H "Ύποπτη"σιωπή της Attica Bank για το κολοσσιαίο κούρεμα κατά 100 εκατ. ευρώ στο Καλογρίτσα.Ψάχνουν όμως να βρουν ποιος δίνει πληροφορίες στο edolio5

Αποτέλεσμα εικόνας για Atika kalogritsas
Του Άρη Σπίνου

Σε διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα δημοσίευμα του edolio5 μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με επίκεντρο πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί περί haircut στα δάνεια του επιχειρηματία Καλογρίτσα (Τοξότης) ύψους 84%.
Με βάσει τις πληροφορίες μας η διοίκηση της τράπεζας εμφανίστηκε ενοχλημένη για το πώς διέρρευσαν τέτοιου είδους πληροφορίες και μάλιστα ανέφερε ότι θα διερευνήσει την υπόθεση για το πως έφθασαν αυτές οι πληροφορίες στο edolio5.
Συστήνουμε στη διοίκηση της τράπεζας αντί να διερευνήσει το πώς πληροφορείται το edolio5  διάφορα θέματα να απαντήσει επί της ουσίας γιατί ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας     ( ή η εταιρεία Τοξότης) ενώ επί της ουσίας δεν πληρώνουν έχουν τύχει τόσο ευνοϊκής μεταχείρισης.
Θυμίζουμε για όσους έχουν επιλεκτική μνήμα ή μνήμη χρυσόψαρου ότι η Attica Bank δάνεισε 119 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Καλογρίτσα με εξασφαλίσεις κάτω από 5 εκατ. ευρώ.
Η Attica Bank θα πρέπει να απαντήσει:
1. Έχει κάνει haircut στα δάνεια του Καλογρίτσα έως 84% ναι ή όχι;
2. Εάν δεν έχει κάνει απευθείας haircut, σχεδιάζει να διαθέσει τα δάνεια αυτά σε κάποιο fund στο 16% της ονομαστικής αξίας;
Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει η τράπεζα και όχι να πλάθει σενάρια συνομωσίας.