"Συμβόλαιο θανάτου" για ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου! Η σύλληψη "συμβολαιογράφου" με τα καλάσνικοφ οπλισμένα στο πορτπαγκάζ. Τα 2 "χτυπήματα" με εντολή αρχινονού της Μαφίας των φυλακών και η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων από τον κοριό της ΕΥΠ.


Του Άρη Σπίνου

Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν 2 άτομα Αλβανικής καταγωγής με βαρύ όπλισμο μέσα στο αυτοκίνητο τους. Όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή και το edolio5, που έγινε γνωστή η είδηση. 

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ένας 37χρονος που είχε αποφυλακιστεί τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, σε τυχαίο έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε αρχικά μαχαίρι μήκους 18,5 εκατοστών. Σε επακόλουθη ενδελεχή έρευνα, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τις ταπετσαρίες του πορτ-μπαγκάζ δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και σε κρύπτη στο ταμπλό δύο γεμιστήρες και σακούλα με 94 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που διέμενε ο 37χρονος αλλοδαπός βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 8 φυσιγγίων.

Οι ανωτέρω έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Όπως πρόκευψε ο 37 χρονος είναι ο δράστης στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου Έλληνα που έγινε μεσημβρινές ώρες της 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα. ο 37χρονος εισήλθε σε διαμέρισμα που βρισκόταν το θύμα και τον πυροβόλησε. Το θύμα προσπάθησε να διαφύγει με τον 39χρονο να τον καταδιώκει, συνεχίζοντας να πυροβολεί εναντίον του. Επιπλέον σύμφωνα με την ασφάλεια ο ίδιος είναι ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-7-2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Αθήνα. 

Ο 37χρονος προσέγγισε πεζός τον 36χρονο αλλοδαπό - θύματα που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο καφετέριας και πυροβόλησε εναντίον του. Ο 36χρονος προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο αρχικά πεζός και στη συνέχεια με μοτοσυκλέτα, με τον 37χρονο δράστη να τον πυροβολεί, τραυματίζοντας τον. Για αυτές τις 2 ενέργειες η ασφάλεια θεωρεί ότι ηθικός αυτουργός και εντολέας είναι γνωστός ηγέτης Αλβανικής καταγωγής της Μαφίας των Ελληνικών Φυλακών. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζεται δολοφονικό χτύπημα (χωρίς να προκύπτει σχέση με τις παραπάνω συλλήψεις) σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην νύχτα. Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες κρατουμένων που προκύπτει αυτός ο σχεδιασμός αλλά και το όνομα του ιδιοκτήτη που τον αποκαλούν με ψευδώνυμο.