Οι συναντήσεις του "Άκη"... με τους δικαστές! Το ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος και οι 100 υποθέσεις με το "ιδιαίτερο" ενδιαφέρον για τους υπόδικους - απατεώνες φίλους του.

Του Άρη Σπίνου

Η κάθε εποχή έχει και τα δικά της λαμόγια που με την ανάλογη εξουσία στην πλάτη εκβιάζουν δικαστές για να φτιάξουν το "δικό τους" σύστημα που θα γεννάει αποφάσεις καθ' υπαγόρευση.

Δεν μιλάμε για τους τυχοδιώχτες που παριστάνουν τους κάποιους προκειμένου να παραμυθιάσουν κανέναν φουκαρά και να τον "δαγκώσουν" πως δήθεν θα τους φτιάξουν την υπόθεση, αλλά για περιφερόμενους σε διαδρόμους εξουσίας με τους οποίους ο δικαστής αναγκάζεται να βρεθεί μαζί τους. Ένας από αυτούς, ο "Άκης" όπως τον αποκαλούν οι δικαστές, (καλοντυμένος και ευθυτενής με ευγενικό λόγο και πολλά καράτια εξουσίας) που συναντιόνται με την αφεντιά του σε γνωστό ξενοδοχείο στην πλατεία συντάγματος είναι ιδιαίτερα φορτικός για καμιά εκατοσταριά υποθέσεις που δείχνει "ειδικό ενδιαφέρον". Το ξενοδοχείο ανήκει σε ολιγάρχη της χώρας. Ότι φάνε και ότι πιούνε κερασμένα! Έχει βρομίσει η πιάτσα για την ύπαρξη του κύριου "Άκη" και την προσπάθεια που κάνει για την ευνοϊκή μεταχείριση υπόδικων φίλων του συστήματος.