Καλύτερα να τρώει παρά να μιλάει! Διπλό "χαστούκι" στον Θεοδωρικάκο από την Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών και την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων για τις δηλώσεις του περί... ελεύθερων κακοποιών από την δικαιοσύνη.

  

Του Άρη Σπίνου

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ασχετοσύνη με το αντικείμενο που καλείται να χειριστεί ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τον οδηγεί σε άστοχες δηλώσεις.

Πρόσφατα μη μπορώντας πλέον να δικαιολογήσει την εγκληματικότητα που οργιάζει στην Ελλάδα και για την οποία ο ίδιος έχει βαρύτατες ευθύνες ως εποπτεύων υπουργός, δήλωσε ότι φταίει η δικαιοσύνη που αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων του απάντησε ότι εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει η πολιτεία ενώ δια του προέδρου της Γ. Γλύκα η Ένωση Ποινικολόγων χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του.  Η αλήθεια είναι ότι ο Υπουργός έχει σοβαρότατες ευθύνες για το γεγονός ότι το έγκλημα οργιάζει... Όπου τον βρίσκεις πλέον, αυτό είναι μια προεκλογική συγκέντρωση για να μαζέψει σταυρούς μπας και καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής. Ίσως είναι ο χειρότερος υπουργός Προστασίας του Πολίτη που έχει περάσει από αυτό το πόστο.