Στο "παρά πέντε" βρίσκεται η αγορά του "Kontra Channel" από τους μεγαλοεφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη. Υπέγραψαν προσύμφωνο ελέγχου - τιμήματος και για το "ACTION24" με τον Διονύση Παναγιωτάκη.


Του Άρη Σπίνου

Σας έχουμε ενημερώσει κατά αποκλειστικότητα για την είσοδο των εφοπλιστών στα ΜΜΕ. 

Έχουμε φρέσκο ρεπορτάζ πέρα κάθε αμφισβήτησης. Πριν λίγες μέρες, ο ιδιοκτήτης του KONTRA Aνδρέας Γ. Κουρής είχε συνάντηση με τους επιχειρηματίες Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του καναλιού.

Είχε προηγηθεί ο έλεγχος από τη Deloitte και το μόνο που απομένει είναι η μεταβίβαση των μετοχών αν βέβαια οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία.

Το τίμημα ακούγεται ότι ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων των δανείων και υποχρεώσεων του τηλεοπτικού σταθμού, και το κέρδος της πώλησης για τον Ανδρέα Κουρή. 

Εξελίξεις αναμένονται και στο ACTION24, αφού ο ιδιοκτήτης του Διονύσης Παναγιωτάκης, έδωσε τα χέρια με τους δύο επιχειρηματίες, υπογράφοντας προσύμφωνο που λήγει στα τέλη του προσεχούς Ιουνίου.

Το τίμημα κυμαίνεται γύρω στα 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3-4 είναι χρέη και υποχρεώσεις.

Οπότε αν το deal ολοκληρωθεί τότε ο Δ. Παναγιωτάκης θα βάλει στην τσέπη γύρω στα 3 εκατ. ευρώ καθαρά!

Αντίθετα η διαπραγμάτευση για το ΟΡΕΝ έχει βραχυκυκλώσει εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής που ακολουθούν οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη, αφού θα μείνουν χωρίς ρόλο και λόγο... σε μια έντονη προεκλογική περίοδο που ήδη έχει αρχίσει. Όπως μαθαίνουμε από άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στην "τσέπη" των εφοπλιστών, η πολιτική γραμμή που έχουν και οι 2 τηλεοπτικοί σταθμοί θα παραμείνει ως έχει. Το Kontra Channel θα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και το Action 24 ΠΑΣΟΚ.