Το μοιραίο λάθος με το "σημάδι" και το ανώνυμο τηλεφώνημα από τον "ριγμένο" στην μοιρασιά που τους πρόδωσε! Ο γιος του "Στέλιου" της 17 Νοέμβρη Κώστα Καρατσώλη, οι 7 ληστείες και τα ναρκωτικά που διακινούσαν στις πιάτσες της Πάτρας και της Αθήνας.


edolio5 team

Μπορεί η ΕΛΑΣ να ισχυρίζεται ότι η σύλληψη των 2 ατόμων που πολυδιαφημίστηκε να αποτελούσε προϊόν προσεκτικής παρακολούθησης αλλά οι πληροφορίες του edolio5 μιλούν και για ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που περιέγραψε τον γιο του π. στελέχους της 17 Νοέμβρη Κώστα Καρατσώλη ως πρωταγωνιστή. «Πόσο καιρό μας παρακολουθείτε; Γιατί δεν μας πιάσατε μετά τις ληστείες;». Αυτές ήταν οι απορίες που είχαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προς τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών όταν τους πέρασαν χειροπέδες την περασμένη Τετάρτη.

Κατηγορούνται για «επτά ένοπλες ληστείες και δέκα κλοπές δίκυκλων οχημάτων ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα». Η αξία της κάνναβης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι περίπου 1.000.000 ευρώ.


Το ζευγάρι των ληστών ήταν ο γιος του καταδικασμένου μέλους της «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να είναι δίπλα στο παιδί του. 

Το δεύτερο μέλος που είχε συμμετοχή στις ληστείες ήταν ένας 25χρονος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, ο νεαρός παρά την προσεκτική μεταμφίεση του σε κάθε χτύπημα, προδόθηκε από ένα χαρακτηριστικό του το οποίο εντόπισαν οι αρχές μελετώντας ξανά και ξανά τα βίντεο από τις ληστείες. «Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προσπαθούσε να το κρύβει είτε με τις περούκες είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αλλά ήταν πολύ χαρακτηριστικό και κάποιες φορές του ξέφευγε» λέει αστυνομικός που είδε εκατοντάδες φορές τα βίντεο των ληστειών. 

Αυτό φυσικά συνδιάστηκε και με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ενός πληροφοριοδότη που κατονόμασε τον γιο του Κώστα Καρατσώλη ως διακινητή ναρκωτικών. Τα πράγματα πλέον για τους αστυνομικούς ήταν εύκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πληροφοριοδότης ήταν ένας "αδικημένος" στην διακίνηση ναρκωτικών που γινόταν.