Η "άγνωστη" δικογραφία του "πατριάρχη" των Ελλήνων εφοπλιστών! Αδελφός ανακριτή που χειρίστηκε υπόθεση κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου εκατοντάδων εκατομμυρίων, ζήτησε σύμφωνα με την μήνυση, μια βαλίτσα λεφτά για να γίνουν όλα όπως πρέπει! Όλα πήγαν στο αρχείο!

 

Του Άρη Σπίνου

Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη εφοπλιστική οικογένεια της χώρας με δραστηριότητες που ακουμπούν και την... έκφραση της δημοκρατίας.

Η κατηγορία αφορούσε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου από τον πατριάρχη της οικογένειας. Όταν ορίστηκε ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση, αιφνιδιαστικά αντικαταστάθηκε από τον προϊστάμενο του γιατί όπως είπε ο ανακριτής του ζητήθηκε να μην δώσει προτεραιότητα στην υπόθεση αυτή! Όταν ο ανακριτής απείλησε ότι θα δημιουργήσει θέμα ο προϊστάμενος του είπε ότι έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος του αδερφού του, από τους κατηγορούμενους με τον ισχυρισμό ότι του ζήτησε μια βαλίτσα λεφτά για να μην τους κλείσει φυλακή. Τελικά η υπόθεση αυτή με τον πατριάρχη της μεγάλης εφοπλιστικής φαμίλιας έκλεισε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι τουλάχιστον ως προς το ποινικό σκέλος γιατί το αστικό εκκρεμεί. Ονόματα δεν έχουν αξία σε μια Ελλάδα που όλα αυτά αποτελούν καθημερινή συνταγή.