Όταν οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις προκαλούν γέλιο και στον Άγιο Βασίλη! Ο όμιλος Revoil (οικογένειας Ρούσου) αγόρασε ένα βενζινάδικο... και έβγαλε δελτίο τύπου λέγοντας ότι αγόρασε μια εταιρεία πετρελαιοειδών.


Του Άρη Σπίνου

Προσπαθούμε να συνέλθουμε από την μεγάλη και τρομερή επένδυση που έγινε τις τελευταίες ώρες! 

Τελικά η Revoil (της οικογένειας Ρούσσου εκ Σύρου ορμώμενης) εξαγόρασε εταιρεία πετρελαιοειδών ή μήπως ένα πρατήριο μαζί με το οικόπεδο;

Ομολογώ ότι τόσο η ανακοίνωση της εταιρείας όσο και το ρεπορτάζ που έκανα στη συνέχεια δεν με διαφώτισαν περισσότερο αλλά μου δημιούργησαν ερωτηματικά που η σοβαρή κατά τα άλλα εταιρία της οικογένειας Ρούσου εκτέθηκε με τέτοιο τρόπο.

Η ανακοίνωση αναφέρει λοιπόν ότι εξαγόρασε το 100% μίας εταιρείας με ορυκτέλαια και λιπαντικά με την επωνυμία Γ. Κεσίδης, έναντι τιμήματος 2,6 εκατ. ευρώ.

Όπως μάθαμε στην εν λόγω εταιρεία ανήκει ένα και μοναδικό πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη σε ένα οικόπεδο 11,2 στρεμμάτων.


Ψάχνοντας λίγο παραπάνω την είδηση, πηγή μου με πολύ καλή πληροφόρηση περί τα καύσιμα επέμεινε πεισματικά ότι η εξαγορά αφορά μόνο το Πρατήριο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, δηλαδή το πρατήριο.

Όταν τελικά αναγκάζεσαι να δείξεις ότι κάνεις αγορές επειδή κάνουν οι ανταγωνιστές σου το ποιο συνήθεις είναι να εκτεθείς όταν οι αγορές αυτές από μόνες τους σε εκθέτουν .