Η ανατίναξη του αυτοκινήτου με χειροβομβίδα στελέχους του "Εσωτερικών Υποθέσεων"! Η καυτή δικογραφία με επίορκους αστυνομικούς και... πολλά ναρκωτικά. Η σιωπή Θεοδωρικάκου που κυνηγάει κατσικοκλέφτες και βγάζει ανακοινώσεις μόλις συλληφθούν.


Του Άρη Σπίνου 

Την είδηση ως ρεπορτάζ χωρίς λεπτομέρειες την είχαμε παρουσιάσει στο edolio5 από την πρώτη στιγμή. Σε θρίλερ όσον αφορά τον στόχο και τα κίνητρα των δραστών έχει εξελιχθεί η επίθεση με χειροβομβίδα σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, την περασμένη εβδομάδα.

Και αυτό όχι για την υπόθεση αυτή καθαυτή, αλλά και την ερμητική σιγή από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τον στόχο των άγνωστων δραστών.

Την υπόθεση από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, και σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στόχος ήταν το αυτοκίνητο αστυνομικού που υπηρετεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, και μάλιστα σε θέση δίπλα στην Διεύθυντη της ευαίσθητης αυτής υπηρεσίας.

Από την έκρηξη της χειροβομβίδας προκλήθηκαν παράπλευρες ζημιές σε άλλα έξι αυτοκίνητα αλλά και στους τοίχους της πολυκατοικίας.

Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι πως από την πρώτη στιγμή η ενημέρωση για το ποιος αποτέλεσε τον στόχο των αγνώστων, ήταν “θολή”, όχι μόνο προς τους δημοσιογράφους, αλλά και εσωτερικά, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί κρυφή η ιδιότητα του αστυνομικού που στοχοποιήθηκε. Οι ερευνητές του Τμήματος Εκβιαστών θεωρούν την επίθεση “προειδοποίηση” και προσπαθούν τώρα να βρούν στοιχεία για να ανακαλύψουν εάν ο στόχος ήταν το πρόσωπο ή η υπηρεσία στην οποία εργάζεται. Σύμφωνα με πληοροφορίες του edolio5 η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων βρίσκεται "πίσω" από μια πολύ σοβαρή υπόθεση με επίορκους αστυνομικούς και πολλά ναρκωτικά!