Πλήρης ανατροπή! Εκτός φυλακής ο Λιγνάδης, μέχρι το εφετείο, παρά τα 12 χρόνια κάθειρξη που καταδικάστηκε για τους 2 βιασμούς από τους 4 που κατηγορούνταν. Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 4 - 3. Αντίθετος στην αναστολή της ποινής ο εισαγγελέας Κωσταντίνος Κούντριας.


edolio5 team

Εκτός φυλακής βγαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες δύο ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη για δύο υποθέσεις βιασμού 17χρονων αγοριών και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά πλειοψηφία, καθώς η πρόεδρος, μια σύνεδρος και ένας ένορκος είχαν την άποψη ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή 11 ετών.

Μειοψήφησαν δύο ένορκοι και ένας σύνεδρος, που ζήτησαν να του επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.

Για τη δεύτερη υπόθεση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3). Η πρόεδρος, μια σύνεδρος και μια ένορκος μειοψήφησαν ζητώντας να καταδικαστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης σε κάθειρξη 6 ετών.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ο εισαγγελέας Κωσταντίνος Κούντριας επίσης είχε ζητήσει να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση, θεωρώντας τον κατηγορούμενο ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.