιέχει την φωτογραφία του, τα στοιχεία ταυτότητάς του, χαρακτηρίζοντάς τον στο δημοσίευμα ως βιαστή του ανήλικου γιου του.

Και στις δύο περιπτώσεις οι παθόντες δεν προέβησαν σε καταβολή χρηματικών ποσών. Οι Μένιος Φουρθιώτης και ακόμη ένα άτομο που θα παραλάμβανε τα χρήματα για λογαριασμό του αναζητούνταν στα όρια του αυτοφώρου που έληγε τα μεσάνυκτα της 21-04-2024. Ο παρουσιαστής εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη, προσήχθη στο αστυνομικό μέγαρο και αφού αναγνωρίστηκε από τον 46χρονο, συνελήφθη. 

Το edolio5 επικοινώνησε με ανθρώπους του περιβάλλοντος των 2 κατηγορουμένων και μας μετέφεραν ότι αρνούνται κάθε κατηγορία.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !