Έρχονται συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση νεοναζί με δράση σε όλη την Ελλάδα! Αυτός είναι ο 30χρονος από τους Αγίους Αναργύρους που ομολόγησε την δράση της ομάδας που συμετείχε σε βίαια επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.


Του Άρη Σπίνου

Από ώρα σε ώρα αναμένονται συλλήψεις, τουλάχιστον 12 ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί για τα βίαια επεισόδια σε βάρος αριστερών πριν λίγες μέρες. Εν των μεταξύ η πρώτη σύλληψη έγινε. Χειροπέδες πέρασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε έναν 30χρονο άνδρα για τη συμμετοχή του στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Νέο Ηράκλειο, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αριστερών και αναρχικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος που είναι κάτοικος Αγίων Αναργύρων ανήκει σε ναζιστικό δίκτυο το οποίο φέρεται να συνδέεται με τα έντονα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ο 30χρονος που είναι παλιός γνώριμος των αρχών, ανήκει στην ναζιστική ομάδα Propatria. Ο 30χρονος ομολόγησε την συμμετοχή του στα επεισόδια, ενώ όπως έγινε γνωστό ο ίδιος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια στην Καλλιθέα το 2019, κατά την διάρκεια μαθητικής παρέλασης. Επιπλέον, είχε προσαχθεί στις 23 Ιουλίου 2021 όταν έλαβε μέρος σε επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η εισαγγελία συνενώνει δικογραφίες των τελευταίων ημερών που είχαν ως κύριο πυρήνα επεισόδια με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς που χαιρετούσαν ναζιστικά προκειμένου να δέσει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.