Προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη! Πράκτορες ξένων υπηρεσιών για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων χρησιμοποίησαν το edolio5 και άλλα 50 site ως "οχήματα" για να στείλουν μολυσμένους ιούς (Predator) σε δεκάδες κινητά που τέθηκαν σε παρακολούθηση. Ο πράκτορας στην Αργυρούπολη και ο εφοπλιστής που τον πληρώνει.


Του Άρη Σπίνου

Σας αποκαλύπτουμε σήμερα, αφού επί 20 μέρες διασταυρώσαμε με κάθε λεπτομέρεια το τι έχει συμβεί με την δράση πρακτόρων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο edolio5 και είναι πέρα πάσης αμφιβολίας η δικαιοσύνη ερευνά υπόθεση υποκλοπών κινητών τηλεφώνων, από ιδιώτες, που απέστειλαν "μολυσμένα" με ιό παρακολούθησης domain σε συγκεκριμένους χρήστες κινητών για να λαμβάνουν ειδήσεις, μεταξύ των οποίων και το edolio5.blogspot.com. Εμείς ουδέποτε χρησιμοποιούμε ή έχουμε χρησημοποιήσει (γνωρίζοντας αυτά τα παιχνίδια) κανένα μέσω κοινωνικής δικτύωσης ως edolio5 ούτε αποστέλουμε ειδοποιήσεις για δήθεν ενημέρωση των ειδήσεων που δημοσιεύουμε. Ας έρθουμε στο ρεπορτάζ. Πριν από 1 χρόνο  στην Αργυρούπολη εγκαταστάθηκε, γνωστός πράκτορας που είχε εργαστεί σε ξένη μυστική υπηρεσία. Το edolio5 γνωρίζει το σπίτι που νοίκιασε και ποια εταιρία Έλληνα ολιγάρχη πληρώνει κάθε μήνα τα έξοδα. Όλα με αποδείξεις και εξτρέ τραπεζίων που βρίσκονται στην διάθεση μας. 

Τον Ιούλιο του 2020 κατασκευάζονται τα πρώτα δύο domain-παγίδα με σκοπό να αποσταλούν από αγνώστους σε υποψήφιους στόχους παρακολούθησης, συνοδευόμενα από ένα προσωποποιημένο μήνυμα προκειμένου να τους παρακινήσουν να πατήσουν πάνω στο ψευδεπίγραφο link και να μολύνουν εν αγνοία τους το κινητό τους. Ένα από αυτά ήταν μία παραλλαγή του ενημερωτικού site του Μιχάλη Ιγνατίου, hellasjournal (hellasjournal[.]company), χωρίς φυσικά ο ίδιος να το γνωρίζει. Η συγκεκριμένη ειδησεογραφική σελίδα στην πορεία παραλλάχθηκε άλλες δύο φορές (hellasjournal[.]website, heiiasjournai[.]com). Το δεύτερο site που φτιάχτηκε τον Ιούλιο του 2020 ήταν το altsantiri[.]news.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε στην διάθεση μας και θα προσκομίσουμε στην δικαιοσύνη, τα μέχρι σήμερα γνωστά domains-παγίδες που έχουν φτιάχτει (μερικά έχουν πουληθεί ήδη με συμβόλαια που έχει συντάξει ο ίδιος συμβολαιογράφος που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας σε 8 διαφορετικούς αγοραστές)  ανέρχονται στα 50.

Ανάμεσα στα άλλα που δημιουργήθηκαν με παραλαγμένο domain από το μητρικό είναι και το  blogspot.edolio5.com, (που σήμερα το έχουν κατεβάσει)  που όμως η πραγματική του ονομασία είναι edolio5.blogspot.com που "μόλυνε", κινητά τηλέφωνα με ιο παρακολούθησης. Αποκαλύπτουμε σήμερα  ακόμη έξι ιστοσελίδες που μοιάζουν με γνωστές ελληνικές και καταχωρήθηκαν επίσης για να παγιδεύσουν κινητά ανυποψίαστων: flash.gr.com, inews.gr.com, insurance.gr.com, tokoulouri.live, live24.gr.com, vouliwatch.gr.com

Στη λίστα των ψεύτικων domain, πρώτη θέση με διαφορά έχουν παραλλαγές γνωστών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων όπως kathimerini.news, protothema.live, efsyn.online, tovima.live (περισσότερα από τα μισά σε σύνολο 50 ιστοσελίδων). Ως δόλωμα χρησιμοποιήθηκαν επίσης αρκετά domains που μοιάζουν με αυτά κατασκευαστών οχημάτων π.χ. nissan.gr[.]com, bmw.gr[.]com και suzuki.gr[.]com. Στον κατάλογο εμφανίζονται και κάποιες ιστοσελίδες πιο εστιασμένες γεωγραφικά, όπως το orchomenos.news, το politika[.]bid (μοιάζει με το politikalesvos[.]gr) και stonisi[.]news. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην δικαιοσύνη εάν μέχρι τότε οι θύτες δεν έχουν φύγει στο εξωτερικό με πλαστά διαβατήρια όπως ήρθαν.