Καλό ταξίδι Ντέπη! Έφυγε για το "μακρινό περίπατο" η φίλη του edolio5, εφέτης Αθηνών Δέσποινα Σταθοπούλου. "Να προσέχετε το παρακράτος. Υπάρχει και παρουσιάζετε μόνο όταν αυτό θέλει". Μας έλεγε όταν μας τηλεφωνούσε κάθε φορά που διάβαζε στην εφημερίδα μας ένα "επικίνδυνο" ρεπορτάζ.


Του Άρη Σπίνου

Όσο μεγαλώνουμε, βλέπουμε όλο και πιο συχνά ανθρώπους, φωτεινά παραδείγματα στην ρημαγμένη κοινωνία που ζούμε να φεύγουν από κοντά μας.  

Η Δέσποινα (Ντέπη) Σταθοπούλου, Εφέτης Αθηνών και μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες", έφυγε για το "μεγάλο ταξίδι."

Υπήρξε Δικαστής πρότυπο, με εξαιρετικό ήθος, μοναδικό δικαστικό σθένος, συνοδευόμενα από βαθιά ευαισθησία. Μας τιμούσε με την φιλία της όλους εδώ στο edolio5.

Ένας άνθρωπος με σπάνια καλλιέργεια πνεύματος, μεγαλείο ψυχής, αστείρευτη δοτικότητα.
Με ένα γλυκό χαμόγελο που χάριζε απλόχερα σε όλους. 

Κάθε φορά που μας τηλεφωνούσε εδώ στο edolio5 ο λόγος της ήταν συμβουλευτικός. Μας έδειχνε τις
"λακκούβες" και μας παρότρυνε να αποκαλύπτουμε με τα ρεπορτάζ μας τα κακώς κείμενα αλλά πάντα η πρόταση της στο τέλος της κουβέντας μας  ήταν λόγια μιας μητέρας. "Να προσέχετε το παρακράτος. Υπάρχει και παρουσιάζετε μόνο όταν αυτό θέλει". Είχαμε πολλές διαφορές αλλά η ευγένεια της ήταν χάρακας που διόρθωνε τις ισορροπίες. Καλό ταξίδι φιλενάδα. Δεν θα σε ξεχάσουμε...