Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά και πλαστά διαβατήρια πίσω από την δολοφονία του "Αμερικάνου"! Οι συλλήψεις των δραστών (Γ' Εθνικής) που έγιναν σε λίγες ώρες και η "αποχή των βαρόνων" του οργανωμένου εγκλήματος πίσω από αυτή την εκτέλεση.


edolio5 team

Την πόρτα των δικαστηρίων της Καλαμάτας πέρασαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής οι τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του 47χρονου Ελληνοαμερικανού, το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα δικαστήρια βρέθηκαν και δυο Έλληνες 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.

Οι τρεις συλληφθέντες θα ακούσουν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν από τον εισαγγελέα του πρωτοδικείου Καλαμάτας και παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα απολογηθούν σήμερα ή θα ζητήσουν προθεσμία για τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, η υποδιεύθυνση ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζει την αναζήτηση ενός 38χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε το 47χρονο θύμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος πήγε σε κατάστημα που διατηρεί ο 50χρονος Έλληνας (που συνελήφθη για υπόθαλψη) πήρε ρούχα και φαγητό και στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς τη ορεινή περιοχή πάνω από τις Κιτριές στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω περιοχή φέρεται να εντοπίστηκε και κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.



Πλούσια εγκληματική δράση φέρεται να είχε αναπτύξει στις ΗΠΑ ο 47χρονος που δολοφονήθηκε. Συγκεκριμένα από κοινού με τα αδέρφια του, φαίνεται πως δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στο Σικάγο από τον Αύγουστο του 2002.


Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο «Αμερικάνος» μαζί με τα αδέρφια του και με άλλα 16 άτομα ετοίμαζαν μεγάλη επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών σε εστιατόρια της πόλης. Σε αστυνομική έφοδο που έγινε σε ένα από τα εστιατόρια αυτά βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ναρκωτικών αξίας 160.000 δολαρίων.

Μάλιστα, στις 21 Απριλίου 2021 είχε συλληφθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τότε, οι αστυνομικοί είχαν εξαρθρώσει μια σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στην Αττική και στην Καλαμάτα, αλλά διέθετε προς πώληση κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή η δολοφονία αυτή δεν έχει κανέναν κοινό παρονομαστή με τα ξεκαθαρίσματα που έχουν ως εντολείς τους βαρόνους του οργανωμένου εγκλήματος. "Ο σχεδιασμός της εκτέλεσης αλλά και όσοι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν ήταν πρόσωπα Γ Εθνικής" είπε στο edolio5 αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ασχολείται με την υπόθεση.