Το είχαμε προαναγγείλει στο edolio5 πριν 2 μέρες! Έρευνα σε όλη την Ελλάδα ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για εγκληματικές οργανώσεις νεοναζί!


Του Άρη Σπίνου

Το ρεπορτάζ του edolio5 επιβεβαιώνεται απόλυτα για μια ακόμα φορά. Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την δημοσιογραφική μας ομάδα σχετικά με την δικογραφία για νέα εγκληματική οργάνωση νεοναζί είχε γίνει γνωστή στους αναγνώστες μας πριν από 2 μέρες με σχετικό ρεπορτάζ που είχε τίτλο: Έρχονται συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση νεοναζί με δράση σε όλη την Ελλάδα! Αυτός είναι ο 30χρονος από τους Αγίους Αναργύρους που ομολόγησε την δράση της ομάδας που συμετείχε σε βίαια επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

Ανοίγει τη «βεντάλια» της έρευνας για τα επεισόδια που έχουν πρωταγωνιστές φιλοναζιστικά στοιχεία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος, με παραγγελία του, ζητεί να διερευνηθούν κι άλλα σοβαρά αδικήματα, όπως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.
Με αφορμή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από ακροδεξιούς και φιλοναζιστές, ο κ. Πλιώτας επεκτείνει το πλαίσιο της έρευνας και για άλλες αξιόποινες πράξεις, βαρύτερης ποινικής απαξίας, όπως αναφέρει, από τα πλημμελήματα για τα οποία έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του στις Εισαγγελίες Εφετών και Θεσσαλονίκης, ο κ. Πλιώτας τούς καλεί ουσιαστικά να εξαντλούν τις δικονομικές τους ενέργειες ως προς την κατεύθυνση της πλήρης διερεύνησης των υποθέσεων αυτών και να μην τις αντιμετωπίζουν ως μεμονωμένα περιστατικά, μη συνδεόμενα μεταξύ τους. «Υπάρχουν έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση», τονίζει χαρακτηριστικά προς τους εισαγγελείς, ανοίγοντας τον δρόμο για διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπαιτίων για εγκληματική οργάνωση.

Έχει, βέβαια, σημασία ο χρόνος της παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που συμπίπτει με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της απόφασης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Εν όψει αυτών των εκδηλώσεων, είναι φανερή, εξάλλου, η ανησυχία ότι τέτοιου τύπου επεισόδια με φιλοναζιστικό πρόσημο μπορεί να κλιμακωθούν.