Οι δολοφονίες Ρουμπέτη - Μουζακίτη και οι 2 προκηρύξεις - «μαϊμού» τρομοκρατικών οργανώσεων στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ! Η εκδίκηση που «έρχεται» με άρωμα αντάρτικου πόλης, το «χρυσό» λαθρεμπόριο καυσίμων, οι φίλοι των δολοφονημένων που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και η συνάντηση 3 «αρχηγών της νύχτας» πριν λίγες μέρες για ανταλλαγή απόψεων.


edolio5 team

Μπορεί η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη να έχει χαθεί από τα πρωτοσέλιδα των Ελληνικών ΜΜΕ αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς και μεγάλη κουβέντα στις αρχές ασφαλείας αλλά και τον κόσμο της νύχτας που περιμένει το επόμενο ποτάμι αίματος. 

Ένα μπερδεμένο κουβάρι διαπλοκής μεταξύ «νονών» του υποκόσμου, πληρωμένων δολοφόνων, λαθρεμπόρων καυσίμων και τσιγάρων, επιχειρηματιών, μελών τρομοκρατικής οργάνωσης και επίορκων αστυνομικών, ξετυλίγεται μετά την δολοφονία των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό, και την παράλληλη ανακάλυψη ενός αυτοκινήτου οπλοστάσιο, το οποίο τα θύματα σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν για την δολοφονία άλλου «μεγάλου ονόματος» της λεγόμενης Greek Mafia που έχει καταφέρει όμως να χτίσει γύρω του μια ασπίδα προστασίας που παρόμοια της δεν υπάρχει. Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες μέρες από «πρόθυμους» έχουν οδηγήσει τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής να έχουν μια καλή εικόνα η οποία εντάσσεται στον κύκλο του αίματος μεταξύ κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μαφίας ο οποίος μετρά περισσότερους από εικοσιπέντε νεκρούς και δεν δείχνει να κλείνει. Και μέσα σε όλα αυτά οι ερευνητές των υπηρεσιών ασφαλείας διακρίνουν «υπηρεσιακό κύκλωμα» που παρείχε και παρέχει  προστασία και πληροφόρηση στους αρχηγούς των εγκληματικών ομάδων. Δεν υπάρχει ούτε μια δικογραφία οργανωμένου εγκήματος που να μην έχει συνεργούς χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που να εμπλέκονται σε αυτήν. Πρόσφατη άλλωστε είναι και η δίκη των επίορκων ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ που αθωώθηκαν όμως άπαντες λόγο του ότι η δικογραφία αυτή είχε χτιστεί εξ αρχής για να αθωωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 2 αξιωματικοί που βρέθηκαν στο σκαμνί είχαν πολύ στενές επαφές με τον Βασίλη Ρουμπέτη. Στον χορό των ερευνών έχει μπει και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία αφού σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν στην διάθεση τους τα στελέχη της, ο Ρουμπέτης διατηρούσε στενότατη φιλική σχέση με ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», εκμεταλλεύονταν μαζί αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων, και πλέον -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους- είναι ορατός ο κίνδυνος ο πόλεμος στην καρδιά της Greek Mafia, να πάρει άλλες διαστάσεις.  Οι αρχές εξετάζουν και 2 προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν αναλάβει την ευθύνη χτυπημάτων αφού σύμφωνα με πληροφορίες αυτές αποτέλεσαν «κάλυμμα» για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ανάμεσα σε αυτές τις προκηρύξεις είναι και οι δολοφονίες των χρυσαυγιτών Καπελώνη και Φουντούλη. 

Κομβικό σημείο στην υπόθεση αυτή ήταν η ανακάλυψη του αυτοκινήτου – οπλοστάσιο στον Νέο Κόσμο. Πέραν του ότι μέσα σε αυτό βρέθηκαν Καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και δύο μπιτόνια βενζίνη, στοιχεία που έκαναν πασιφανές ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε δολοφονία όπως είχε γράψει το edolio5 το σημείο όπου το είχαν σταθμεύσει οι δράστες ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από πρατήριο υγρών καυσίμων που ανήκει στο «κορυφαίο όνομα της νύχτας», ο οποίος είχε δεχθεί και στο παρελθόν δολοφονική επίθεση και σώθηκε από θαύμα όπως επίσης έχει αναφέρει το edolio5.  Οι δύο άνδρες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, πριν οι ίδιοι προχωρήσουν στην δολοφονική ενέδρα που είχαν ετοιμάσει. Και το αυτοκίνητο με τα όπλα έμεινε εγκαταλειμμένο μέχρι που αποκαλύφθηκε από τηλεφώνημα στην ΓΑΔΑ αμέσως μετά την δολοφονία των 2. Τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο αντίθετα με τα Καλάσνικοφ, που ήταν καθαρά, ήταν αρχειοθετημένα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από δύο παλαιότερες υποθέσεις. Το πρώτο χρησιμοποιήθηκε σε συμπλοκή αγνώστων με αστυνομικούς στην Μάνδρα πριν μερικά χρόνια και με το δεύτερο είχε αυτοτραυματιστεί στην Πάτρα Αλβανός σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα. Και από τα δύο είχαν βρεθεί κάλυκες από του οποίους έγινε και η ταυτοποίηση.

Πέραν όλων αυτών των στοιχείων που έμειναν στα χέρια των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την διπλή δολοφονία των Ρουμπέτη και Μουζακίτη στον Κορυδαλλό και την ανακάλυψη του αυτοκινήτου οπλοστάσιο στον Νέο Κόσμο, στην ανάλυση όλων των δεδομένων για το τι μπορεί να περιμένουν μετά από αυτή την εκτέλεση οι αστυνομικοί, εμφανίστηκε ένας παράγοντας που εμπλέκει πλέον και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ένα ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» το οποίο συνδεόταν με στενή φιλία με τον Βασίλη Ρουμπέτη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί το 2009 από την Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενος για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, τόσο με τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορους στόχους, όσο και αποστολές παγιδευμένων δεμάτων και σε στόχους στην Ελλάδα, αλλά και στα γραφεία πολιτικών προσωπικοτήτων σε όλη την Ευρώπη, όπως του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του Νικολά Σαρκοζί και τις Άγκελα Μέρκελ, αλλά και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφάλειας όπως η Eurojust και η Europol. Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή 80 ετών και αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2029 με περιοριστικούς όρους.

Μετά την καταδίκη του μαζί με άλλους συντρόφους του και τον αδελφό του, κατηγορήθηκε για δύο απόπειρες απόδρασης, η μία μάλιστα η αποτυχημένη επιχείρηση με ελικόπτερο της Πόλας Ρούπα, αλλά και για συμμετοχή στο σχέδιο «Γεροπόταμος», με τον καταζητούμενο δραπέτη την περίοδο εκείνη κα μέλους της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλο Ξηρό, σύμφωνα με το οποίο θα ανατίναζαν την μάνδρα των φυλακών του Κορυδαλλού με μία βόμβα 200 κιλών έτσι ώστε να δραπετεύσουν και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που εξέτιαν ποινές, αλλά και ποινικών. Μάλιστα τότε στη υπόθεση αυτή είχε εμπλακεί και το όνομα του δολοφονημένου πλέον Βασίλη Στεφανάκου, με τον οποίο το αρχηγικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε δημιουργήσει ιδιαίτερα θερμές σχέσεις. Από αυτόν, λένε αστυνομικές πηγές, γνώρισε και τον Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος ήταν ενταγμένος στην ομάδα Στεφανάκου και δημιούργησαν στενή φιλία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μετά την δολοφονία Στεφανάκου, το μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο που προσπαθούσε να πάρει την εκμετάλλευση του δικτύου πρατηρίων υγρών καυσίμων που είχε ο «αρχηγός της Greek mafia», και του «επέβαλε» να αποσυρθεί και να αναλάβει τα πρατήρια ο Ρουμπέτης. Μετά την αποφυλάκιση του το 2019, αναφέρουν οι ίδιες πηγές συνεργάστηκε με τον Ρουμπέτη σε αυτόν τον τομέα, των καυσίμων, οποίος όμως αποδείχθηκε και ένα από τα βασικά πεδία αντιπαραθέσεις των εγκληματικών ομάδων που προχωρήσαν σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο με δεκάδες θύματα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που προβληματίζει τώρα τους αξιωματικούς  της Αντιτρομοκρατικής, είναι εάν το συγκεκριμένο αρχηγικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» θα μπορούσε να είναι στοχοποιημένος ως το επόμενο θύμα του πολέμου, θύμα του οποίου έπεσε και στενός του φίλος Βασίλης Ρουμπέτης, ή αν ακόμη ο ίδιος αποφασίσει να εκδικηθεί την δολοφονία στον Κορυδαλλό. Ένα τέτοιο σημάδι, λένε αστυνομικές πηγές είναι το γεγονός πως ο αδελφός του φυγάδευσε την έγκυο σύζυγό του σε άγνωστο σημείο μετά την δολοφονία Ρουμπέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 την προηγούμενη Πέμπτη συναντήθηκαν αργά το βράδυ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο, που δεν λειτουργούσε, 3 κεφάλια της νύχτας προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το τι πρόκειται να συμβεί. Από τις ίδιες πηγές που ενημέρωσαν το edolio5 προκύπτει ότι στην συνάντηση αυτή δεν ήταν οι «κορυφαίοι» του είδους αλλά δεν μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει και άνευ σημασίας αφού ο ένας εξ αυτών έχει χαρακτηριστεί «καλό πιστόλι» τουλάχιστον κατά το παρελθόν.