Κάλιο αργά παρά ποτέ! Τα μεγαλύτερα Site στην Ελλάδα (Radar - Mononews) σιγά - σιγά παίρνουν χαμπάρι τα "έργα και τις ημέρες" του Δημάρχου Αλίμου. Η υπόθεση που ερευνά η εισαγγελία διαφθοράς με τους πίνακες ζωγραφικής και τα ρεπορτάζ του edolio5 που αποκάλυψαν τα πάντα. Το "χαστούκι" από την δικαιοσύνη στον Κονδύλη και η δικαίωση για όσα ρεπορτάζ γράφουμε.


Του Άρη Σπίνου

Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητα της ειδησιογραφίας πολλές φορές δεν αφήνει ακόμη και έγκυρα site με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά να βάλουν προτεραιότητα στα γεγονότα.

Το edolio5 πριν από 3 χρόνια με συνεχή ρεπορτάζ έχει αποκαλύψει τις "παράξενες" δεκάδες αγορές πινάκων ζωγραφικής επί ημερών του Ανδρέα Κονδύλη στον Δήμο Αλίμου. Ως απάντηση στα ρεπορτάζ ο Κονδύλης μας έκανε καμία δεκαριά μηνύσεις και αγωγές. Μια - μια φτάνουν στο εδώλιο για να εκδικαστούν. Η πρώτη εκδίκαση αγωγής αποτέλεσε "χαστούκι" της δικαιοσύνης για τον δήμαρχο αφού δικαίωσε απολύτως το ρεπορτάζ του edolio5. Με την υπαριθμό 314 απόφαση του 2022 το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Κονδύλη να πληρώσει και τα έξοδα για την αγωγή που είχε κάνει σε βάρος του Άρη Σπίνου επειδή τον είχαμε χαρακτηρίσει "πινόκιο" εξαιτίας των ψεμάτων που έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο πως δήθεν "η υπόθεση των πινάκων" έχει λήξει και η δικαιοσύνη δεν ασχολείται με αυτήν. Επίσης ισχυριζόταν ότι δεν έχει κληθεί ως ύποπτος για κακούργημα απιστίας, κάτι φυσικά που δεν είναι αληθές αφού παρουσιάσαμε σε αναλυτικό ρεπορτάζ ότι αυτό είναι απολύτως αληθές. Το δικαστήριο με την απόφαση του αθωώνοντας πλήρως τον Άρη Σπίνο κατέληξε: "Ο εναγόμενος δεν προσέλαβε την προσωπικότητα του εναγομένου καθώς δεν συκοφάντησε, δεν δυσφήμησε, δεν εξύβρισε." Όπως διαπιστώσαμε τις τελευταίες ώρες έγκυρα site (Radar - Mononews) κάνουν αναλυτικό ρεπορτάζ για τα έργα και τις ημέρες του Κονδύλη σχετικά με την υπόθεση των πινάκων ζωγραφικής. Βέβαια ξεχνούν να πουν την "πηγή των ρεπορτάζ" για την υπόθεση αυτή που έφτασε στην δικαιοσύνη και αναφέρουν ως πηγή... "γνωστό δημοσιογράφο". Ποτέ δεν μας ενόχλησε το ότι δεν αναφέρουν το edolio5 αφού πλέον δεκάδες ρεπορτάζ μας έχουν αναπαραχθεί σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς "ξεχνώντας" το edolio5. Συνηθίσαμε! Επί της ουσίας η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας για την προσωποποίηση των κατηγοριών από την αρμόδια εισαγγελέα διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος.