Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με ονόματα και "καυτά" ερωτήματα! Με εντολή Θεοδωρικάκου σταμάτησε κάθε έρευνα για την δολοφονία Σκαφτούρου και Καραϊβάζ! Τις μεταθέσεις των διοικητών της δίωξης εκβιαστών και ανθρωποκτονιών τις έμαθε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ενώ ήταν σε υπηρεσιακό ταξίδι.


Του Άρη Σπίνου

Το «ξήλωμα» των προϊστάμενων αξιωματικών των πλέον νευραλγικών τμημάτων της Ασφάλειας Αττικής, του Ανθρωποκτονιών και του Εκβιαστών, πριν λίγες μέρες, παραμένει το βασικό θέμα συζήτησης των αστυνομικών όλων των υπηρεσιών.

Φυσικά κανέναν δεν έπεισε η απάντησε που δόθηκε επισήμως από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι δηλαδή οι μετακινήσεις έγιναν για «υπηρεσιακές ανάγκες».

Ούτε και οι διαρροές σχετικά με το θέμα αυτό πείθουν. Ότι δηλαδή απομακρύνθηκαν γιατί δεν είχαν αποτελέσματα στην εξιχνίαση των συνεχιζόμενων δολοφονιών με θύματα τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μαφίας. 

Και δεν πείθουν, τουλάχιστον όσους έχουν και εικόνα και εμπειρία σε αυτές τις υποθέσεις, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονιών μεταξύ μελών της λεγόμενης Greek Mafia, που συνεχίζονται ακατάπαυστα από τις αρχές της δεκαετίας ου ’90, είναι ανεξιχνίαστες. Κάτι που ισχύει και διεθνώς αφού το ποσοστό εξιχνιάσεων ανάλογων εγκλημάτων μετά βίας υπερβαίνει το 2 τοις εκατό.

Το edolio5 αποκαλύπτει πως οι μεταθέσεις έγιναν εντελώς ξαφνικά και με προσωπική και αποκλειστική παρέμβαση του υπουργού Θεοδωρικάκου και χωρίς καμία προειδοποίηση και ενώ η πρώτη φάση των ερευνών για την δολοφονία Σκαφτούρου στα Σκούρτα ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών είχαν στείλει την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το όχημα που επιχείρησαν να αρπάξουν για να διαφύγουν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είχαν συγκεντρώσει οπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων και οικιών σε μια μεγάλη ακτίνα, και ήταν στο στάδιο που θα ανέλυαν καρέ προς καρέ τα βίντεο που είχαν στην διάθεσή τους.

Και τότε δόθηκε η εντολή να παραδώσουν στον Διοικητή τους τον φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και να σταματήσουν κάθε ενέργεια! "Είναι εντολή υπουργού" έλεγαν. Η ίδια εντολή δόθηκε και για την δολοφονία Καραϊβάζ. "Καμία ενέργεια έρευνας περαιτέρω".


 Και αυτό το πρωτοφανές γεγονός σημειώνεται ενώ ήδη υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν πως για πρώτη φορά οι αστυνομικοί είχαν στην διάθεσή τους «ίχνη» από τους δράστες, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανοίξουν έναν σοβαρό δρόμο ερευνών, για τον κύκλο των δολοφονιών, για τις οποίες ήδη έχουν στοιχεία ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.

Ο Νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στρατηγός Κούμας απουσίαζε σε υπηρεσιακό ταξίδι και επέστρεψε την επόμενη ημέρα. Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις μπήκε στο γραφείο του ήταν να υπογράψει τις μετακινήσεις των τριών αξιωματικών που ήταν ήδη μια απόφαση που του είχε δοθεί εκ των άνω, χωρίς να έχει καμία ενημέρωση.