Ποινή με χειροκροτήματα στην "αυλαία" της δίκης Τοπαλούδη στο εφετείο! Παρέμεινε η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων +15 έτη κάθειρξης και για τους 2 κατηγορουμένους.


edolio5 team

Ισόβια και 15 έτη καθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Τοπαλούδη.Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την Πρόεδρο να σημειώνει: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Ούτε στο δεύτερο βαθμό αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στην υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας της Ελένης Τοπαλουδη, αφού το Μικτό Ορκωτό Εφετείο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι.

Στο άκουσμα της απόφασης η Κούλα Αρμουτίδου πλησίασε το εδώλιο όπου κάθονται οι δυο καταδικασθέντες και είπε στο Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… θέλω να σε δω».

Η έδρα υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση με την οποία ζητήθηκε η απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Σημειώνεται, πως η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε κατά περίπτωση την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης. Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή του 113 ΠΚ για τους νεαρούς ενήλικες δράστες.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι πράγματι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, πλην όμως «προκύπτει πως από τον τρόπο τέλεσης, το σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, ότι η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια μετεφηβική ανωριμότητα».
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι καταδικασθέντες «για αρκετά χρόνια έκαναν χρήση ναρκωτικών παραβιάζοντας το νόμο», ενώ δεν προέκυψε ότι υπήρξε μεταμέλεια και ψυχική συντριβή για την πράξη. «Υπήρξε μια προσχηματική συγγνώμη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού» εξήγησε η εισαγγελέας.


Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 28 Νοεμβρίου 2018 όταν στα παγωμένα νερά της θάλασσας στην παραλία «Φώκια» ένα μεγάλο αντικείμενο τραβά την προσοχή ενός άνδρα που έκανε περίπατο μαζί με τη γυναίκα του στο δρόμο προς το φυλάκιο Γκίνας. «Μας τράβηξε το ενδιαφέρον κάποιο μεγάλο αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα. Ήταν περίεργο αυτό που βλέπαμε και τα κύματα που το σκέπαζαν δεν μας άφηναν να ξεχωρίσουμε τι ακριβώς ήταν. Όταν το είδα με τα κιάλια και κατάλαβα ότι πρόκειται για άνθρωπο, κάλεσα το λιμενικό» είπε στην κατάθεσή του ο άνθρωπος που εντόπισε το άψυχο κορμί της Ελένης.

Την ίδια στιγμή, στο Διδυμότειχο, δύο γονείς αναζητούσαν την κόρη τους που σπούδαζε στη Ρόδο. Έχουν δηλώσει την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Το πτώμα που βρέθηκε στη θάλασσα φέρει ένα τατουάζ στο πόδι. Έχει χτυπηθεί βάναυσα πριν βρεθεί στο νερό. Ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη ειδοποιούνται από την αστυνομία. Η Ελένη είναι νεκρή και η αστυνομία ξεκινά έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Η κατάθεση της φίλης της και η αναφορά σε κάποιο αγόρι που αντάλλασσε μηνύματα η νεαρή φοιτήτρια λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, οδηγούν τις Αρχές στους δράστες.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το προηγούμενο βράδυ οι δύο άνδρες ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών, οι οποίοι την βίασαν και την πέταξαν αναίσθητη στη θάλασσα.