Συνθλίβονται εκλογικά ο «Χριστέμπορας» Νατσιός και ο «πολιτικός γυρολόγος» Στίγκας! Η αλαζονεία του «κονκλάβιου» της «ΝΙΚΗΣ» και ο παραμερισμός των μη αρεστών έχει ξεσηκώσει τους υποψηφίους βουλευτές που εγκαταλείπουν το «μαγαζί» ένας - ένας. Τα ίδια και η επιλογή της «αυλής Κασιδιάρη» για τον εκλεκτό των Λαφαζάνη - Λεβέντη - Καρατζαφέρη - Λαγού και ότι προκύψει.


edolio5 team

Όλες οι φούσκες κάποτε ξεφουσκώνουν αφού αργά η γρήγορα τις παίρνουν χαμπάρι. Χωρίς έλεος συνεχίζεται ο διωγμός των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος «ΝΙΚΗ» που βγήκαν πρώτοι σε σταυροί στις εκλογικές του περιφέρειες, αλλά προφανώς δεν ήταν οι αρεστοί του κονκλάβιου που αγνόησε την λαϊκή ετυμηγορία και έβαλε πρώτους άλλους, απλά επειδή έτσι γούσταραν. Τόσο σεβασμό έχουν στην λαϊκή ετυμηγορία.

 Ένας - ένας οι υποψήφιοι βουλευτές δηλώνουν την αποχώρηση τους και το κόμμα του «δασκάλου με τα κομποσκοίνια» δεν βρίσκει κόσμο να μοιράσουν ούτε φυλλάδια έστω και με πληρωμή. Λεφτά υπάρχουν! 

Η περίπτωση της Βασιλικής Ζιάκα δεν είναι η μόνη αλλαγή στα ψηφοδέλτια με λίστα του κόμματος

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο πρώτος κατά την αναμέτρηση του Μαϊου υπερπολύτεκνος Γιώργος Μπαϊραμίδης τοποθετήθηκε στην τελευταία (!) και την θέση του στην κορυφή να λαμβάνει ο συνταξιούχος αρεοπαγίτης Γιώργος Αποστολάκης που εμφανίστηκε από το πουθενά και ουρανοκατέβατος. «Δεν ξέραμε ότι υπάρχει» είπαν στελέχη της «ΝΙΚΗΣ» στο edolio5.

Στην Ανατολική Αττική πρώτος στην λίστα μπαίνει. Τάσος Οικονομόπουλος, που στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήρθε 2ος σε "σταυρούς" στο νότιο τομέα. Η πρώτη σε "σταυρούς" στην Ανατολική Αττική Αρετή Αθανασίου έπεσε στην 3η θέση.

Η πρώτη σε ψήφους στη Δυτική Αττική, Ευανθία Αμπαδόγιαννη, κατέβηκε στην τέταρτη θέση της λίστας. Στην 1η θέση ανέβηκε ο Γιώργος Παλαιτσάκης ο οποίος στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ήλθε δεύτερος σε ψήφους.

Στη Ροδόπη, ο πρώτος σε ψήφους Ανδρέας Μαρίνος τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου και τη θέση του πήρε ο Αθανάσιος Ιωακειμίδης.

Στην πενταεδρική περιφέρεια Σερρών, ο πρώτος σε ψήφους Ιωάννης Βαρώσης μπήκε δεύτερος στη λίστα με τον Ζώη Ζαρταλούδη να παίρνει τη θέση του - είχε έλθει πρώτος σε σταυρούς στην Χαλκιδική, περιφέρεια που εκλέγει τρεις βουλευτές.
Στη Χαλκιδική πρώτος στην λίστα μπήκε ο κ. Πέτρος Παπαγεωργίου που ήταν 5ος σε σταυρούς στην Β' Θεσσαλονίκης.

Στη Φθιώτιδα την πρώτη θέση στην λίστα πήρε ο τελευταίος σε σταυρούς Βασίλης Φάκος ενώ ο πρώτος σε σταυρούς τοποθετήθηκε τελευταίος στην λίστα της Κορίνθου.

Όπως είπαν στο edolio5 δεκάδες στελέχη της «ΝΙΚΗΣ» που επικοινώνησαν μαζί μας δεν θέλουν πλέον να έχουν καμία σχέση με την «παρέα» που αποφασίζει ερήμην της λαϊκής βούλησης. Ιδιαίτερα αρνητική ήταν και για το θέμα των χρημάτων που δαπανά το κόμμα αυτό χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν για το που βρίσκει τόσα πολλά λεφτά. Τα ίδια και χειρότερα όμως γίνονται και στο μόρφωμα του πρώην υποψηφίου με τον Βασίλη Λεβέντη που ξαφνικά έγινε η επιλογή της «αυλής Κασιδιάρη».

Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει την συμμετοχή του στα κοινά με όποιον τρόπο αυτός νομίζει. Είναι όμως προφανές ότι ο ρόλος της «αυλής» του έγκλειστου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη παίζει έναν ρόλο περίεργο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τους ενδιαφέρει να υπάρχουν οι ίδιοι ως «παράγοντες» χωρίς να ενδιαφέρονται αν εξευτελίζουν τον ίδιο με τις επιλογές τους. Έχοντας στήσει το δήθεν αφήγημα των εκφραστών κάποιων ψηφοφόρων νομίζουν ότι απευθύνονται σε αμνοερίφια - οπαδούς. Μέχρι και στον ΣΥΡΙΖΑ έδιναν κάποιοι γραμμή για να ψηφίσουν αυτοί οι ψηφοφόροι αλλά όπως αποδείχτηκε τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Κάποιοι ζουν κατ' επάγγελμα από αυτό το «πούλημα των ιδεών» αλλά σιγά σιγά είναι ορατό ότι τους παίρνουν χαμπάρι και οι πέτρες.

Αμέσως μετά την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε να δώσει «γραμμή» υποστήριξης σε ένα κόμμα του οποίου επικεφαλής είναι ένας πρώην υποψήφιος του Βασίλη Λεβέντη! Μετά τον Καννελόπουλο, που βρήκε η «αυλή» Κασιδιάρη με τα γνωστά εκλογικά αποτελέσματα συντριβής που υπέστη και την κοροϊδία που τους έκανε, αφού διαφημίστηκε ως νέος στάρ, σειρά πήρε ο νέος «εκλεκτός» που ως ευρωβουλευτής το 2019 με την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη πήρε πανελλαδικά 752 «σταυρούς» και στην συνέχεια υποψήφιος βουλευτής με το ίδιο κόμμα στην Βοιωτία τερματίζοντας στην τελευταία θέση με 35 «σταυρούς». Το 90% των υποψηφίων που στήριζαν τον Κασιδιάρη δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το νέο «μαγαζί» αφού όπως λένε στο edolio5: «Εμείς δεν πρόκειται να ξεφτιλιστούμε δίπλα σε γυρολόγους». Να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης Στίγκας ήταν υποψήφιος με τον Καρατζαφέρη που έβριζε τον Κασιδιάρη, ήθελε να είναι υποψήφιος με τον Λαγό που έχει «στολίσει» με σοβαρά υπονοούμενα το ίδιο πρόσωπο και βεβαίως ο εκλεκτός της αυλής Κασιδιάρη είχε ανοιχτεί πόρτα με τον Λαφαζάνη αφού δεν ήξερε τι μπορεί να του προκύψει στην γύρα που έκανε 
για να βρει βουλευτική καρέκλα.