Μανώλης Φράγκος... 28 ετών! Ο νεότερος Έλληνας Ευρωβουλευτής. Αθόρυβος, χωρίς "δήθεν" και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δουλεύει με "Ελληνικές Λύσεις" για την πατρίδα του. Τι λέει για μεταναστευτικό, ΜΚΟ και... την γυναίκα που τον στηρίζει!


Του Άρη Σπίνου

Ο νεότερος Έλληνας Ευρωβουλευτής και μαζί με έναν ακόμη συνάδελφο του από άλλο κράτος οι πιο νέοι σε όλη την Ευρωβουλή. Πρόκειται για ένα νεαρό που ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την κεντρική πολιτική σκηνή, μόλις 28 χρόνων, που έχει ήδη προλάβει να φτιάξει ένα «super πολιτικό βιογραφικό» με σημαντικές επιτυχίες στην Ευρωβουλή. Σεμνός, αθόρυβος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά με πολύ καθημερινή δουλειά για την πατρίδα του.

Πολύ πρόσφατα ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο στοιχεία για τις ΜΚΟ και τον ρόλο τους, καθώς εκείνος θεωρεί ότι αυτές «…έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για τη διόγκωση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος». Ένα ζήτημα που μέχρι εχθές ήταν στο απειρόβλητο αφού οι ΜΚΟ είναι για όλες τις κυβερνήσεις... ιερές Αγελάδες!

Μόλις ανοίξεις κουβέντα μαζί του καταλαβαίνεις πως πιστεύει ότι η κυβέρνηση κάνει εγκληματικό λάθος να παρασύρεται σε διάλογο-«παζάρι» με «εμπόρευμα» τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι «Η Ελληνική Λύση ήρθε για να μείνει».

«Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Κυριάκο Βελόπουλο με συνεπήρε ο ζήλος του για μια καλύτερη, ανεξάρτητη Ελλάδα, μια Ελλάδα “Ελληνική”», λέει σε κάθε συνομιλητή του, ο ίδιος, μιλώντας για τον πρόεδρο του κόμματός του.

Η απάντηση του στην απορία του καθενός μας για τον εάν οι Έλληνες ευρωβουλευτές νοιάζονται πραγματικά για τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη ή βολτάρουν στις πιάτσες των Βρυξελλών, μακριά από τα προβλήματα και με γεμάτες τις τσέπες, είναι εφοπλιστική.

"Δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν εργάζονται πραγματικά για την Ελλάδα και για τους Έλληνες. Ενεργούν στις Βρυξέλλες σαν εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων στις οποίες εντάσσονται και οι οποίες προωθούν συχνά τη γερμανική κρατούσα πολιτική γραμμή. Γι’ αυτό και καταψηφίζουν ψηφίσματα και τροπολογίες που ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου καταψήφισαν τροπολογίες των Συντηρητικών, με τις οποίες ζητούσαν την αναστολή της προενταξιακής ένταξης και το πάγωμα όλων των χρηματοδοτήσεων της Τουρκίας." Τι λέει όμως για το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα;


"Η Ελληνική Λύση έχει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρώτον και κυριότερο, πρέπει να φυλάττουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας, θαλάσσια και χερσαία, ώστε να αποτρέπουμε νέες αφίξεις από λαθρομετανάστες όλης της υφηλίου. Δεύτερον, όπως έχει επανειλημμένα προτείνει στην κυβέρνηση ο πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, είναι ανάγκη να μετεγκατασταθούν όλοι οι λαθρομετανάστες σε ακατοίκητες περιοχές προσωρινά μέχρι να απελαθούν, μακριά από τους οικισμούς των Ελλήνων. Ως νησιωτική χώρα, μπορούμε κάλλιστα να εκμεταλλευτούμε τα ακατοίκητα νησιά μας ως προσωρινά κέντρα φιλοξενίας και με σύγχρονες υποδομές να παρέχουμε ασφάλεια τόσο στους ίδιους τους λαθρομετανάστες (βλ. τα γεγονότα στη Μόρια) όσο κυρίως στους Έλληνες, που δοκιμάζονται σκληρά από την επέλαση και εγκατάσταση χιλιάδων -άγνωστης προέλευσης- ανθρώπων δίπλα στα σπίτια τους, στις εκκλησίες τους, στις δουλειές τους, στα σχολεία τους. Τρίτον, πρέπει να δοθεί έμφαση στις επιστροφές και στις άμεσες απελάσεις. Μόλις ταυτοποιούνται οι λαθραίοι, πρέπει άμεσα και μαζικά να επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους, χωρίς να παραμένουν σε διάφορες δομές επί μήνες, για να ωφελούνται οι διάφορες ΜΚΟ που λαμβάνουν συνεχώς και περισσότερη χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτόν."

Δεν λείπουν φυσικά και οι γλυκές κουβέντες για την γυναίκα που στέκεται δίπλα του.

"Με τη σύζυγό μου Νικολέτα Σερέτη γνωριστήκαμε ως συμφοιτητές στην Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί, είναι πάντοτε δίπλα μου όποτε τη χρειάζομαι και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα. Είναι σημαντικό να βρίσκεις το άλλο σου μισό στη ζωή. Η Νικολέτα, όπως και εγώ, έχει τεράστια αγάπη για τα κατοικίδια και γι’ αυτό πιστεύω πως ξεχωρίζει ως κτηνίατρος."